• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová roláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks žloutek
    • 4
      ks bílek
    • 100
      g cukr
    • 80
      g hrubá mouka
    • 20
      g solamyl (bramborový škrob)
    • jahody
    • 1
      ks šlehačka ušlehaná se stužovačem

Postup přípravy receptu

1
Polovinu cukru utřeme se žloutky do pěny, bílky ušleháme do tuhého sněhu a zašleháme do nich druhou polovinu cukru a spojíme se žloutkovou pěnou.
2
Přidáme mouku smíchanou se Solamylem a celé lehce promícháme.
3
Plech vyložíme pečícím papírem, opatrně na něj rozetřeme těsto a pečeme cca 8-10 min. na 220 °C.
4
Ihned po upečení sundáme z plechu i s papírem a překlopíme horní stranou na vlhkou utěrku, sloupneme papír a roládu i s utěrkou zarolujeme a necháme téměř vychladnout.
5
Pak znovu rozvineme, namažeme šlehačkou (ušlehanou se ztužovačem), poklademe nadrobno krájenými jahodami a opatrně zavineme.
6
Povrch potírám zbytkem šlehačky a obložím plátky jahod.
7
Poznámka: na náplň lze použít i jakýkoliv jiný krém, stejně tak i jiné ovoce.
8
Tato roláda se mi ještě nikdy při rolování nezlomila.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová sněhová roláda

Jahodová sněhová roláda

Jahodová roláda - rychle a chutně

Jahodová roláda - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna Vobroučková | 31. 5. 2009 19:01

    Myslím si ,že ano p.Olgo. Solamyl je bramborový škrob a GUSTIN kukřičný škrob.Ve výsledku podobné.

  • Olga V. | 31. 5. 2009 18:53

    Dobry den, chci se zeptat, je mozne misto Solamylupouzit Gustin ? Jsem v Nemecku a Solamyl jsem tu nevidela :-(

  • Jana P. | 4. 7. 2006 23:24

    Zuzko,dík ! Až upeču dám vědět jak se povedla.

  • Tereza Martínková | 4. 7. 2006 16:11

    pro Janu P.: můžete zkusit i potřít sádlem...já to ale nedělám, není potřeba,těsto se od papíru vždy hezky oddělilo.Tak přeju hodně zdaru:)

  • Zuzana | 4. 7. 2006 09:31

    Pečicí papír se vyrábí na rozměr nízkého plechu do trouby a tak nedělá problém zdvihnutý okraj. Já ten papír ještě lehce pomastím, potom se roláda krásně od papíru oddělí. Okraje těsta, které zůstanou u plechu odříznu nožem nebo těsto nedávám až k okraji.

  • Jana P. | 3. 7. 2006 19:14

    Je to lákavý recept a určitě dobrý, těch žloutků je tam dost ,ale slípky nesou tak to nebude problém.Jen se bojím toho pečícího papíru aby se mi dobře narovnal do rohů pekáče,nebo bych ho měla potřít ještě sádlem?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hrubá mouka Jahody Šlehačka Solamyl (bramborový škrob) Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Olejové koláčky naší babičky

Olejové koláčky naší babičky

Šťouchaná buchta

Šťouchaná buchta

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Malý korpus

Malý korpus

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Patizonové nudličky s masem

Patizonové nudličky s masem

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Třešňové (višňové) muffiny / koláč

Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

38
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Chřestové rizoto s krevetami
Chřestové rizoto s…
14
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Náhle zrušený koncert Burešové: Eva řekla, co se stalo!

Náhle zrušený koncert Burešové: Eva řekla, co se stalo!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Jahodová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact