• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jednoduché bramborové placky
Napište svůj komentář k receptu

Jednoduché bramborové placky

autor: lukebx
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 30
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jednoduché bramborové placky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vařené brambory
    • vejce
    • sůl
    • hladká mouka
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Brambory nastouháme, přidáme vejce, sůl a hladkou mouku. Utvoříme těsto. Vyválíme placky tenké placky.
2
Rozpálíme pánev bez oleje a placku z obou stran opečeme - musí se tvořit puchýřky. Opečené placky dáváme do hrnce s pokličkou, potíráme rozehřátým máslem, klademe postupně na sebe. Jíme samotné, popřípadě na sladko s marmeládou nebo s masovou přílohou - dle chuti. Nejlépe však samotné :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (nejen) se zelím

Bramborové placky (od babičky)

Bramborové placky (od babičky)

Bramborové placky s dipem z řepy

Bramborové placky s dipem z řepy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 17. 10. 2015 19:09

    Dobré jsou i s opečeným kuřátkem místo knedlíků :-).. <3

  • Petra | 17. 10. 2015 19:09

    Dobré jsou i s opečeným kuřátkem místo knedlíků :-).. <3

  • HelenaPa | 5. 12. 2012 09:06

    Bramborák je ze syrových brambor, ten placky nemohou připomínat bez ohledu na přidání vajec.

  • KN | 5. 12. 2012 01:05

    Uvařeno a snědeno. Oproti receptu ovšem bez vajíček a i tak byly placky vynikající. Dříve jsem zkoušel s vajíčky a to mi moc připomínalo bramboráky.

  • papa | 28. 5. 2012 17:49

    Mouka musí být polohrubá, nikoliv hladká....... :-P :-P :-P

  • recepty73
    recepty73 | 2. 11. 2010 17:51

    ...nejlepší jsou pečené na tálu kamen :-),s těstem se musí pracovat rychle-řidne!

  • Jana Kubáčková | 5. 3. 2009 06:52

    Dělala jsem placky, byly moc dobré, ale s těstem se strašně špatně pracovalo. Lepilo se, musela jsem hodně podsypávat moukou, která se pak na pánvičce pálila. Tak nevím, můžeto být i bramborama nebo jsem měla přidat víc mouky?

  • ladislava staffenová | 19. 6. 2008 18:55

    Adélko,čistě závidím,že máte možnost jíst placky zpřímo z plotny kamen,na mě dýchlo dětství,já už tu možnost nemám a nikdo mi nevymluví,že jakákoli placka pečená na plechu kamen nemá konkurenci.Ať se všechny oleje,tuky a i pánve jakýchkoliv povrchů jdou zahrabat,tohle nemá chybu :-))LaďkaAutorce za 1

  • Adela O | 19. 6. 2008 18:28

    super, dik za recept... babicka je do ted dela taky na kamnech a podava je s bilym kafem..... mnam...

  • Míla | 8. 2. 2006 20:56

    Já doporučuji promastit upečené sádlem a pak jíst s kysaným zelím.

  • Naďa | 27. 1. 2006 11:10

    Taky se vracím do dětství-dělávala je moje maminka a dělaly se přímo na plotně-doma byly kachláky-pomazaly se povidlama,posypaly mákem a cukrem a byla to dobrota.Jdu na to a třeba se budu cítit jako za mlada!

  • Marie Svobodová | 26. 1. 2006 17:04

    Tak dnes jsem se vrátila do dětství a mládí, pověvadž tyto bramboráky jak jsme jim říkali jsem od té doby nejedla.Jednak jsme je doma dělávali přímo na plotně, jednak jsem nevěděla poměr surovin, ale hlavně jsem se toho bála, takže jsem sama pro sebe měla důvod nedělat. Ale dnes jsem při vyhledávání na ně narazila, měla uvařené brambory, tak jsem šla hned na ně. Moji synov é byli zrovna se mnou doma, takže jsme pekli a zrovna pojídali a myslím že budu muset dosti často dělat znovu. Díky za připomenutí starých a dobrých receptů.

  • Di | 7. 12. 2005 14:56

    Mouky dejte jen tolik, abyste z těsta dokázala rozválet placku a přenést ji na pánev. Vajíčko rovněž nedávám, nevím, zda je to s ním jednodušší.

  • Jitka Veřtátová | 7. 12. 2005 14:09

    Mohl by autor nebo někdo,kdo už je dělal napsat zhruba poměr mouka-brambory?SDíky

  • Jana D. | 6. 12. 2005 21:46

    Vyzkoušela jsem placky dnes k večeři a moc jsme si pochutnali.

  • Hanka | 6. 12. 2005 19:56

    A kolik ma byt mouky, kolik brambor?? Ja je ted delala. Testo se porad matlalo, az jsem to asi prehnala s moukou a dalo by se s nima mlatit o stul! :)

  • Jana z Tachlovic | 6. 12. 2005 12:19

    Jano z VM, těmto plackám jsme říkali a říkáme "šumpláty". Já je znám přes 50 let. Davali jsme si je se sirobem (vařeno z řepy cukrovky, škoda, že ten recept na vaření sirobu neznám),jo, jo, kde že ty časy jsou ... dnes je peču na plotýnce, mastím sádlem a sypu mákem s cukrem. Nevýhoda - pálí po nich žáh ( i když si je dám jen tak.nasucho)

  • Marie | 1. 12. 2005 17:59

    Právě je dělám k večeři. Znám je rovněž od babičky, která do toho rozpuštěného másla ještě přidávala česnek rozetřený se solí. Naše rodina si je už bez toho česneku nedovede představit.

  • Markéta | 27. 11. 2005 08:20

    Tyhle placky jsou fakt super. Znám je od babičky. Jen tam nepřidávám vejce. Jsou pak křehčí.

  • Eva Harmachová | 17. 11. 2005 17:48

    Zkuste si placky před usnažením naplnit orestovanou cibulkou s uzeninou, uzavřít a smažit ve tvaru koblížku, paráda

  • Lucka z Prahy | 21. 10. 2005 10:27

    Taky miluju bramborové placky. Nejradši je mám jen tak samotné. Díky za typ, zítra je hned udělám! :-)

  • Jana z VM | 21. 10. 2005 10:09

    Moje babička, když bývala u nás na návštěvě, placky pekla přímo na plotýnce, bylo jich do dvou velkých vandlíků , mastila sádlem a potírala povidlím s mákem a ořechy. Jo, jo, kde jsou ty časy....

  • Jana Tichá | 20. 10. 2005 21:32

    Také se u nás tenhle recept dědí po generace. Rovněž je znám jen z vařených brambor, soli a hl. mouky. Po navršení do mísy a promazání rozehřátým máslem si je každý sype práškovým cukrem.

  • Lukáš Kubálek | 20. 10. 2005 21:02

    Převzal jsem ten recept od mojí mamky, která to má zase od svojí babičky :-) U nás se dělaly jen tyhle a nikdy jich nebyl plný hrnec, protože vždy mizely ještě než se stačily udělat. Všiml jsem si že ten recept tu chyběl tak jsem musel reagovat.

  • Di | 20. 10. 2005 13:47

    To jsou vlastně lokše (ty se myslím dělají bez vajíčka s hladkou moukou), skvělá věc.

  • iva | 20. 10. 2005 12:41

    můj recept zní - bez vajíčka a mouka může být polohrubárecept od mojí babičkypeču na teflonceu nás se podávají se špenátem

  • Jana Kozojedová | 20. 10. 2005 10:44

    Skvělý recept. Vzpomněla jsem si na dětsví, kdy takové placky pekla babička přímo na litinových plátech kamen. Nejlepší jsou ještě horké...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Sůl Vařené brambory Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Rohlíčky pro bezdomovce

Rohlíčky pro bezdomovce

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Prsa v mrkvi

Prsa v mrkvi

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

Vegetariánské špízy s feta sýrem na…

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

58
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
44
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
24
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Nosková znovu u soudu kvůli násilí: Celá se třesu! Její bývalý nezačal dobře…

Nosková znovu u soudu kvůli násilí: Celá se třesu! Její bývalý nezačal dobře…

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Jednoduché bramborové placky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact