• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg jahody očištěné
    • 2
      balení gelfix extra 2:1 (dr.oetker)
    • 1
      kg cukr
    • 1
      ks citronová šťáva (z 1 citronu)
    • 2
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Jahody rozčtvrtíme a promícháme s Gelfixem, 600 g cukru, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. 400 g cukru necháme v hrnci zkaramelizovat do světlehněda, pak přidáme ovocnou směs a za stálého míchání přivedeme k varu. Prudce vaříme 3 minuty.
2
Horkou marmeládu plníme do sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
3
Z tohoto množství je 10 skleniček po 250 ml. Pokud se bojíte karamelu a máte na jahodové zavařeniny vlastní recepty, zkuste alespoň část cukru nahradit vanilkou - stojí to za to. A až zkusíte ten karamel, jinou už dělat nebudete.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová marmeláda (džem)

Jahodová marmeláda (džem)

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 6. 7. 2009 13:29

    Marmeláda je výborná. Postupovala jsem při přípravě tak, jak je na návodu u Gelfixu, pak co jsem nasypala sypký cukr a chvilinku to povařila, jsem to všechno přidala k hotovému karamelu a povařila (asi tak, jak píše Jitka). Jestli budou meruňky, ráda vyzkouším. Díky za recept.

  • Hela - | 8. 9. 2008 16:08

    Já tento recept používám i na meruňky a maliny. S úspěchem používám na ovoce, které jsem v době sklizně odložila do mrazáku "až budu mít čas".

  • Jitka Bublová | 8. 9. 2008 14:30

    Po zkušenosti z loňského roku, kdy jsem na klasický jahodový džem použila Gelfix 3:1 a byl málo sladký, jsem použila 1 Gelfix 1:1 a jeden 2 :1 s příslušným množstvím cukru. Jahody jsem pomačkala a nechala trochu rozvařit, pak teprve přidala ostatní přísady. Výsledek byl naprosto famózní, rozdávám recepty jak na běžícím pásu. Karamel zvýraznil chuť jahod. Určitě zkusím i s jiným ovocem, takové meruňky by určitě byly taky výborné. Dík za recept a dávám 1.

  • Markéta Roubalová | 10. 6. 2008 14:59

    Vynikající !! Když jsem na karamel nalila ovocnou směs, vyděsila jsem se, že se karamel "zdrcnul" ,ale logicky se opět rozvařil. Takže se toho nelekněte. Chuť je výborná.

  • Ivana C. | 17. 6. 2007 19:21

    Výýýýýýýýýýýýýýborné!!!!!!!! Na jahody nikdy ani nemáknu, dávám je do hrnce celé a po 3 minutách varu - a jako v tomto receptu taky po rozpuštění karamelu - jich vcelku zůstane sotva pětina, jinak se rozvaří. Netřeba vůbec rozmačkávat, taková jahůdka na lívanci potěší.

  • Eva | 12. 6. 2007 08:12

    Je to moc dobré

  • Hela - | 10. 6. 2007 08:12

    Měkké ovoce nečtvrtím, ale trochu pomačkám šťouchadlem na bramborovou kaši. V tomto receptu to bylo psáno jen proto, aby se nenechávaly jahody celé. K vaším dotazům: karamel dělám vždy nasucho a nepřipadá mi, že by srážel chuť jahod, naopak jí příjemně doplňuje. Ale každému chutná něco jiného. U tohoto receptu oceňuji, že barva marmelády zůstává i po letech jahodová a netmavne.

  • Lenka | 6. 6. 2007 17:40

    ...jahody jsem já lenoch taky nečvtrila. :o) Pěkně jsem je rozhňahňala rukou a nechala pár celých.

  • Lenka | 6. 6. 2007 17:38

    Tak jsem tu marmeládu dnes z poloviční dávky udělala, protože jsem byla zvědavá na tu chuť. Je dobrá, ale zdá se mi, že se chuť karamelu s chutí jahod pere. Nelituju, že jsem ji vyzkoušela, ale jahodová marmeláda je prostě Jahodová marmeláda. :o) Cukr jsem jsem karamelizovala nasucho.

  • Alena Tarabová | 6. 6. 2007 15:43

    Už se vidím, jak čtvrtím jahody. Teď jsem je 4 hodiny sbírala. Myslím, že když je nahrubo rozmačkám, že tím nic nezkazím. No může to být dobré, asi to vyzkouším. Určitě to vyzkouším a dám vědět.

  • Ivana Přikrylová | 4. 6. 2007 10:13

    Ten cukr necháte zkaramelizovat jen nasucho, nebo ho podlejete trochou vody? Jinak karamel bude jistě příjemná změna. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Jahodová
Pokrmy Sladké Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Gelfix extra 2:1 (Dr.Oetker) Jahody Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Hlávkový míchaný salát s tuňákem

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Placičky z hlávkového zelí s česnekovým dipem

Placičky z hlávkového zelí s…

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

23
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
14
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
14
Česneková pomazánka se sýrem
Česneková pomazánka se…
14
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
13
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
AHA.cz To budete koukat! Překvapivá proměna elegánů Hanzlíka a Stropnického!

To budete koukat! Překvapivá proměna elegánů Hanzlíka a Stropnického!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Univerzální kabelka? Existuje! Tuhle by měla mít v šatníku každá, radí designérka

Univerzální kabelka? Existuje! Tuhle by měla mít v šatníku každá, radí designérka

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Adela Vinczeová o výchově adoptovaného synka: Mám rychlejší zápalnou šňůru

Adela Vinczeová o výchově adoptovaného synka: Mám rychlejší zápalnou šňůru

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 10 karmických mužských jmen: Která přinášejí smůlu a která přitahují úspěch?

10 karmických mužských jmen: Která přinášejí smůlu a která přitahují úspěch?

  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact