• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jambalája
Napište svůj komentář k receptu

Jambalája

autor: kolbovalucie
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jambalája
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí stehna bez kůže
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks zelená paprika dlouhé,ne kapie
    • 30
      g sušené houby 20-30
    • 0,50
      l rajčatová šťáva
    • 10
      ks vysočina
    • 200
      g rýže
    • 60
      ml vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • pálivá paprika

Postup přípravy receptu

1
Na oleji opečeme stehna po všech stranách (cca 7 minut). Vyndáme je na talíř, osolíme a opepříme. Do tuku po kuřatech přidáme - na drobno nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou papriku, houby (pozn. já si houby dopředu namočím a směs podleju troškou vody z hub) a dusíme 10 minut. Pak přidáme utřený česnek, salám, zaprášíme pálivou paprikou, přidáme kuře a zalijeme rajčatovou šťávou. Na mírném ohni dusíme 20 minut. Poté přidat rýži a zalít vývarem. Dusíme 20 minut do změknutí rýže.
2
Pokud máte děti, místo pálivé papriky můžete dát papriku sladkou. Jambalája nebude tak ostrá a nebude mít tak výraznou chuť.
3
Jambalája se podává s pečivem.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Kolbová | 30. 12. 2007 22:07

    Lusinda: Dekuji, jsem rada, ze Vam chutnalo...

  • Lucie Kolbová | 30. 12. 2007 22:06

    Standovi: Dekuji... :o)

  • Lusinda | 21. 12. 2007 14:46

    Dnes vyzkoušeno-moooooc dobré!Jinak i já se připojuji a přeji vše nej a hlavně zdraví pro Vás i Vaše mimi.

  • Standa Kudrlička | 21. 12. 2007 11:29

    Milá Lucko,tak to vám k těm krásným svátkům přeji také zdravé a krásné miminko.Mějte se moc a moc fajn,určitě se ozvu,až si tu vaši dobrotu uvařím.

  • Lucie Kolbová | 19. 12. 2007 20:01

    Standovi: Mily Stando, dekuji. Rodinu teprve cekam :o) A to doslova :o) Jsem jeste mlade kure :o) Budu se moc tesit na Vasi zpravu, jak Vam chutnalo. I Vam preji krasne Vanoce a hlavne uspesny nastavajici rok...

  • Standa Kudrlička | 19. 12. 2007 08:49

    Lucko,vůbec se nemusíte omlouvat,před Vánocemi nemá čas asi skoro žádná ženská.Jinak máte úplnou pravdu,něco jsem si o Jambaláje našel a původně je to pokrm brazilských indiánů,takže španělské chorizo tam vůbec nepatří.Na 100% tento recept vyzkouším a určitě dám vědět jak dopadl.Přeji vám a vaší rodině krásné svátky.

  • Lucie Kolbová | 18. 12. 2007 19:40

    Pro Petra: Děkuji... :o)

  • Lucie Kolbová | 18. 12. 2007 19:40

    Pro Standa: Milý Stando, moc se omlouvám, že reaguji tak pozdě, ale před Vánoci prostě není moc času. Já mám kuře také ráda, ale musím se přiznat, že častěji utíkám k vaření prasátka :o) Stando, určitě to zkuste a dejte mi vědět... Doufám, že Vám bude chutnat... :o) Budu se těšit na Váš komentář...

  • Lucie Kolbová | 18. 12. 2007 19:36

    Pro anonym: Teda, nevím, co jsem Vám udělala, ale Jambalája je původem pokrm indiánů, kteří ji vařili při nějakých slavnostnějších příležitostech. Tento recept jsem se naučila a nemyslím, že bych ho kdy jak upravovala. Neopisuji recepty z kuchařek a nevydávam je za své. Toto mě naučila má babička a já se o to chtěla podělit. Nevím, jak Jambaláju děláte Vy, ale já ji už od mala dělám takto a vždy měla úspěch.

  • Petra Plevová | 18. 12. 2007 08:51

    Milý anonyme,vždyť o to přece jde,aby to byla jambalája ala Lucie Kolbová.Jinak by to byla úplně obyčejná Jambalája a Vy by jste autorce zcela jistě vytýkal,že takový recept může opsat v kdejaké kuchařce :-))

  • Standa Kudrlička | 17. 12. 2007 09:48

    Ty anonymy co jenom kritizují recepty miluju.Lucko,děkuji,že vás těší můj zájem.Já mám totiž kuřecí maso rád,dělám si ho dost často,takže jsem rád za každý nový recept.No a tenhle ještě neznám.Houby šitaké se dávají hlavně do asijských jídel a tohle vypadá spíš na Španělsko,ale stejně to asi zkusím.Jinak vám moc děkuji za odpověď.

  • Anonym | 16. 12. 2007 16:46

    To se na mě nezlobte, ale do jambaláje patří chorizo, které se koupí v každé masně a supermarketu, a sušené houby tam nemají co dělat. To je uplně jiný recept - něco jako jambalaja ala Lucie Kolbová

  • Lucie Kolbová | 15. 12. 2007 21:30

    Standovi: Teda abych pravdu rekla, docela jste me Vasi otazkou zaskocil. Opravdu nevim jakou by to pote melo chut. Vite co, kdyz namocite susenou houbu, pusti uzasne aroma a ta stava funguje jako magi do polevky. Doda tomu tu zvlastni chut. Obecne plati, ze je dobre davat tam houby usene, protoze z cerstvych hub to neni ono... Ale treba to s houbou sitake nebude spatne... Ale opravdu nevim... S timto zkusenost nemam... Jinak me velmi tesi Vas zajem...

  • Standa Kudrlička | 14. 12. 2007 18:36

    Lucko,asi se mě jen tak nezbavíte.Prosím vás,když nemám nasušené naše lesní houby,stačily by třeba koupené šitaké,nebo budu muset čekat až na příští rok a nějaké si nasušit?

  • Lucie Kolbová | 14. 12. 2007 12:08

    Standovi:Stando, je lepsi davat tam houby susene. Z zampionu jsem to jiz take zkusila, ale nebylo to ono - ztraci to pak to sve jambalajovske kouzlo... Jinak dekuji za prani... :o)

  • Standa Kudrlička | 13. 12. 2007 10:31

    Chtěl bych se zeptat,jestli místo sušených hub můžu dát čerstvé žampiony.Jinak to vypadá skvěle a určitě to vyzkouším.Přeji všechno nejlepší k dnešnímu svátku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Večeře Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kuřecí stehna Pálivá paprika Pepř mletý Rajčatová šťáva Rýže Sůl Sušené houby Vysočina Vývar Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Věnečky

Věnečky

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Přírodní plátek s křenovou omáčkou

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Ovesná kaše s banánem

Ovesná kaše s banánem

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

33
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
18
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Zeleninová polévka s…
18
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…

Zajímavé články

Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse: Křehký moučník podle receptu prezidentské kuchařky Čiriny
Ořechové rohlíčky, které se rozplynou v puse:…
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
AHA.cz Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Vyhazov parťáka Dejdara! Proč skončil Hána ve Specialistech

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Móda z předávání státních vyznamenání: Eva Pavlová vynesla šaty s příběhem, Monika Babišová vsadila na jistotu

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Bývalka na scéně! Domi Alagia dorazila na Love Island

Bývalka na scéně! Domi Alagia dorazila na Love Island

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

Nový díl Eroskopu: Jak rozproudit vášeň? Johnny má exkluzivní tipy pro každé znamení!

  • Recepty.cz
  • Jambalája
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact