• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkový dort III.
Napište svůj komentář k receptu

Jablkový dort III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkový dort III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g jablka (Čistá váha) - šťavnatá, sladkokyselá
    • 180
      g mleté ořechy Nebo podrcené
    • 300
      g cukr
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce dětská krupice (Mírně navršené)
    • 3
      lžíce kakao
    • citronová kůra
    • hnědý rum Podle chuti
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupaná jablka se na hrubším struhadle postrouhají, promíchají s dětskou krupičkou a nechají nabobtnat. Cukr se utře se žloutky, kakaem, rumem a postupně se přidají po lžičkách jablka, ořechy a z bílků s troškou soli vyšlehaný sníh - zlehka se vmíchá nejprve několik lžic sněhu, aby se hmota naředila a přes zbylý sníh se hmota spíše převrací vařečkou, aby se nadlehčila.
2
Peče se ve vymazané a vysypané dortové formě, zvolna přibližně 45-50 minut, pak se zkusí špejlí, zda je dort uvnitř upečený. Hotový dort se nechá vychladnout a buď jen pocukruje, nebo poleje čokoládovou polevou.
3
Podává se na talířku ozdobené kopečkem šlehačky. Doporučuji jíst až na druhý den.Tento dort lze péct i na velkém plechu přibližně 39x30 cm, v tom případě připravuji těsto z jedné a půl dávky a peču asi 60 minut. Pokud mám jen sladká jablka, trochu je okyselím citrónovou šťávou, případně uberu cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Jablkový dort s kakaovou mřížkou

Jablkový dort IV.

Jablkový dort IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evangelina Ciprová | 7. 11. 2007 23:29

    Děkuju.

  • Linda Klein | 7. 11. 2007 17:03

    Velmi podobny recept jsem ziskala od me babicky a patri k mym nejoblibenejsim :-)) Pecu na vetsim plechu a polevam citronovou polevou. Je to velmi dobre. Mouka zde opravdu nepatri a orechy melu najemno.

  • Evangelina Ciprová | 7. 11. 2007 10:37

    Pochopila jsem správně, že tam kromě těch 6 lžic krupičky není žádná mouka? A ty ořechy mají být na jemno nebo je stačí podrtit jen na menší kousky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Dětská krupice Hnědý rum Jablka Kakao Mleté ořechy Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánový dort

Banánový dort

Zdravější marokánky

Zdravější marokánky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky

Jednoduché bramborovo-rohlíkové…

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Nepečené Cake Pops

Nepečené Cake Pops

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

10
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
9
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
9
Špaldový podmáslový chléb vynikající
Špaldový podmáslový…
8
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
8
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Ivana Gottová šokovala své bývalé kolegy: Omluvenka za sto tisíc! Proč nepřišla na mejdan?

Ivana Gottová šokovala své bývalé kolegy: Omluvenka za sto tisíc! Proč nepřišla na mejdan?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Jablkový dort III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact