• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg jahody očištěné
    • 2
      balení gelfix extra 2:1 (dr.oetker)
    • 1
      kg cukr
    • 1
      ks citronová šťáva (z 1 citronu)
    • 2
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Jahody rozčtvrtíme a promícháme s Gelfixem, 600 g cukru, citronovou šťávou a vanilkovým cukrem. 400 g cukru necháme v hrnci zkaramelizovat do světlehněda, pak přidáme ovocnou směs a za stálého míchání přivedeme k varu. Prudce vaříme 3 minuty.
2
Horkou marmeládu plníme do sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
3
Z tohoto množství je 10 skleniček po 250 ml. Pokud se bojíte karamelu a máte na jahodové zavařeniny vlastní recepty, zkuste alespoň část cukru nahradit vanilkou - stojí to za to. A až zkusíte ten karamel, jinou už dělat nebudete.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová marmeláda (džem)

Jahodová marmeláda (džem)

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 6. 7. 2009 13:29

    Marmeláda je výborná. Postupovala jsem při přípravě tak, jak je na návodu u Gelfixu, pak co jsem nasypala sypký cukr a chvilinku to povařila, jsem to všechno přidala k hotovému karamelu a povařila (asi tak, jak píše Jitka). Jestli budou meruňky, ráda vyzkouším. Díky za recept.

  • Hela - | 8. 9. 2008 16:08

    Já tento recept používám i na meruňky a maliny. S úspěchem používám na ovoce, které jsem v době sklizně odložila do mrazáku "až budu mít čas".

  • Jitka Bublová | 8. 9. 2008 14:30

    Po zkušenosti z loňského roku, kdy jsem na klasický jahodový džem použila Gelfix 3:1 a byl málo sladký, jsem použila 1 Gelfix 1:1 a jeden 2 :1 s příslušným množstvím cukru. Jahody jsem pomačkala a nechala trochu rozvařit, pak teprve přidala ostatní přísady. Výsledek byl naprosto famózní, rozdávám recepty jak na běžícím pásu. Karamel zvýraznil chuť jahod. Určitě zkusím i s jiným ovocem, takové meruňky by určitě byly taky výborné. Dík za recept a dávám 1.

  • Markéta Roubalová | 10. 6. 2008 14:59

    Vynikající !! Když jsem na karamel nalila ovocnou směs, vyděsila jsem se, že se karamel "zdrcnul" ,ale logicky se opět rozvařil. Takže se toho nelekněte. Chuť je výborná.

  • Ivana C. | 17. 6. 2007 19:21

    Výýýýýýýýýýýýýýborné!!!!!!!! Na jahody nikdy ani nemáknu, dávám je do hrnce celé a po 3 minutách varu - a jako v tomto receptu taky po rozpuštění karamelu - jich vcelku zůstane sotva pětina, jinak se rozvaří. Netřeba vůbec rozmačkávat, taková jahůdka na lívanci potěší.

  • Eva | 12. 6. 2007 08:12

    Je to moc dobré

  • Hela - | 10. 6. 2007 08:12

    Měkké ovoce nečtvrtím, ale trochu pomačkám šťouchadlem na bramborovou kaši. V tomto receptu to bylo psáno jen proto, aby se nenechávaly jahody celé. K vaším dotazům: karamel dělám vždy nasucho a nepřipadá mi, že by srážel chuť jahod, naopak jí příjemně doplňuje. Ale každému chutná něco jiného. U tohoto receptu oceňuji, že barva marmelády zůstává i po letech jahodová a netmavne.

  • Lenka | 6. 6. 2007 17:40

    ...jahody jsem já lenoch taky nečvtrila. :o) Pěkně jsem je rozhňahňala rukou a nechala pár celých.

  • Lenka | 6. 6. 2007 17:38

    Tak jsem tu marmeládu dnes z poloviční dávky udělala, protože jsem byla zvědavá na tu chuť. Je dobrá, ale zdá se mi, že se chuť karamelu s chutí jahod pere. Nelituju, že jsem ji vyzkoušela, ale jahodová marmeláda je prostě Jahodová marmeláda. :o) Cukr jsem jsem karamelizovala nasucho.

  • Alena Tarabová | 6. 6. 2007 15:43

    Už se vidím, jak čtvrtím jahody. Teď jsem je 4 hodiny sbírala. Myslím, že když je nahrubo rozmačkám, že tím nic nezkazím. No může to být dobré, asi to vyzkouším. Určitě to vyzkouším a dám vědět.

  • Ivana Přikrylová | 4. 6. 2007 10:13

    Ten cukr necháte zkaramelizovat jen nasucho, nebo ho podlejete trochou vody? Jinak karamel bude jistě příjemná změna. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Jahodová
Pokrmy Sladké Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Gelfix extra 2:1 (Dr.Oetker) Jahody Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Biftek z mletého masa

Biftek z mletého masa

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Boršč III.

Boršč III.

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Kakaové sušenky z ovesných vloček

Tvarohový řez

Tvarohový řez

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
33
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
32
Bramborový salát s okurkou a koprem
Bramborový salát s…
26
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bezohledná Meghan na návštěvě Paříže: Na slavnou přehlídku se vnutila

Bezohledná Meghan na návštěvě Paříže: Na slavnou přehlídku se vnutila

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact