• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jáhlová (pohanková) kaše nasladko
Napište svůj komentář k receptu

Jáhlová (pohanková) kaše nasladko

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jáhlová (pohanková) kaše nasladko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek jáhly Nebo pohanky.
    • 4
      hrnek voda Pro pohanku 3 hrnky.
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce sušené mléko Může být i sójové.
  • Na posypání, dochucení
    • skořice
    • med
    • mák mletý
    • kakao

Postup přípravy receptu

1
Jáhly spaříme vařicí vodou. V nové vodě přivedeme k varu, mírně vaříme bez míchání 15 minut.
2
Necháme 30 minut dojít na vypnuté plotně pod utěrkou.
3
Po částečném zchladnutí důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. Kaše přitom zhoustne, proto poměr s vodou 1:4. Nakonec pro zjemnění zamixujeme libovolné mléko v prášku.
4
Dál postupujeme jako s krupicovou kaší: posypeme, omastíme, sníme, přidáme si, sníme, litujeme že nebylo více :-)
5
Poznámka: pohankovou kaši nemixuji, je dobrá s medem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jáhlová kaše s hrachem, základní recept

Jáhlová kaše s hrachem, základní…

Pohanková kaše (falešná houbová), základní recept

Pohanková kaše (falešná houbová),…

2 x tvarohové knedlíčky nasladko

2 x tvarohové knedlíčky nasladko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Majka Přidalová | 19. 6. 2007 09:37

    Kaše vařím také na vodě (i ovesnou), na sladké varianty používám Kokos milk, na slané ovesný či pohankový nápoj v prášku. je to mňamózní a navíc zdravé :-) a jelikož jsem lenora, tak též nemixuji.

  • MartinV | 19. 3. 2007 08:36

    Kaši můžeme vařit rovnou s mlékem nebo s mlékem ředěným vodou. Vařím ji na vodě protože mléko omezuji (je hlenotvorné), a nakonec pro děti kaši zjemnňuji např.ovesným nápojem v prášku. Stejně mohou postupovat i alergici na mléko.

  • Pavla Brousilová | 18. 3. 2007 18:42

    Je to opravdu výborné.Jen tam přidám ještě dýnové,slunečnicové semínka a hrozinky s neslazenýma burizonama super doporučuji.

  • Hajná | 17. 3. 2007 22:21

    To je supr recept:) hlavně protože je bez lepku:)

  • fukjak | 14. 3. 2007 12:43

    Sušené mléko u těchto pokrmů je vzhledem ke své ceně zbytečný luxus. Lépe je použít např. 12%smetanu.

  • Eliška | 13. 3. 2007 21:33

    Jáhlové i pohankové vločky jsou příjemné v polévkách. Obohacují i zahušťují, doporučuji vyzkoušet, nebudete litovat.

  • Jindřiška Skalická | 12. 3. 2007 20:18

    Do uvařené pohanky s mlékem na kaši nastrouhám jablka, přidám rozinky a zakapu medem.

  • dita | 7. 3. 2007 16:12

    já jáhlovou kaši miluju, ale vůbec není potřeba ji mixovat...uvařím ji (i s cca 0,5 l mléka na 250g jáhel) za občasného míchání a je to. Dám na ni kousek másla, posypu kakaem a cukrem...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jáhly Kakao Mák mletý Med Skořice Sůl Sušené mléko Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Biskupský chlebíček s čokoládou II.

Výborné mandarinkové řezy

Výborné mandarinkové řezy

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

127
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
96
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
88
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…
86
Rukolový salát s novými bramborami
Rukolový salát s novými…
63
Halušky podle Martinky
Halušky podle Martinky

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

Velké jubileum u Křížkových: Sté narozeniny jako oslava života, víry a vytrvalosti

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Jáhlová (pohanková) kaše nasladko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact