• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodový chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový chlebíček

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový chlebíček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g jahody : 250g rozmačkaných zralých jahod a 250g celých menších(drobnějších) jahod
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      g máslo změklé
    • 320
      g polohrubá mouka dle hustoty, cca
    • 1
      balíček prášek do pečiva necelý
    • 1
      lžička vanilkové aroma
    • tuk na biskupský chlebíček

Postup přípravy receptu

1
250g zralých jahod rozmačkáme vidličkou a přidáme je ke žloutkům vyšlehaným s cukrem a máslem. Přidáme mouku dle hustoty těsta(záleží na šťavnatosti jahod) aroma a prášek do pečiva. Dobře promícháme, vmícháme i tuhý sníh z bílků a na závěr i osušené celé menší jahody. Jahodové těsto nandáme do připravené formy na biskupský chlebíček a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu - vyzkoušíme špejlí. Po částečném zchladnutí vyklopíme z formy. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový koláč s krémem

Jahodový koláč s krémem

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Johanka 235 | 30. 5. 2016 15:14

    Chlebíček je výborný, díky za super recept :))

  • Henrich | 5. 4. 2016 11:29

    výborné, krásně voní po jahůdkách. jednoduchý, rychlý, vláčný ! ;-) dělal jsem v klasicky v dortové formě a žádný problém

  • Rybářová | 1. 4. 2016 14:42

    Vynikající recept. Chlebíček je skvělý a vláčný. A jak voní!

  • Martina | 30. 6. 2015 11:19

    Už se chlebíček peče, tak jsem zvědavá ... Snědla bych už i syrové těsto, mňam :-) Mouky jsem dala trochu méně, asi 280 g, jahod naopak více a ty jsem rozmačkala vidličkou všechny ...

  • sms-ka | 5. 5. 2015 13:06

    super!!!!!!!!!!!!!

  • bobule | 29. 5. 2014 19:57

    mela jsem udelat rovnou z kila a na plech, je to mnamka <3

  • Kamila Šandová | 27. 6. 2012 15:01

    Vyzkoušela jsem chlebíček z našich posledních jahod, je vláčný a taky po jahodách hezky voní. Děkuji za recept, který je rychlý a výborný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Zákusky Řezy Buchty Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Mřížková tvarohová buchta

Mřížková tvarohová buchta

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Květáková bramboračka

Květáková bramboračka

Sýrové karbanátky s uzeným  masem

Sýrové karbanátky s uzeným masem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

380
Bramborový salát s okurkou a koprem
Bramborový salát s…
148
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
26
Linecké cukroví IV.
Linecké cukroví IV.
26
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Myslivecké kuře s…
24
Rybí špíz s nudlemi shirataki
Rybí špíz s nudlemi…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Halloweenský mejdan v optice: Mexické »mrtvolky«!

Halloweenský mejdan v optice: Mexické »mrtvolky«!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Jahodový džem s ananasem
Jahodový džem s ananasem
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s…
Jahodový cheesecake do skleničky
Jahodový cheesecake do skleničky
Jahodový koktejl
Jahodový koktejl
Jahodový koláč
Jahodový koláč
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým…
  • Recepty.cz
  • Jahodový chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact