• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkový srnčí hřbet
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový srnčí hřbet

autor: princezna
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 10
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový srnčí hřbet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 2
      ks jablka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 80
      g ořechy
    • 2
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce krupice
    • jedlá soda
    • olej
    • hrubá mouka
  • Poleva
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 30
      g tuk (100%)
  • Na povrch
    • ořechy na hrubo pomleté

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáváme prosáté kakao, nastrouhaná jablka, krupici, mleté ořechy a sodu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta.
2
Vymažeme formu na srnčí hřbet olejem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.
3
Po upečení srnčí hřbet vyklopíme a necháme vychládnout. Až je srnčí hřbet vychladlý, polijeme ho čokoládovou polevou, kterou si uděláme tak, že ve vodní lázni rozehřejeme tuk a nalámanou čokoládu a dohladka umícháme. Nakonec můžeme posypat na hrubo pomletými ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 5. 8. 2015 14:11

    Místo oleje a mouky doporučuji hřbet vymazat sádlem a vysypat strouhankou. Hned po vytáhnutí z trouby pak přikrýt utěrkou namočenou ve studené vodě. Po vychladnutí se krásně vyklopí.

  • Petra | 12. 10. 2012 18:54

    Nejsem moc profík, ale nebylo by lepší vyklápět to za studena? Měla jsem dobře vymazanou formu a stejně se mi půlka nevyklopila, tak jsme to nakonec jedli jako trhanec. Chuťově je ale moc dobrá.

  • Zuzana Šindlerová | 4. 4. 2007 11:07

    Tak vyzkoušeno, je to lehký nadýchaný moučník. Nepolívala jsem čokoládou, jen pošplíchala na talířku ušlehanou šlehačku. Jen jsem se nazlobila při vyklápění, moc to nešlo a trochu se nalepilo na formu i když jsem měla vysypáno dobře. Asi tím, že je to mokrá buchta. Jinak dávám za 1.

  • Táňa Miňová | 30. 3. 2007 22:07

    Záleží na vás na jakém struhadle jablka nastrouháte ale na hrubém jsou lepší.

  • Táňa Miňová | 30. 3. 2007 22:06

    Záleží na vás na jakém struhadle jablka nastrouháte ale na hrubém jsou lepší.

  • Věra | 29. 3. 2007 21:56

    Nejsem autorka, dělám podobnou buchtu a jablka strhouhám na hrubším struhadle. Na jemném by z jablíček byla kaše.

  • Jarka z Bratislavy | 29. 3. 2007 19:50

    Prosím o informáciu. Jablká majú byť nastrúhané na jemnom strúhadle, alebo na hrubšom (mrkvovom)?Rada by som tento zákusok upiekla k Veľkej noci. Ďakujem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Hrubá mouka Jablka Jedlá soda Kakao Krupice Moučkový cukr Olej Ořechy Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Jednoduchá ovocná bublanina

Jednoduchá ovocná bublanina

Brambory v mikrovlnce

Brambory v mikrovlnce

Americký koláč

Americký koláč

Cibulačka se sýrem II.

Cibulačka se sýrem II.

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

50
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
35
Karamelové cheesecake řezy
Karamelové cheesecake…
35
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské Tiramisu …
26
Kořeněná panenka - grilovaná
Kořeněná panenka -…
18
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Přiznání Ivy Kubelkové: Nemůže se vidět! Strach o psychiku

Přiznání Ivy Kubelkové: Nemůže se vidět! Strach o psychiku

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Jablkový srnčí hřbet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact