• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodovo-rebarborové tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Jahodovo-rebarborové tiramisu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodovo-rebarborové tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Ovocná náplň
    • 1
      l rebarbora nakrájená - asi 2,5 cm
    • 200
      g cukr krupice
    • 2
      l jahody čerstvé
  • Tvarohová náplň
    • 500
      g tvaroh nebo mascarpone sýr
    • 1
      ks pomeranč
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce cukr do šlehačky
    • 175
      ml pomerančový džus
    • 50
      ml pomerančový likér
    • 300
      g cukrářské piškoty cukrářské

Postup přípravy receptu

1
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého míchání vaříme mírně, až nám vznikne hustá omáčka. Asi 15-20 minut. Jsou-li jahody větší, rozkrojíme na polovinu a vmícháme do rebarborové omáčky. Povaříme velice krátce - 2 minuty, aby jahody neztratily barvu. Dáme do chladna asi tak na 30 minut.
2
Tvaroh dáme do větší mísy. Přidáme jemně nastrouhanou kůru z pomeranče a vmícháme 100 g cukru a vanilkový cukr. V jiné míse vyšleháme šlehačku s 1 lžící cukru. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku po částech do tvarohové náplně. V nízké misce smícháme pomerančový džus s likérem. Polovinu piškotů namáčíme po obou stranách do džusu a klademe na dno 3-l dezertní mísy. Piškoty přikryjeme polovinou tvarohové náplně a na ni dáme polovinou ovoce. Opakujeme vrstvy, piškoty namočené v džusu, (zbytek džusu vycákáme na piškoty), tvarohová náplň a nakonec ovoce. Misku dáme na větší talíř anebo plech v případě přetečení. Lehce přikryjeme a dáme nejméně na 6 hodin do lednice.
3
Tiramisu vydrží v lednici 2 dny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Obrácené rebarborové řezy II.

Obrácené rebarborové řezy II.

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 9. 4. 2008 21:23

    Kombinaci jahody - rebarbora mám vyzkoušenou v jiném moučníku a je výborná, chuťově se to doplňuje a hezky to i vypadá...Tohle příležitostně zkusím , vypadá to dobře;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Syrové Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Cukrářské piškoty Jahody Pomeranč Pomerančový džus Pomerančový likér Rebarbora Smetana ke šlehání Tvaroh Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Dalamánky

Dalamánky

Česneková pomazánka z tvarohu

Česneková pomazánka z tvarohu

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

80
Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Brokolicová polévka se…
32
Řízečky k obědu i na cesty
Řízečky k obědu i na…
25
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
21
Kuře v parmazánu se salátem
Kuře v parmazánu se…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Jahodovo-rebarborové tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact