• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jednoduché lasagne
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché lasagne

autor: bramborka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché lasagne
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • lasagne
    • 250
      ml smetana
    • 250
      ml mléko
    • 60
      g máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka na jíšku
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 100
      g sýr niva
    • 400
      g šunka nakrájená na silnější kolečka
    • 250
      g cihla

Postup přípravy receptu

1
Lasagne lehce povařit, vedle udělat jíšku z másla a mouky, kterou zalijeme smetanou a mlékem a kvedláme do zhoustnutí. Mezitím přidáme nivu, která se při houstnutí rozpustí. Zapékací mísu vytřeme lehce olejem, na dno dáme trochu omáčky, na ní plátky lasagní, zasypeme nahrubo nastrouhanou cihlou, plátky šunky, cihlou, omáčkou a pak zas opakujeme lasagne atd. až do vypotřebování surovin. Končíme omáčkou a dáme zapéct, až nám povrch zezlátne.
2
Lasagne jsem koupila v Kauflandu jako trubičky k naplnění s mletým masem za 21,-. Po změknutí(povaření) jsem je podélně rozkrojila a tak mi vznikl obdélník.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Lasagne - jednoduché, rychlé, báječné

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PETRA | 10. 7. 2007 15:48

    Ahojda Teresko budeš prosím tak moc hoooodná a pošleš mi recept na Tvé lasagne?Děkuju předem....Squap@seznam.cz

  • Tereska | 23. 6. 2007 13:02

    Já je dělám po staru a to tak že jenom je dám zapíct do trouby..okořením dám tam hodně rajčat....Hodně sýru...a hlavně mletý...A je to jedna báseň...Hodně lidím nechutnaj protože si je neuměj udělat...chceto jen mít zorganizovanej postup!

  • Petra Adamovičová | 19. 3. 2007 14:02

    Dělala jsem o víkendu, ale musím říct, ze "nic moc", byla to samá těstovina, a málo omáčky a ostatních přísad... Přimlouvám se za klasiku - po italsku...

  • nina | 23. 2. 2007 09:50

    nemam rada kupovane hotove jidla, neni nad to si pekne udelat masicko a vse sama, vetsinou je dobry recept na lasagne na krabici s testovinami...

  • Di | 21. 1. 2007 15:37

    Já dělám omáčku na lasagne pouze z mléka, smetanu nedávám, kořením muškátovým oříškem. Pak dělám druhou z mletého masa, rajského protlaku, eventuálně rajčat, červeného vína - lze kořenit česnekem, pepřem, bazalkou nebo oregánem nebo provensálským kořením. na dno mísy přijde bešamelová omáčka bez sýra, pak je střídám. Navrch bešamel se sýrem, lze dát pod něj plátky mozzarelly.

  • Václav Bláha | 21. 1. 2007 15:05

    Jak to tady čtu, tak se mi sbíhají sliny a zkusím je taky udělat. Mám základ na Lasagne al forno z německé omáčky v sáčku, těstoviny a mleté maso,a nějaké rajčata, tak to snad bude stačit. A ta omáčka? ta se bělá z té jíšky a smetany že? Poradte mi ještě jaké koření tam dát aby to bylo skutečně "Lasagne originale"

  • Di | 14. 1. 2007 18:13

    Já jsem nikdy lasagne nepředvářela a vždy změkly. Chce to však, aby v nádobě, kde se zapékají, bylo dostatek omáčky = tekutin.

  • marek frelich | 14. 1. 2007 16:13

    No, jen bych chtěl varovat před tím "nevařením".koupili jsme "agnesi lasagne", nepredvarili a i kdyz jsme je pekli o dost dele proste nezmekly - idealně.Takže pokud nejsou "precooking" tak rozhodne trochu predvařit.Jinak je to super jídlo v jakékoliv variantě,doporučuji zkusit.

  • jana | 14. 11. 2006 09:00

    Zkoušela jsem hodně druhů lasagne, předvářela i nepředvářela, ale vždy mi víc chutnaly předvařené.

  • BRAMBORKA | 13. 11. 2006 14:39

    Vím že se vařit nemusí,ale klasické lasagne měli pouze drahé,a trubičkové sušené jsem zase nemohla jinak na obdélník udělat než je dát na chvíli změknout.Ale to je jen můj momentální postřeh v dané situaci,proto jsem to tam připsala.Hlavně že to chutná:-)

  • Jana Z | 13. 11. 2006 11:32

    Souhlasím, lasagne milujeme,vařit se skutečně nemusí a recept určitě vyzkouším.

  • Ivana Přikrylová | 13. 11. 2006 10:51

    Ty trubičky co jste koupila jsou Canellony, které se však nerozřezávají. Lasagne se prodávají samostatně. Canellony ani lasagne se předem nevaří, používají se tak jak jsou sušené. Při pečení nasají vlhkost z omáčky. Mám to vyzkoušené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Pečení Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cihla Hladká mouka Lasagne Máslo Mléko Pepř mletý Smetana Sůl Šunka Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka II.

Bramborová pomazánka II.

Humrové chlebíčky

Humrové chlebíčky

Alenčin medovník

Alenčin medovník

Celerový salát s jablkem

Celerový salát s jablkem

Jablečný koláč s ořechy

Jablečný koláč s ořechy

Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Bramborové špalíčky

Bramborové špalíčky

Sýrové karbanátky s uzeným  masem

Sýrové karbanátky s uzeným masem

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

42
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
41
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
29
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Obrovský smutek Veroniky Arichtevy (39): Přišla o vytoužené miminko!

Obrovský smutek Veroniky Arichtevy (39): Přišla o vytoužené miminko!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Jednoduché lasagne
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact