• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks bílek
    • 120
      g moučkový cukr
    • 500
      g jahody
    • 420
      ml smetana ke šlehání s vyšším obsahem tuku, 40 % a výše
    • 1
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Troubu si rozehřejte na 120 °C (horkovzdušnou na 100 °C, plyn na 1 stupeň) a připravte si velký plech na pečení s pergamenovým papírem. V pečlivě umyté a odmaštěné misce elektrickým šlehačem nebo pomocí stolního mixéru našlehejte dotuha vaječné bílky. Správnou konzistenci poznáte tak, že sníh bude tvořit špičky. Pak natřikrát přidejte cukr a vždy sníh zase vyšlehejte dotuha.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat sníh bez bílků

2
Lžící na plech tvořte hromádky, které nechte ve spodní části trouby sušit asi hodinu až hodinu a čtvrt, dokud pusinky nebudou zcela tvrdé a nedají se z papíru snadno sundat. Hotové nechte vychladnout.
3
Jahody omyjte a očistěte. Asi třetinu jich rozmixujte na jemné pyré. Zbývající jahody rozkrájejte. Ve velké míse si dotuha vyšlehejte šlehačku se lžící moučkového cukru. Pusinky rozdrťte nahrubo a začněte vrstvit dezert. Na dno sklenice nasypte vrstvu rozdrcených pusinek, přidejte trochu čerstvých jahod, část ušlehané šlehačky a vše zalijte trochou jahodového pyré. Postup s pusinkami a šlehačkou ještě jednou zopakujte. Nakonec povrch posypte zbývající pusinkovou drtí a pocákejte jahodovým pyré. Dozdobte čerstvou jahodou.

RADA: 8 dezertů, kterým žádný milovník čokolády neodolá

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

Větrníčky se šlehačkou a jahodami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Jahody Moučkový cukr Smetana ke šlehání

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Svařené víno

Svařené víno

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Dýňový koláč famózní

Dýňový koláč famózní

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak vyšlehat sníh bez bílků

Poslední sledované recepty

30
Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept
Kočičí svarba vegan …
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Řezy s vaječným likérem
Řezy s vaječným likérem
22
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
21
Guláš z hovězího (vepřového) srdce
Guláš z hovězího …

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

Hvězda Ulice Solaříková se mění: Vypadá jako Meg Ryanová

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Jahodový dort se smetanou
Jahodový dort se smetanou
Jahodový džem podle Dity P.
Jahodový džem podle Dity P.
Jahodový džem s ananasem
Jahodový džem s ananasem
Jahodový cheesecake do skleničky
Jahodový cheesecake do skleničky
Jahodový chlebíček
Jahodový chlebíček
Jahodový koktejl
Jahodový koktejl
  • Recepty.cz
  • Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact