• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkový koláč se sněhem
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový koláč se sněhem

autor: dl
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový koláč se sněhem
Jablkový koláč se sněhem
Jablkový koláč se sněhem
Jablkový koláč se sněhem
Jablkový koláč se sněhem
Jablkový koláč se sněhem
Jablkový koláč se sněhem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g cukr krystal
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      g tuk
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 800
      g jablka
    • 100
      g vanilkový pudink
    • skořice
  • Sníh
    • 4
      ks bílek
    • 2
      lžíce moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme hladkou mouku, krystalový cukr, vejce, vanilkový cukr, rozpuštěný tuk a mléko. Vypracujeme těsto a necháme odpočinout. Jablka nastrouháme, promícháme s cukrem, s uvařeným pudinkem a skořicí.
2
Na vymazaný a moukou vysypaný plech dáme těsto, směs jablek a pečeme asi 15-20 minut. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a šleháme. Sníh dáme na koláč a dopečeme asi 5 minut. Moučník je jemný a dobrý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Roštěnky pod sněhem

Roštěnky pod sněhem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Semay | 5. 4. 2019 21:49

    po menší úpravě (puding přímo do jablek, pouze jeden sáček a do těsta jsem přidala ještě jedno vajíčko, trochu víc mléka a kypřící prášek) ale byl pouze na půl plechu a sníh z 10 bílků docela dobrý

  • sarkyk | 1. 4. 2018 08:44

    Pro me nesrozumitelne napsany recept. Ten puding. V surovinach chybi zrejme napsat i mleko, ve kterem se uvari ne? Dost podstatna vec. Takze kolik mleka? A uvarit tedy puding do husta a smichat s nastrouhanymi jablky? Ok, tak proc na fotografii je videt jen posyp z jablek? Zadna pudingova hmota. Takze autorka receptu a fotografii tedy na testo nalila puding a na ten puding dala hrube nastrouhana jablka? Nemam rada nepresnosti a veci, ktere neodpovidaji popisu v receptu. Bud tak nebo tak. Pak jsou zmatky akorat a lidi se musi furt doptavat.

  • sutter | 8. 6. 2014 15:24

    Tak podle tohotu receptu je těsto na jednohubku a ze 4 vyšlehaných bílků potřu maximalně čtvrtku formy :'( :'( :'(

  • Jana | 16. 8. 2013 17:41

    Podle mně je chyba v receptu, taky bych dala jen jeden. Vypadá dobře a asi ho zkusím.

  • emandgemandg | 16. 8. 2013 17:34

    recept je super :) jen jsem misto 100g vanilkoveho pudingu dal normalně 37g (jeden pytlík)

  • lenočka | 21. 3. 2013 13:32

    užasny kolač jen sem ten puding dala na testo a pak as jablička a byvorny <:-) zmiznul za dva dny 8-)

  • S. | 24. 11. 2012 15:15

    Vyzkoušeli jsme tento recept a naprostá katastrofa. Postupovali jsme přesně podle návodu a krom toho, že těsta bylo relativně málo, bylo neskutečně tuhé a trhalo se...Říkám si, kde jsme udělali chybu, když jsme dodržovali všechny pokyny v receptu :-\

  • zdenka | 26. 9. 2012 09:51

    je výborný,plech snědli za jeden den ,ale je ještě lepší druhý den,pokud zbyde ;-)

  • helabuena
    helabuena | 1. 9. 2012 15:33

    Luxusní koláč,dávám 1. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 27. 10. 2010 13:50

    Výborná záležitost!Říkáme mu ,,perličkový,,.Druhý den se totiž na sněhu udělají zlatavé perličky z toho jak sníh nad jablíčky zvlhne :-).Třetího dne se už nedožije :-)...

  • Stefania Michalic | 8. 2. 2008 23:41

    Odkaz pre Alenu K:aj ja som sa vyhybala receptom kde nebola hladka muka koli tomu ze zijem v zahranici,az som zistila,ze takmer vsetko sa da bez problemov upiect aj z hladkej.Skuste to,budete milo prekvapena!

  • Alena Konopcikova | 29. 11. 2007 01:19

    Hledam recepty s hladkou moukou, polohruba je tu u protinozcu malokdy k dostani, vcera jsem pekla pro navstevu, bylo me receno abych si otevrela cukrarnu!Vynikajici kolac!

  • danka lehocka | 27. 11. 2007 10:35

    V recepte sa tak píše ale ja som robila zo zlateého klasu (40 g),z dvoch balíčkov a tak aby bol stredne hustý.kto má rád viacej pudingové pridá ešte pol balíčka pudingu.Na dva pudingy ide 1 1/2 l mlieka ,ale ja to dávam pol mlieka a pol vody.neni tam citiť rozdiel.

  • Věra | 24. 11. 2007 08:55

    Paní Danka, píšete 100 g vanil. pudingu a to je na jaké množství mléka ? Neni mi to jasné, protože jeden puding má 37 g.

  • Jarka L. | 23. 11. 2007 21:41

    Markétko, a v tom je to kouzlo, že si zde můžete vybrat co hrdlo ráčí.Jen pořádně prostudovat jednotlivé recepty - mimochodem jsou ze všech koutů republiky - a kuchtit na co právě máte chuť.Tisíckrát totéž a přece to není totéž. Jde asi o jablka, že? Souhlasím s paní Di.

  • Di | 23. 11. 2007 17:01

    Tentokrát se musím vkladatelky zastat. Hraběnčiny řez, štrůdl apod.y jsou něco trochu jiného, rozhodně se náplň nemíchá s pudinkem a navrch se na sníh strouhá 1/3 těsta. Jablečný koláč s ořechy má zase jablka v těstě a žádný sníh. Nevzpomínám si, že bych tu podobný recept již četla. Možná tu je, ale rozhodně ne pod uvedenými názvy.

  • Marketa | 23. 11. 2007 16:02

    Tenhle kolac je tady uz asi tak 5x, jako hrabencin kolac, hrabencin strudl, jablkovy kolac s orechy... tisickrat totez.

  • danka lehocka | 22. 11. 2007 17:59

    môže sa aj vo vode ale lepší je predsa len v mlieku.Niekedy dávam pol na pol.

  • danka lehocka | 22. 11. 2007 17:57

    ten puding si uvaríme zvlášť a potom primiešame k jablkám.

  • Anonym | 22. 11. 2007 15:26

    Mám dotaz-ten pudink se vaří v mléce nebo ve vode??nebo se tam nasype jen prášek??

  • Jana | 22. 11. 2007 10:53

    Znám pod názvem Bleskový koláč. Je to výborná pochoutka. Doporučuji vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krystal Hladká mouka Jablka Mléko Moučkový cukr Skořice Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové knedlíky se strouhankou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Metrový koláč

Metrový koláč

Vídeňská vařená bábovka

Vídeňská vařená bábovka

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Utajená česneková krkovička

Utajená česneková krkovička

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Bramborovo-mrkvová kaše

Bramborovo-mrkvová kaše

Špecle s fazolkami

Špecle s fazolkami

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

28
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
16
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
13
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
12
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen &#039;moje krev&#039;, říká

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Jablkový koláč s kakaovým krémem
Jablkový koláč s kakaovým krémem
Jablkový koláč s ořechovým těstem
Jablkový koláč s ořechovým těstem
Jablkový koláč s pudinkem
Jablkový koláč s pudinkem
Jablkový koláč se švestkami a drobenkou
Jablkový koláč se švestkami a drobenkou
Jablkový koláč se zakysanou smetanou
Jablkový koláč se zakysanou smetanou
Jablkový koláč ve skleničce
Jablkový koláč ve skleničce
  • Recepty.cz
  • Jablkový koláč se sněhem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact