• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jadranské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Jadranské řezy

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jadranské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • 1. těsto
    • 1
      balíček listové těsto Rozpůlíme a upečeme 2 pláty
  • 2. těsto
    • 5
      ks vejce
    • 180
      g cukr
    • 80
      g mleté ořechy
    • 4
      lžíce hrubá mouka
    • prášek do pečiva 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • Krém
    • mléko 1/2 litru
    • 5
      lžíce hrubá mouka
    • 300
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Poleva
    • čokoláda Rozpuštěná
    • mleté ořechy Nebo drcené

Postup přípravy receptu

1
Žloutky a cukr utřeme do pěny, přidáme mouku, prášek do pečiva, ořechy a sníh z bílků. Upečeme na papíře nebo na vymazaném a vysypaném plechu.
2
**Uvaříme:** 1/2 litru mléka, 5 lžic hrubé mouky a vychladíme. Po vychladnutí vyšleháme s máslem, cukrem a vanilkovým cukrem.
3
**Vrstvíme:** listové těsto, polovina krému, ořechové těsto, druhá polovina krému, listové těsto. Polijeme čokoládou a posypeme ořechy. Necháme uležet do druhého dne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Citronové cheesecake řezy s vanilkou

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Bublová | 8. 6. 2009 10:48

    Dělávám tento krém také z hrubé mouky a je výborný. Někdy do horké kaše hned po odstavení vmíchám na kousky nalámanou čokoládu, v horké kaši se krásně rozpustí a máte krém čokoládový :-)

  • Irena Strehleová | 2. 6. 2009 17:27

    Tento krém dělám do různých řezů s přidáním ořechů,kakaa atd.Dávám na půl litru mléka 3 vrchovaté lžíce polohrubé mouky a 1 vrchovatou lžíci vanilkového pudinku.Zkuste to, je to dobré.

  • Monika T | 1. 6. 2009 23:55

    Nakoľko tam ide iba 5 lyžíc múky,myslím si, že by tam zásadný rozdiel nemal byť.

  • Marta Kropáčová | 1. 6. 2009 20:17

    To muze byt dobre,dam si to do oblibenych a vyzkousim.Akorad me mate ten krem,ja jej vzdy delala s hladke mouky-napr.v metrovem hrbete.Je mezi tim nejaky rozdil,co se tyka mouky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr Hrubá mouka Listové těsto Máslo Mléko Mleté ořechy Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Květákové karbanátky II.

Květákové karbanátky II.

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Vločková pomazánka

Vločková pomazánka

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Borůvková tartaletka

Borůvková tartaletka

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Pikantní sladkokyselá polévka na pekingský způsob

Pikantní sladkokyselá polévka na…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

1454
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
720
Dýňová tortila
Dýňová tortila
528
Máslové řízky
Máslové řízky
23
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Sterilovaná paprika v nálevu s olejem
Sterilovaná paprika v…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Eva Decastelo se zimy nebojí: Odvážné otužování i tvář bez make-upu!

Eva Decastelo se zimy nebojí: Odvážné otužování i tvář bez make-upu!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Jadranské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact