• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkový pudink z Anglie
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový pudink z Anglie

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový pudink z Anglie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 750
      g jablka
    • 1
      dl voda
    • 500
      g hladká mouka
    • 400
      g máslo
    • 200
      g cukr krystal
    • 1
      kelímek sladká smetana

Postup přípravy receptu

1
Jablka nakrájíme na malé kostky asi 1x1 cm (slupku necháváme), dáme na plech tak, abychom zakryli rovnoměrně celé dno plechu. Pak na plech nalijeme trochu vody asi tak 1 dcl. Teď do misky dáme máslo a mouku (stejný poměr - množství podle toho jak máme velký plech, přibližně 400-500 g). Až se začne máslo s moukou spojovat začneme přidávat cukr. Přidáváme podle chuti, jak kdo má rád sladké, ale mělo by to být sladší. Vznikne nám skoro posypátko, až na to že jsme použili cukr krystal. Teď to rovnoměrně dáme na jablka, měla by být aspoň 1 cm vrstva a trochu na to vždy přitlačíme. Nyní dáme péct do trouby na 150-170 °C, asi půl hodiny, až jablka budou měkká a těsto bude dorůžova.
2
Podáváme vždy teplé na misce polité studenou smetanou. Je to opravdu moc vynikající. Skladujeme v lednici, pro konzumaci opět mírně přihřejeme v troubě, nezapomeneme na plech ovšem přilít trochu vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové dukátky (Anglie)

Kokosové dukátky (Anglie)

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • possum * | 2. 1. 2007 13:28

    Da se pouzit i jine ovoce (merunky, rebarbora atd).A da se i studene. A taky se zmrzlinou je to dobre.;-))

  • Barbora Polakova | 1. 1. 2007 21:44

    Vynikajuce!!! jednoduche,rychle.Na skusku som robila iba z 250g muky a 250g masla do maleho plechu ale nabuduce urobim urcite na velky plech.Diky za recept

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Spojené království Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Jablka Máslo Sladká smetana Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Marokánky IV.

Marokánky IV.

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Kuře s rýží na kari

Kuře s rýží na kari

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Doporučujeme

20 minut
Pórková polévka s fazolemi a toasty

Pórková polévka s fazolemi a toasty

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

51
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
31
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
28
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce
Ryba v pivním těstíčku…

Zajímavé články

Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
AHA.cz Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Ponižující drama na Miss Universe: Češka Tomanová o veřejné potupě kolegyně!

Ponižující drama na Miss Universe: Češka Tomanová o veřejné potupě kolegyně!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

  • Recepty.cz
  • Jablkový pudink z Anglie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact