• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodové dortíky
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové dortíky

autor: Laila.eso
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 4
      ks vejce
    • 160
      g cukr krystal
    • 120
      g hladká mouka
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 100
      ml vlažná voda
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • náplň
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks želatinový ztužovač Dr. Öetker
    • 250
      g jahodová marmeláda
  • Na ozdobu
    • jahody
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve začneme korpusem.
2
-Oddělíme si žloutky od bílků
3
-Žloutky ušleháme do pěny s cukrem
4
-Vmícháme vodu a olej
5
-Přes síto prosejeme obě mouky s kypřícím práškem
6
-Je-li hmota příliš hustá přidáme trochu vody nebo oleje
7
-Lehce vmícháme tuhý sníh z bílků
8
-Pečeme na středně velkém plechu na 150-180 °C
9
Až korpus vychladne vykrájíme si kolečka (klasickým vykrajovátkem, koupeným tvořítkem nebo tvořítkem udělaným doma - dá se jednoduše vytvořit z proužku plastu slepeným izolepou)
10
-Vykrojená kolečka pomažeme marmeládou
11
Náplň:
12
-Ušleháme šlehačku do tuha
13
-Zvlášť si připravíme ztužovač podle návodu na obale
14
-Ztužovač vmícháme do marmelády
15
-Ušlehanou šlehačku a marmeládu se ztužovačem smícháme
16
Kolečko pomazané marmeládou dáme do tvořítka a naplníme. Dáme do lednice ztuhnout.
17
Nakonec zdobíme šlahčkou (já použila vanilkovou) a jahodami.
18
Zdá se to složité, ale je to výtečný a lehký dezert obzvlášť na letní dny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou

Dortíky z listového těsta se šlehanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Dezerty Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Jahodová marmeláda Jahody Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Smetana ke šlehání Vejce Vlažná voda Želatinový ztužovač
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žahour

Žahour

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Lívanečky s jablíčkem - bez vajec

Kokosový dort - výborný a snadný

Kokosový dort - výborný a snadný

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Tvarohový dort s banány

Tvarohový dort s banány

Perník s kokosem

Perník s kokosem

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

25
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
18
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
14
Rychlá rybí polévka
Rychlá rybí polévka
14
Burgundská hovězí pečeně
Burgundská hovězí pečeně
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Parťák Mareše na vozíčku: Ortel známé lékařky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Tajemství mladistvého vzhledu Marie Rottrové: Tohle rozzáří nejen ženy 80+!

Tajemství mladistvého vzhledu Marie Rottrové: Tohle rozzáří nejen ženy 80+!

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Nádherná dcera Michaela Jacksona (†50) Paris: Vyfetovala si díru v nose

Nádherná dcera Michaela Jacksona (†50) Paris: Vyfetovala si díru v nose

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Další doporučené recepty:

Jahodová zmrzlina II.
Jahodová zmrzlina II.
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové gaspaccho
Jahodové gaspaccho
Jahodové chia s želé
Jahodové chia s želé
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
  • Recepty.cz
  • Jahodové dortíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact