• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodový chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový chlebíček

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový chlebíček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g jahody : 250g rozmačkaných zralých jahod a 250g celých menších(drobnějších) jahod
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      g máslo změklé
    • 320
      g polohrubá mouka dle hustoty, cca
    • 1
      balíček prášek do pečiva necelý
    • 1
      lžička vanilkové aroma
    • tuk na biskupský chlebíček

Postup přípravy receptu

1
250g zralých jahod rozmačkáme vidličkou a přidáme je ke žloutkům vyšlehaným s cukrem a máslem. Přidáme mouku dle hustoty těsta(záleží na šťavnatosti jahod) aroma a prášek do pečiva. Dobře promícháme, vmícháme i tuhý sníh z bílků a na závěr i osušené celé menší jahody. Jahodové těsto nandáme do připravené formy na biskupský chlebíček a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu - vyzkoušíme špejlí. Po částečném zchladnutí vyklopíme z formy. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový koláč s krémem

Jahodový koláč s krémem

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Johanka 235 | 30. 5. 2016 15:14

    Chlebíček je výborný, díky za super recept :))

  • Henrich | 5. 4. 2016 11:29

    výborné, krásně voní po jahůdkách. jednoduchý, rychlý, vláčný ! ;-) dělal jsem v klasicky v dortové formě a žádný problém

  • Rybářová | 1. 4. 2016 14:42

    Vynikající recept. Chlebíček je skvělý a vláčný. A jak voní!

  • Martina | 30. 6. 2015 11:19

    Už se chlebíček peče, tak jsem zvědavá ... Snědla bych už i syrové těsto, mňam :-) Mouky jsem dala trochu méně, asi 280 g, jahod naopak více a ty jsem rozmačkala vidličkou všechny ...

  • sms-ka | 5. 5. 2015 13:06

    super!!!!!!!!!!!!!

  • bobule | 29. 5. 2014 19:57

    mela jsem udelat rovnou z kila a na plech, je to mnamka <3

  • Kamila Šandová | 27. 6. 2012 15:01

    Vyzkoušela jsem chlebíček z našich posledních jahod, je vláčný a taky po jahodách hezky voní. Děkuji za recept, který je rychlý a výborný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Zákusky Řezy Buchty Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Léčivý sirup z jitrocele

Léčivý sirup z jitrocele

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Arašídové cukroví

Arašídové cukroví

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

84
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
62
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
36
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
34
"Houboráky" - houbové bramboráky
"Houboráky" - houbové…
27
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Nový film Anny Polívkové Něco za něco: Mládeži nepřístupno?!

Nový film Anny Polívkové Něco za něco: Mládeži nepřístupno?!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Jahodový džem s ananasem
Jahodový džem s ananasem
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s…
Jahodový cheesecake do skleničky
Jahodový cheesecake do skleničky
Jahodový koktejl
Jahodový koktejl
Jahodový koláč
Jahodový koláč
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým…
  • Recepty.cz
  • Jahodový chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact