• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodový likér III.
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový likér III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový likér III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g jahody
    • 250
      g bílý kandovaný cukr
    • 1
      ks pomerančová kůra
    • 1
      l hnědý rum 54%

Postup přípravy receptu

1
Jahody umyjeme, větší rozpůlíme. Zasypeme kandovaným cukrem, přidáme pomerančovou kůru a zalijeme rumem. Necháme stát 3 týdny, potom přefiltrujeme. Jahody se mohou přidat ke zmrzlině nebo pudinku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový likér

Jahodový likér

Jahodový dort III.

Jahodový dort III.

Třešňový likér

Třešňový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pája S | 15. 6. 2009 23:51

    Kandovaný cukr prodávají ve zdravé výživě a viděla jsem ho naposled v Globu v oddělení ,kde je normál cukr.Je dražší než obyč.Jsou to ,jak se tu píše ,krystaly cukru,čiré bílé nebo čiré hnědé.Je to zajímavý recept!

  • Radka Křížová | 14. 6. 2009 18:40

    hnědý kandys cukr se u nás dá dostat pod značkou Korunní cukr,vyrábí ho Moravskoslezské cukrovary, prodává se po kilových baleních.

  • Jana Ehnes | 14. 6. 2009 11:05

    Kandis jsou cukrove krystaly (bile nebo hnede), ktere vznikaji vykrystalizovanim nasycenych cukrovych roztoku. Zacali ho vyrabet Arabove v 9. stoleti. Hnedy kandis se vyrabi z karamelizovaneho roztoku. Pouziva se na slazeni caju, v Belgii i pri vyrobe piva.Muzete si ho vyrobit i doma, je to ale zdlouhave. 25o ml vody privest k varu a rozpustit v ni 650 g cukru. Roztok nalit do vysoke, ohnivzdorne nadoby a nechat ochladit na cca. 50 stupnu. Spejli navlhcit, obalit v krystalovem cukru a ponorit do nadoby. Na tech krystalech cukru se vam zacne tvorit kandis, musite mit ale trpelivost, trva to minimalne 14 dnu.

  • Jitřenka Němcová | 12. 6. 2009 15:05

    Kandysovaný cukr jsem viděla v Kauflandu a přemýšlela, k čemu asi je.Tak už to vím!

  • Simča Sládková | 12. 6. 2009 13:07

    holky, kandovaný cukr existuje, třeba se koukněte tady: http://www.coffeeandtea.cz/-p-1126.html nebo tady: http://www.caj.cz/caje/901.html. Mamka ho má doma v dózičce a sladí s ním čaj, říká tomu kandys - jsou to takové nepravidelné kostičky smetanově bílé barvy. Ale jak es to vyrábí nebo z čeho to je, to nevím.

  • Miroslava Severová | 12. 6. 2009 12:50

    Klárko, i já nad tím přemýšlím, při čtení receptu, že by to byl želírovací cukr - ale proč?? A taky 54% rum jsem snad ještě nikdy nepotkala. Nejvíce 40% a to už musí být, když na něho natrefím. Nemohla by se použít třeba vodka, aby byly cítit více jahody než rum. Jinak recept mě zaujal - vyzkouším.

  • Klára Keselyova | 12. 6. 2009 11:28

    Neviem na koho sa obraciam, pretože autor sa nepodpísal, ale chcela by som vedieť,/možno som neznalá veci, i keď roky mám/ aký je to kandizovaný cukor. Kandizované ovocie poznám, karamelový cukor tiež, ale taký, čo je v tomto trecepte, nie. Dáte mi vedieť? Ďakujem a pekný deň.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý kandovaný cukr Hnědý rum Jahody Pomerančová kůra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Kotlety s houbovou omáčkou

Kotlety s houbovou omáčkou

Krkovice na moravance

Krkovice na moravance

Kuřecí závitek s nivou

Kuřecí závitek s nivou

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Margot řezy ....Danča

Margot řezy ....Danča

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
31
Míša řezy
Míša řezy
30
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

Nemocná Laďka Něrgešová (49): Detailní záběry léčby rakoviny!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Jahodový likér III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact