• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodové nanuky
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové nanuky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Dokonalé osvěžení nejen v parných letních dnech. Tak by se daly nazvat nanuky plné jahod s bílým jogurtem a lístky máty. Nejen děti, ale i dospělí si na této dobrotě dozajista pochutnají.

Suroviny

6 porce
    • 500
      g jahody
    • 300
      g řecký jogurt - pravý
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžička pomerančová šťáva
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • máta pár listů

Postup přípravy receptu

1
Jahody opláchněte. Předehřejte troubu na 180 °C. Jahody pokrájejte na půlky a poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Pokapejte je balzamikovým octem a pečte 20 minut doměkka. Vyndejte plech z trouby a nechte chvilku odstát, pak jahody i s vypečenou šťávou vsypte do misky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

RADA: Domácí zmrzlina bez cukru, kterou musíte zkusit!

2
V misce smíchejte jogurt, med, vanilkový cukr a pomerančovou šťávu. Pak zceďte štávu z pečených jahod a přidejte ji do misky s jogurtem. Vše promíchejte. Do formiček na nanuky vložte první vrstvu jahod, přidejte pár lístků máty a opět pokryjte jahodami, pak střídavě vrstvěte jahody a jogurtovou směs. Dejte zamrazit do mrazáku. Asi po hodině do tuhnoucích nanuků zapíchněte dřívka a nechte úplně zamrznout. Před podáváním můžete formičku na chvilku ponořit do teplé vody, nanuky pak půjdou lépe ven.

RADA: Tipy na další letní nanuky z ovoce!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nanuky s Pribináčkem a ovocem

Nanuky s Pribináčkem a ovocem

Nanuk jablečný s ostružinami

Nanuk jablečný s ostružinami

Nanuk z tropického ovoce

Nanuk z tropického ovoce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina
Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Jahody Máta Med Pomerančová šťáva Řecký jogurt - pravý Vanilkový cukr

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Sněhový koláč s marmeládou

Sněhový koláč s marmeládou

Perník z perníků-nepečené

Perník z perníků-nepečené

Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
28
Gyoza knedlíčky
Gyoza knedlíčky
25
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
24
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Konečná pro muže! Kerestešová z Vyprávěj přiznala bytostný odpor

Konečná pro muže! Kerestešová z Vyprávěj přiznala bytostný odpor

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové muffiny
Jahodové muffiny
Jahodové muffiny II.
Jahodové muffiny II.
Jahodové pokušení
Jahodové pokušení
Jahodové ravioli
Jahodové ravioli
Jahodové řezy
Jahodové řezy
  • Recepty.cz
  • Jahodové nanuky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact