• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkový perník
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový perník

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do perníku
    • 2
      lžička skořice 1-2
    • 3
      lžíce kakao
    • 200
      g moučkový cukr
    • 250
      ml mléko
    • 250
      g hera
    • 1
      plechovka kondenzované mléko slazené
    • 1
      ks vejce celé
    • 1
      kg jablka oloupaná a nakrájená
    • skořicový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Změklou heru ušleháme s kondenzovaným mlékem, vlažným mlékem, cukrem, vejcem a pak přidáme jablka nakrájená na malé kostičky. K tomuto přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem do perníku, mletou skořicí a kakaem. Umíchané těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech a pečeme 45 minut. Vychladlý moučník posypeme skořicovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový perník IV.

Jablkový perník IV.

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Šlehačkový jablkový závin

Šlehačkový jablkový závin

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Adéla | 7. 4. 2006 20:35

    Musím uznat, že jsem se také moc těšila, až buchtu ochutnám, ale zklamala mě. Moc mi nechutná. Jak bych to popsala? Příjde mi moc hutná (asi kvůli většímu množství jablek?). Klasický perník chutná mnohem lépe a vyjde i levněji...

  • Alena | 20. 10. 2004 14:38

    Je pravda, že když se to povede tak ochutnávám hodně velký kousek...

  • Jana z VM | 20. 10. 2004 12:54

    Já si myslím, že když už se jednou upeče, je lepší si dát i více a ne jenom ochutnat. Mohlo by se stát, pokud bude buchta rodině chutnat (mám tři chlapy), že by nemuselo zbýt ani na to ochutnání pro matku rodu......

  • Alena | 20. 10. 2004 11:28

    Je pravka že když si přečtu co se do té buchty dává musí být dobrá, ale těch kalorií. Mnooo - tak do neděle budu cvičit a pak ji zkusím upéct a kousek ochutnám...

  • Jana z VM | 20. 10. 2004 07:32

    Toto může být vynikající buchtička, to složení je velice lákavé a výsledek může být šťavnatá pochoutka. Až to zkusím, ozvu se.Ale brzy to nebude, protože na vyzkoušení mám moc a moc receptů, že nevím, který dřív!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Jablka Kakao Kondenzované mléko Mléko Moučkový cukr Prášek do perníku Skořice Skořicový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Dvoubarevné margot řezy - píchané

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

Nejlepší sýrová omáčka s brokolicí

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Patizonové nudličky s masem

Patizonové nudličky s masem

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Cibulovo-česnekové řízky: smetanové

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Kuřecí prsa s pomeranči

Kuřecí prsa s pomeranči

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

82
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
35
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
29
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
21
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Jablkový perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact