• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodová sněhová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová sněhová roláda

0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 62
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
8fotografií
Nahrát fotku
 

Tato lahodná roláda se doslova rozplývá na jazyku. Těsto z bílkového sněhu ještě vylepší mandličky a uvnitř potom čeká sladká jahodová náplň. Dezert se dá upravit i do podoby řezů - a bude chutnat pořád stejně skvěle.

Suroviny

12 porce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 4
      ks bílek
    • 45
      g mandle nakrájené
  • Náplň
    • 250
      g jahody rozkrojené na čtvrtky, plech o rozměrech 23x33 cm
    • 300
      ml šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Plech na roládu vyložíme pečícím papírem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáváme po lžičkách cukr, až je sníh tuhý. Sníh rozetřeme na pečící papír. Posypeme nakrájenými mandlemi. Pečeme na horní mřížce v troubě vyhřáté na 220 °C cca 10 minut, dozlatova.

RADA: Jak na šlehání sněhu?

2
Zmírníme teplotu na 160 °C a pokračujeme v pečení, až je sníh pevný na dotek. Plech vyjmeme z trouby, z korpusu odstraníme papír a lehce přeložíme po délce na polovinu. Přeložený plát zabalíme do papíru z pečení a necháme vychladnout. Sejmeme papír, korpus rozevřeme a naplníme ušlehanou šlehačkou a jahodami. Opět srolujeme nebo spojíme. Zabalíme do papíru na pečení a vložíme na 30 minut do chladničky.
3
Před podáváním roládu lehce pocukrujeme. Nejde-li plát přehnout nebo stočit, rozdělíme ho na polovinu, potřeme náplní - získáme tak řezy.

RADA: Vynikající roláda 9x jinak

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodový sorbet

Jahodový sorbet

Jahodové koláčky

Jahodové koláčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Kyrianová | 23. 3. 2009 23:19

    Pochopila jsem to dobře? Proč se musí upečený plát po upečení přehnout na polovinu a potom zarolovat,tomu nerozumím. Zarolovat se přece může upečený plát celý a ne ho překládat. Prosím vysvětlit. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Jahody Mandle Moučkový cukr Šlehačka

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Kari placičky se sýrem a rýží

Kari placičky se sýrem a rýží

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Houskové knedlíky bez kynutí - výborné a jednoduché

Houskové knedlíky bez kynutí -…

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

29
Krkovice se zelím
Krkovice se zelím
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Premiéra dokumentu o Victorii Beckhamové:  Prozrazené lži a intimní tajemství!

Premiéra dokumentu o Victorii Beckhamové: Prozrazené lži a intimní tajemství!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Jahodová polévka mléčná
Jahodová polévka mléčná
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Jahodová zmrzlina II.
Jahodová zmrzlina II.
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
  • Recepty.cz
  • Jahodová sněhová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact