• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahelník
Napište svůj komentář k receptu

Jahelník

autor: Jana Z
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahelník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek jáhly
    • sušené švestky dle chuti
    • nasekané ořechy dle chuti
    • rozinky dle chuti
    • slunečnicová semínka dle chuti
    • sníh z bílku z jednoho bílku
    • povidla např. hrušková - v závěru, na pomazání navrch

Postup přípravy receptu

1
Uvaříme hrnek jáhel (jáhly opereme,do hrnce dáme asi jeden a 3/4 hrnku vody, osolíme troškou mořské soli a přivedeme do varu).
2
Vaříme na mírném ohni asi 20 minut, až se voda vstřebá.
3
Švestky, hrušky a rozinky povaříme asi 10 minut, smícháme s jáhlemi, přidáme opražená slunečnicová semínka, nakrájené ořechy a vmícháme sníh z 1 bílku.
4
Dáme do vymazaného a vysypaného pekáče a dáme zapéct do vyhřáté trouby.
5
Pečeme asi 20-30 minut zakryté a 10 minut odkryté.
6
Nahoru též můžeme dát švestková povidla nebo zavařené ovoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Jáhelník se švestkami

Jáhelník se švestkami

Jahelník se sušenými švestkami

Jahelník se sušenými švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza | 9. 5. 2013 23:47

    Vařila jsem jáhly s jablečným moštem. Tuto vynikající kombinaci používám do kukuřičné krupice místo mléka a nedám na ni dopustit. TAk jsem vyzkoušela i do jahelníku a je to skvělé! :-) Vyzkoušejte! ;-)

  • žlutá kytka | 6. 8. 2011 10:16

    Vyzkoušela jsem recept s povařenýma brusinkama a musím říct, že je to taky super kombinace :) a navrch před podáváním trochu zakysané smetany ... mňamka :-)

  • jaja | 22. 2. 2011 20:46

    Ja pridavam misto cukru med a taky je to dobry:-) :-P

  • Zdeňka Šnajberková | 17. 5. 2009 20:03

    opravdu moc dobre, nemela jsem orechy, dala jsem strouhany kokos - orech jako orech ;-) dala jsem jen lzicku cukru do bilku, jinak nebyl cukr vubec potreba. davam za 1!!!

  • dani | 13. 2. 2008 15:22

    opravdu se musi svestky, hrusky a rozinky povarit?

  • dani | 13. 2. 2008 15:22

    opravdu se musi svestky, hrusky a rozinky povarit?

  • Sandy | 8. 2. 2008 11:10

    Wýborný!!! Fakt skwely a krasne zdrawi!!! Na nakrajene kousky jsem dala lzicku bílého jogurtu, mnam mnam :))

  • Markéta Valentíková | 12. 9. 2007 20:09

    Souhlasím s Ivanou. Toto je bezva recept a nemusí tam být ani máslo a cukr, to jsou pak kalorické bomby!! Dnes jsem udělala jáhelník z čerstvých švestek, rozinek, oříšků a semínek. Šmakoval :o)

  • Ivana | 19. 7. 2007 19:40

    Konečně jsem našla recept na jahelník, který není plný mlíka, másla a cukru - tak tenhle bude zdravý a dneska ho zkusíme :)

  • Lindeez | 22. 2. 2007 19:36

    Jáhly přivedu k varu a vařím tři minuty, pak nechám dojít na plotně a pod peřinou. Bílků ušlehám klidně víc. Je to moc dobrý!

  • MartinV | 16. 1. 2007 23:22

    Na kaše, jahelníky apod. vařím jáhly 10 minut a 30 minut nechám dojít na vypnuté plotně pod utěrkou.

  • Karolina Kostkova | 16. 1. 2007 18:48

    Jahly je treba pred varenim sparit - vytahne to horkost. Sparene jahly staci varit 8 minut, jinak budou rozvarene!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jáhly Nasekané ořechy Povidla Rozinky Slunečnicová semínka Sníh z bílku Sušené švestky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Polévka z hlívy ústřičné

Polévka z hlívy ústřičné

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bábovka s jablíčky a skořicí

Pomerančová marmeláda pro domácí pekárnu

Pomerančová marmeláda pro domácí…

Adžika zeleninová směs

Adžika zeleninová směs

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Slané lívance

Slané lívance

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

37
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Masové koule v dýňovém pyré
Masové koule v dýňovém…
26
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
25
Maková buchta - skvělá a rychlá
Maková buchta - skvělá a…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vignerová vzpomíná na Miss: Vítězství jí zařídil Adamec

Vignerová vzpomíná na Miss: Vítězství jí zařídil Adamec

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Jahelník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact