• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jarní špenát z kopřiv
Napište svůj komentář k receptu

Jarní špenát z kopřiv

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jarní špenát z kopřiv
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kopřiva Listy
    • 20
      g sádlo
    • 50
      g slanina
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce strouhanka
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Omyté kopřivové listy spaříme v osolené vodě a drobně nasekáme. Na sádle rozpečeme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět, zasypeme strouhankou a osmahneme dozlatova. Přidáme nasekané kopřivové listy, sojovou omáčku, mírně podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme rozšlehaná vejce a dusíme ještě asi 5 minut. Nakonec přidáme utřený česnek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Krémový špenát

Krémový špenát

Špenát trochu zábavněji

Špenát trochu zábavněji

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinV | 9. 3. 2007 01:23

    Tak tenhle recept mi unikl... Naštěstí jaro je vstřícné a tak můžeme brzy vyzkoušet :-)

  • Věra | 14. 6. 2005 08:43

    Milá Arian dík, ještě dělám špenát tak, že povařím větší množství kopřiv (nejlépe jarní mladé vršky)v mírně slané vodě, asi 15 minut, scedím a rozmixuji nebo jemně posekám,natlačím do vaniček od tvarohu a zamrazím. Vydrží jak dlouho chcete. Příprava špenátu je pak jako u normálního špenátu. Výborný je s těstovinami.

  • Airan Novakova | 13. 6. 2005 21:23

    Je mi moc lito, ze tak skvelou vec, co nam nabizi pani Vera, nikdo nekomentoval. Kupujeme mrazeny spenat a koprivy ktere jsou o 100% zdravejsi, opovrchujeme. Zadny drahy sampon neposili nase vlasy tak jako koprivovy caj, zadny krem nevyhladi tak nase vrasky, zadne prasky nevyzenou tak prirozene nasi jarni unavu, malatnost a deprese. Delam to skoro na stejny spusob, jen misto strouhanky zahustuji moukou. Serviruji s kopeckem jogurtu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kopřiva Pepř mletý Sádlo Slanina Sojová omáčka Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

28
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
27
Dortový korpus pro začátečníky
Dortový korpus pro…
22
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
15
Králík na paprice
Králík na paprice
14
Maďarský guláš
Maďarský guláš

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Pohádka století S čerty nejsou žerty: Hvězdy se setkaly po 40 letech, díky Blesku!

Pohádka století S čerty nejsou žerty: Hvězdy se setkaly po 40 letech, díky Blesku!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

  • Recepty.cz
  • Jarní špenát z kopřiv
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact