• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkový krémeš
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový krémeš

autor: andra
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový krémeš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 150
      g moučkový cukr
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce voda
  • Jablková náplň
    • 1
      kg jablka očištěná
    • 2
      balíček vanilkový cukr
  • Pudinková náplň
    • 700
      ml mléko
    • 2
      balení zlatý klas
    • 100
      g moučkový cukr
    • 40
      g cukr krystal
    • 200
      g máslo
  • Šlehačková náplň
    • 250
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 1
      balíček ztužovač šlehačky
  • Na posyp
    • čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Jablka nastrouháme a smícháme s vanilkovým cukrem. Plech vyložíme alobalem a rozetřeme jablkovou náplň. Žloutky vymícháme s cukrem a vodou do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a zlehka přimícháme do žloutků. Nakonec přidáme vyšlehaný sníh z bílků. Těsto rovnoměrně rozetřeme na jablkovou náplň a upečeme při cca 160-170 °C. Necháme vychladnout.
2
Mezitím uvaříme pudink z mléka, Zlatého klasu a krystalového cukru (40 g). Máslo vymícháme s práškovým cukrem (100 g) a přidáme vychladlý pudink (pudink během chladnutí občas promícháme, aby se nevytvořil škraloup). Důkladně vymícháme. Vychladlý koláč překlopíme na druhý plech a opatrně odstraníme alobal. Pudinkovou náplň rozetřeme na jablkovou náplň. Nakonec vyšleháme šlehačku ze smetany a ztužovače a natřeme na pudinkovou náplň. Povrch posypeme strouhanou čokoládou (a necháme ztuhnout v chladničce. Doporučuje se skladovat v chladničce celou dobu, vychlazený chutná nejlépe.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosový krémeš

Kokosový krémeš

Krémeš od neterky

Krémeš od neterky

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anita | 8. 3. 2016 19:37

    Podívejte chutné recepty zde: domacirecepty.info

  • Petra Zběhlíková | 16. 8. 2010 15:32

    Všem velice chutnalo. Já osobně bych místo jablek dala ovoce. I když to byl náročnější recept, tak výsledek bych naprosto skvělý!:) Děkuji

  • Anna Čuprová | 16. 5. 2009 15:57

    Velmi dobrý moučník, doporučuji a dávám za 1.

  • Tereza J. | 22. 3. 2009 21:38

    Krémový prášek bolo dostať v Tescu a u Alberta, len neviem, či tam ešte je aj teraz, ja nosím dcére ten Zlatý klas .

  • Pájinka Pájinka | 22. 3. 2009 20:05

    Je pravda, že se u nás vyrábí Krémový prášek, který je stejný jako Zlatý klas. Ale bohužel jsem na něj nikde dosud nenarazila. Neporadíte, kde ho koupit ?????????

  • Olga Zehnalová | 22. 3. 2009 19:57

    Vynikajúci zákusok. Robila som manželovi do práce.Do cesta som pridala asi dve lyžice kakaa, aby bol trocha kontrast medzi plnkou a cestom. Je to krásny zákusok na pohľad a výborná lahôdka na chuť.

  • Andra | 19. 11. 2007 00:10

    Zlatý klas (1 sáčik má obsah 40g) by sa dal nahradiť aj vanilkovým pudingom, ale v tom prípade by som ubrala asi 1dl mlieka, aby bol puding hustejší. Poslala som aj fotografiu. Prosím o doplnenie. Ďakujem

  • Kuchařka on-line | 18. 11. 2007 19:15

    Zlatý klas nahraďte v Čechách Krémovým práškem (má stejné složení jako Zlatý klas). Je určený ke stejnému účelu, tedy do krémů, různé hustoty, i dávkování má stejné jako Zlatý klas: hustý krém - 1/2 l mléka, středně hustý - 800 ml mléka a řídký - 1 l mléka. Výrobce: Amylon, Havlíčkův Brod.

  • Anonym | 18. 11. 2007 19:07

    No v Čechách Zlaté klasy k dostání nejsou, tak by bylo vhodné nahradit je přesnou váhou čkrobové moučky nebo pudinků.

  • Ester Edr | 18. 11. 2007 05:02

    Mozna se ptam hloupe, ale co jsou to Zlate klasy? Pokud bych na to sla logicky, dosadila bych si za ne pudingy. Ale radeji se zeptam, nez se do toho pustim a neco zvoram...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krystal Jablka Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Voda Zlatý klas Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Vepřové na houbách s fazolkami

Vepřové na houbách s fazolkami

Kokosovo-ananasový dort

Kokosovo-ananasový dort

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Jednoduchá nivová omáčka s kuřecím

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

23
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
20
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
14
Kuře tandoori
Kuře tandoori
13
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
12
Pečené batáty se zelným salátem a pestem
Pečené batáty se zelným…

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Deník Aha! 10. 11. 2025

Deník Aha! 10. 11. 2025

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Další doporučené recepty:

Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč z kynutého těsta
Jablkový koláč z kynutého těsta
Jablkový koláč z Normandie
Jablkový koláč z Normandie
Jablkový mřížkový koláč
Jablkový mřížkový koláč
Jablkový páj
Jablkový páj
Jablkový perník IV.
Jablkový perník IV.
  • Recepty.cz
  • Jablkový krémeš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact