• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkový "nářez"
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový "nářez"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový "nářez"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 1
      kg jablka
    • 500
      g listové těsto
    • 5
      lžíce strouhanka nebo drcené piškoty
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g ořechy
    • skořicový cukr
    • vejce na potření
  • Krém
    • 750
      ml mléko
    • 2
      balíček pudinkový prášek s vanilkovou příchutí
    • 4
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme, nahrubo nastrouháme. Polovinu množství listového těsta rozválíme a přeneseme na plech. Posypeme strouhankou nebo piškoty, jablky, propláchnutými rozinkami, ořechy, skořicovým cukrem a přelijeme teplým krémem. Vše přikryjeme plátem těsta, potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou a v hodně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
2
Příprava krému: v mléce rozmícháme vanilkové pudinky pískový a vanilkový cukr a za stálého míchání krátce povaříme.
3
Řezy peču ve vyšším plechu, po upečení slabě pocukruji. Nejsou nijak přeslazené a patří mezi naše oblíbené již několik let.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Jablkový koláč se švestkami a drobenkou

Jablkový koláč se švestkami a…

Jablkový závin z listového těsta

Jablkový závin z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka Křížová | 19. 4. 2008 13:38

    dneska jsem pekla,zařídila jsem se podle komentářů - testo,piškoty,pudink,jablka,těsto. Po vychladnutí vcelku hezky drží tvar a hlavně je moc dobrý

  • Blanka Vr. | 31. 3. 2008 12:22

    Souhlasím s tím, že je to výborný moučník. Ovšem naprosto stejný jako např. Rychlé řezy s jablky, Jablečná buchta s pudinkem ....... Škoda, opět nic nového.

  • Hanička | 31. 3. 2008 08:11

    O víkendu jsem dělala s čerstvými jahodami. Vrstvila jsem následovně: listová placka,piškoty,krém, jahody, krém, listová placka.S jablky jsem již také zkoušela.Je to jednoduché a výborné!

  • Ostružina Lesní | 29. 3. 2008 22:10

    Super, vyzkoušela jsem to , děti se olizovalyl dík za recept ,dávám 1 :-)

  • marie chocholová | 29. 3. 2008 20:49

    já na listové těsto dávám kulaté piškoty,krém,ovoce,listové těsto,vyborné je to s čerstvými jahodami,

  • Radka Nováková | 29. 3. 2008 15:59

    Můžu jen potvrdit,dělám to samé co Jana kolik let..Skvělé...

  • Anonym | 29. 3. 2008 13:08

    To samé dělám malinko jinak.Na to listové těsto dám kulté piškoty přez celý plech,jablka,krém stejný,jako je tady a zase plát těsta.Taky výborné.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Listové těsto Mléko Ořechy Pudinkový prášek Rozinky Skořicový cukr Strouhanka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Těstovinový salát se šunkou a paprikou

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

Hrníčková kynutá bábovka s makovou…

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Pečená dýně

Pečená dýně

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

180
Adžika - zeleninová pasta
Adžika - zeleninová pasta
51
Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s…
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Jablkový "nářez"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact