• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodový kompot - starý recept
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový kompot - starý recept

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 50
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový kompot - starý recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • jahody
    • voda
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Na 1 litr vody použijeme 1 kg cukru, toto množství stačí na 5 kg jahod.
2
<BR>Omyté jahody dáme šetrně do mísy a zalijeme zchladlým převařeným cukerným roztokem. Mísu přikryjeme a vše necháme stát přes noc, aby se ovoce prosladilo.
3
Příští den je plníme lžičkou do sklenic, řádně uzavřeme a při pomalém zahřívání sterilujeme při 80 °C 10 minut. Pokud nám zbyde štáva dáme samotnou do sklenice a též sterilujeme.
4
<BR><BR>Tento recept je vyzkoušený, jahody chutnají výtečně a nestoupají ve sklenicích.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Malakov dort - starý recept po prababičce

Malakov dort - starý recept po…

Rychlá babiččina bábovka 100 let starý

Rychlá babiččina bábovka 100 let starý

Rychlý jablkový kompot

Rychlý jablkový kompot

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hedvika | 31. 5. 2014 19:34

    dobrej a jak zavarujete vickem dolu??

  • Jana Minďarova | 2. 6. 2009 19:01

    Asi první jahody, které se nekazí, zatím vypadají dobře.

  • Tereza J. | 19. 8. 2008 20:38

    Všetko drobné ovocie - jahody, černice, maliny, ríbezle, jostu - zaváram len vo vlastnej šťave. Majú vysoké % vody, je zbytočné ešte vodu pridávať. Počas sterilizácie krásne pustia vlastnú šťavu.

  • Jana Remková | 19. 8. 2008 20:27

    Já jahody zasypu cukrem,zaliju vodou a hned zavařuji v troubě.Nevím,jak dlouho,sleduji to,podle vzhledu,aby se nerozvařily.Asi jako okurky,jen na chycení víček.Ještě se mi nezkazily,zato broskve,nevím,proč,každý rok.

  • Olga Zehnalová | 19. 8. 2008 18:21

    Mňa tiež odrádza od zavárania jahôd to, že sa mi dosť pohárov vždy pokazí. Ale tento rok som skúsila zavárať podľa tohto receptu a zdá sa, že to bude dobré.Majú peknú farbu a poháre zatiaľ držia, nevyzerá, že by sa mali pokaziť, dúfam , že to tentoraz vyjde.

  • Věra | 27. 6. 2005 09:37

    Jahody nechte přes noc prosladi v chladu, pěkně nassákou sladkost a nic se nestane. Druhý den dělám dle puved. postupu. V zavařovacím hrnci dám 80 stupňů 10 miínut, pak vypnu a nechám ještě 10 min. pak vyndám. Zatím se jahody drží

  • Jana z VM | 27. 6. 2005 08:06

    Se zavařenými jahodami mám špatné zkušečnosti. Vždycky nějaká sklenice má plíseň. Nedokážu pochopit, proč tomu tak je. Je pravda, že to dělám jinak - prosypu jahody ve sklenici cukrem a druhý den, až pustí šťávu, zadělám víčkem a zavařím. Vodu vůbec nedávám. Jsou to jahody ve vlastní šťávě. Takže mám vyzkoušet, paní Věro, Váš recept a nebudou se jahody kazit?!

  • Naďa | 26. 6. 2005 22:02

    Takhle dělala jahody už i moje maminka.Sklenice se takhle krásně naplní až po okraj.Jen jsme je nenechávali přes noc , zalévám jahody teplým nálevem.Potom stačí nechat stát 3-4 hodinky a jsou taky krásně proslazené a mají krásně červenou barvu.

  • Anonym | 26. 6. 2005 08:27

    bezvadný recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Kompoty
Ostatní Zavařování a nakládání Dopolední svačina Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jahody Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.

Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink…

Ořechové muffiny

Ořechové muffiny

Kuřecí roláda IV.

Kuřecí roláda IV.

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

(nejen) Jablkovo - vločkový koláč

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Salát Caesar

Salát Caesar

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
23
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Agáta Hanychová si obula: »Koše na odpadky«! Za 50 tisíc…

Agáta Hanychová si obula: »Koše na odpadky«! Za 50 tisíc…

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Jahodový kompot - starý recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact