• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jednoduchý narozeninový dort
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduchý narozeninový dort

autor: Katrys
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduchý narozeninový dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • světlý korpus
    • 6
      ks vejce
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 180
      g moučkový cukr
    • voda
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • tmavý korpus
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 120
      g moučkový cukr
    • kakao
  • krém
    • 4
      ks máslo
    • 2
      ks salko

Postup přípravy receptu

1
Nachystáme si vejce na světlý korpus a dvě mísy. Oddělíme žloutek od bílku a bílky dáme stranou. Ke žloutkům přidáme cukr a vyšleháme do pěny, můžeme přidat trochu vody (10-20 ml), aby pak těsto nebylo příliš hutné.
2
Když máme hotovo, přimícháme mouku a asi 2/3 kypřícího prášku. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta (je lepší ho rozdělit na 2 části a přidávat postupně). Těsto dáme do vymazané a vysypané formy. Doporučuji nechat kraje vyšší, než střed, protože ten se během pečení nafoukne. Těsto pečeme ve středně vyhřáté troubě.
3
Stejně připravíme tmavý korpus, jen k mouce přidáme ještě kakao (každý podle své chuti).
4
Vychladnutý světlý korpus podélně rozkrojíme dlouhým nožem. Rozkrojené části můžeme namazat marmeládou, aby nebyly vlhké od krému.
5
Krém si nachystáme jednoduše: Máslo (pokud možno změklé) dáme do mísy a rozšleháme. Postupně přidáváme salko podle chuti. Pokud chcete tmavý krém, stačí přidat kakao, nebo krém můžete udělat z karamelového salka.
6
Než nám vychladne korpus, můžeme nechat krém ztuhnout v ledničce.
7
Spodní část světlého korpusu namažeme krémem (opět podle chuti - krém se dá snadno dodělat) a položíme na ni tmavý korpus, postup zopakujeme se světlým korpusem. Krémam namažeme i naboku a nahoře.
8
Dort můžeme celý polít čokoládou, nebo boky posypat kokosem/oříšky. Dozdobit si ho ale každý musí už podle sebe.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Sarka137 | 29. 3. 2016 13:01

    Kolik celsia je tředně teplá trouba? Jo a co je salko?

  • Sarka137 | 29. 3. 2016 13:01

    Kolik celsia je tředně teplá trouba? Jo a co je salko?

  • dada | 8. 11. 2015 11:48

    Výborný jednoduchý recept,měla jsem uspěch díky :-)

  • petra | 26. 1. 2015 21:57

    Poprvé jsem dělala dort a bez jakýchkoliv zkušeností sem to zvládla na výbornou. výborný recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Salko Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Skotská vejce

Skotská vejce

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Gyros s tzatziky

Gyros s tzatziky

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Špagety s cuketou a olivami

Špagety s cuketou a olivami

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

50
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
42
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
41
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
37
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
31
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Strach o Bolka Polívku (76): Kolaps během představení! Odvezla ho záchranka

Strach o Bolka Polívku (76): Kolaps během představení! Odvezla ho záchranka

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

  • Recepty.cz
  • Jednoduchý narozeninový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact