• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahelníkový nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Jahelníkový nákyp

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahelníkový nákyp
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      l mléko
    • 300
      g jáhly
    • 450
      g cukr
    • 6
      ks vejce
    • 150
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g meruňkový kompot
    • mouka na vysypání pekáče

Postup přípravy receptu

1
Jáhly propereme v horké vodě, dáme vařit do osoleného mléka, až do zhoustnutí (cca 20min) Mezitím si utřeme žloutky s cukrem, sníh s bílků a vše smícháme s vychladlou jáhlovou kaší. Na vymazaný pekáč dáme jednu vrstvu směsi, poklademe meruňkami, zalijeme druhou vrstvou kaše a pečeme cca 60 min při 180 stupních celsia. Jíme teplý i studený.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Krupicový nákyp s ovocným kompotem

Krupicový nákyp s ovocným kompotem

Nákyp z těstovin

Nákyp z těstovin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra | 24. 2. 2016 18:45

    Když pomineme oněch půl kilogramu cukru tak jáhelníkový se neříká. Česky jáhlový a nebo rovnou jáhelník :-! . Jahelníkový je jako kdybych měla pozřít jehelníček na zapichování jehel a špendlíků :-S .

  • ellienka | 24. 2. 2016 16:02

    Skoro půl kila cukru? Na toto množství nákypu by stačilo klidně i 100g - vždyť je tam i oslazený kompot. Jinak - pro lepší trávení je správné jáhly vařit ve vodě, mléko přidat až pár minutek před dovařením, až se znovu začne vařit (jáhly už s mlékem), tak vypnout a nechat s mlékem zhoustnout (nasáknou ho).

  • Uživatel (#299897) | 24. 2. 2016 14:38

    S přítelem nám to moc chutnalo :-). Množství dávala od oka a povedlo se.

  • Sarka M. | 16. 1. 2015 12:40

    A to maslo je tam k cemu?Na vymazani je ho moc 150 g ne?

  • SKSandy
    SKSandy | 28. 3. 2013 20:48

    Místo meruněk jsem dala višňový kompot, když bude sezona, určitě je dobré využít čerstvé jahody, maliny.... Místo mouky na vysypání formy jsem použila strouhanku. Přidávám do receptu ještě vanilkový cukr. Vkládám foto :-) Jahelník je prostě super 8-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jáhly Máslo Meruňkový kompot Mléko Mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný salát s jogurtem

Ovocný salát s jogurtem

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Pohanková dobrota (2 porce)

Pohanková dobrota (2 porce)

Filety po italsku

Filety po italsku

Bramborovo-žampionová polévka na dva způsoby

Bramborovo-žampionová polévka na dva…

Mrkvové smoothie s jogurtem

Mrkvové smoothie s jogurtem

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

34
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
30
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
24
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
21
Jablečná buchta
Jablečná buchta
20
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem
Salát z pečené dýně s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Nemocná Konvičková nachystala překvapení: Pohádková oslava pro Amálku (5)!

Nemocná Konvičková nachystala překvapení: Pohádková oslava pro Amálku (5)!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Jahelná kaše
Jahelná kaše
Jahelník mrkvový
Jahelník mrkvový
Jáhelník se švestkami
Jáhelník se švestkami
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová kaše s hrachem, základní recept
Jáhlová polévka s houbami
Jáhlová polévka s houbami
Jáhlové knedlíky s ovocnou omáčkou
Jáhlové knedlíky s ovocnou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Jahelníkový nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact