• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 54
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg paprika očištěné
    • 1
      kg rajčata
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 0,50
      balení deko - přesypané přes cedník
    • 1
      kg uzenina kvalitní (žádné sojáčky!): kabanos, buřty, špekáčky...
    • sklenice - množství dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Omyté papriky zbavené semínek a stopek společně s rajčaty (můžou být i oloupaná) a česnekem pomeleme na masovém strojku. Vše dáme do hrnce, přisypeme Deko zbavené hořčičných semínek a pod poklicí dusíme cca 30 minut.
2
Na masovém strojku mezitím pomeleme i oloupanou kvalitní uzeninu, tu pak přidáme do zeleninové směsi, ještě vše společně krátce provaříme a směsí plníme čisté suché skleničky od přesnídávky nebo majolky, pevně je uzavřeme a sterilujeme v hrnci s vroucí vodou (voda do 3/4 skleniček, kterou necháme mírně probublávat) se dnem vyloženým utěrkou, přiklopené zhruba 15 minut. Po vyndání necháme skleničky zchladnout a uložíme je na suchém temném místě.
3
Toustové ragú používáme na osmažené topinky s česnekem, na tousty, jako paštiku... studené a na těstoviny (špagety, vřetena...) ohřáté, ty pak můžeme posypat ještě strouhaným sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Uzeninové brambory s česnekem-zapékané

Uzeninové brambory s česnekem-zapékané

Uzeninové mističky s cibulkou

Uzeninové mističky s cibulkou

Knedlíkové nebo toustové kapsy

Knedlíkové nebo toustové kapsy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ALAN GRULICH | 9. 4. 2017 07:03

    JAKOU JSTE POUŽILA PAPRIKU ČERVENOU NEBO ZELENOU

  • Róza | 17. 8. 2016 20:22

    Je to opravdu bezvadný recept. Když jsem ho ochutnala, připomnělo mi to jednu konzervu, kterou jsme si vždycky brávali na dovolenou, když jsme ještě jezdili stanovat. Dávali jsme si jí studenou na chleba i na kolínka a byla to dobrota :-) .

  • Alena Podrabská | 3. 8. 2016 16:59

    Výborný recept, který můžu z vlastní zkušenosti vřele doporučit. Na ragú jsem použila polský kabanos. Není tak tlustý jako polský salám a je velmi chutný a dobře okořeněný. Ještě včera jsme je zkusili na špagety a neměly chybu. Zbytek ragú ve skleničkách asi dlouho nevydrží.

  • Hana Slivoňová | 8. 8. 2015 09:18

    Včera jsem je dělala už podruhé. Jsou výborné a jako rychlá večeře budou určitě lepší něž koupená konzerva. Děkuji za recept, možná ještě nějakou tu skleničku udělám a podělím se s dětmi.

  • Hana Slivoňová | 8. 8. 2015 09:17

    Včera jsem je dělala už podruhé. Jsou výborné a jako rychlá večeře budou určitě lepší něž koupená konzerva. Děkuji za recept, možná ještě nějakou tu skleničku udělám a podělím se s dětmi.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zavařování & nakládání Zelenina
Maso Pokrmy Chuťovky Ostatní Ze zeleniny Pomazánky Zavařování a nakládání Slané Uzeniny Dušení Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek DeKo Paprika Rajčata Sklenice Uzenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Chlebové placky

Chlebové placky

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

Kokosovo-čokoládová buchta s…

Černý kuba

Černý kuba

Smažené jednohubky

Smažené jednohubky

Salát z okurek

Salát z okurek

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Bramborovo-fazolový salát

Bramborovo-fazolový salát

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

116
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
27
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
25
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
21
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky
Jednoduché třešňové / višňové knedlíky
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s…
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché žampionové kari
Jednoduché žampionové kari
Jednoduchý  korpusový dort s marcipánem
Jednoduchý korpusový dort s marcipánem
Jednoduchý (nejen) rajský salát
Jednoduchý (nejen) rajský salát
  • Recepty.cz
  • Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact