• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkový salám
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový salám

autor: casino
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový salám
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g cukr
    • 500
      g jablka
    • 2
      ks citron
    • 250
      g lískové oříšky Strouhané
    • 100
      g mandle - loupané
    • oplatky Bílé
    • bílek
    • moučkový cukr Na obalení

Postup přípravy receptu

1
Cukr svaříme na nitku. Za stálého míchání přidáme na hrubo strouhaná jablka, šťávu i kůru z citronů. Vaříme a když hmota zhoustne, přisypeme oříšky. Za stálého míchání vaříme až hmota odpadává ode dna. Odstavíme z ohně a přimícháme mandle. Rozdělíme na dva díly, z každého uděláme váleček, obalíme pevně oplatkou a tři dny sušíme na prkénku na teplém místě. Usušené salámy vybalíme z oplatky, pomažeme bílkem, hustě obalíme v cukru a po oschnutí krájíme dle potřeby na tenké řezy. Vydrží několik měsíců. Z Kuchařky Naší Vesnice.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládový salám III.

Čokoládový salám III.

Vánoční jablkový vrkoč

Vánoční jablkový vrkoč

Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 4. 8. 2008 16:12

    Cukr na nitku: na 1kg cukru asi 300ml vody; roztok se vaří, až se táhne jako niť. Zkouška (poněkud bolestivá, teplota je kolem 106st.C): vařečkou kápnete na palec, přitisknete ukazovák a po oddálení se mezi prsty táhne slabá nitka. Nebo kápnout na talíř a opět zkouška prstem. Nejméně přesné je, při vytažení vařečky z rozvaru už tento neodkapává ale začíná se táhnout. To už je sice tzv. silná nitka, ale zde navadí. Kdyby se Vám to podařilo přehnat až téměř ke karamelu, lze celý proces opakovat, ale bacha, má to kolem 140st.C a přidáním vody se vyvíjí velké množství páry!!! .......Omlouvám se, ale v branži je to terminus technikus a neuvědomil jsem si, že ne každý to zná. Prohledal jsem tu recepty a našel pouze v LASKONKÁCH a ani tam není popis přípravy. Zato je tam "perla": LASKONKY z křehkého těsta...

  • Vladkka Nováková | 4. 8. 2008 13:16

    Nějak z tohoto receptu nejsem moudrá. S čím mám svařit ten cukr....? S vodou ? V receptu není uvedena....v jakém množství ? Zní to zajímavě, ale odrazuje mě to, že to není popsáno tak, abych to pochopila i já.

  • Oldřich Gargulák | 2. 8. 2008 08:47

    Dělávám měsíc před Vánoci. Pokud neseženete "jedlý papír" na obalení, dobré jsou i oplatky na hostie: http://www.unita.caritas.cz/eshop/index.php <<< Na balení je ideální bambusová podložka (jako na suši). Než začnete experimentovat (skořice,hřebíček,kokos a nevím co ještě), zkuste aspoň 1x dodržet recept, stojí to za to! Zkusil jsem do prochladlé hmoty zavinout sekanou čokoládu, obalit v praženém sezamu, přimíchat rozinky, sušené ovoce, pražené ovesné vločky, místo lískových-vlašské ořechy, nebo loupané-tedy pražené lískové ořechy, vypustit mandle... Z té oplatky se salám moc dobře nevybaluje; pokud jej necháte v ní, tak by se to mělo jmenovat spíše Jablkový kmen, nebo Jablka v popundeklu...

  • Oldřich Gargulák | 2. 8. 2008 08:46

    Dělávám měsíc před Vánoci. Pokud neseženete "jedlý papír" na obalení, dobré jsou i oplatky na hostie: http://www.unita.caritas.cz/eshop/index.php <<< Na balení je ideální bambusová podložka (jako na suši). Než začnete experimentovat (skořice,hřebíček,kokos a nevím co ještě), zkuste aspoň 1x dodržet recept, stojí to za to! Zkusil jsem do prochladlé hmoty zavinout sekanou čokoládu, obalit v praženém sezamu, přimíchat rozinky, sušené ovoce, pražené ovesné vločky, místo lískových-vlašské ořechy, nebo loupané-tedy pražené lískové ořechy, vypustit mandle... Z té oplatky se salám moc dobře nevybaluje; pokud jej necháte v ní, tak by se to mělo jmenovat spíše Jablkový kmen, nebo Jablka v popundeklu...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Snídaně Svačina Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr Jablka Lískové oříšky Mandle - loupané Moučkový cukr Oplatky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Pravá pistáciová zmrzlina

Pravá pistáciová zmrzlina

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Holandské řízky s nivou

Holandské řízky s nivou

Jednoduchá francouzská kaše

Jednoduchá francouzská kaše

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky) a kysaným zelím

Klouzáky s masem (chlupaté knedlíky)…

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

21
Mřížkový koláč naší babi
Mřížkový koláč naší babi
20
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
16
Zapečené brambory s kuřecím masem
Zapečené brambory s…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Jablkový salám
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact