• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkovec
Napište svůj komentář k receptu

Jablkovec

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkovec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 250
      g tuk (Nebo Hera)
    • 100
      g moučkový cukr
    • 0,50
      ks vanilkový cukr
    • 1
      prášek do pečiva
    • sůl
    • 1
      vejce
    • 1
      žloutek
    • 2
      lžíce mléko
    • strouhanka
  • Náplň
    • 3
      kg jablka
    • cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto, rozdělíme na dvě půlky. Odměříme si pečicí papír na plech a přímo na pečicím papíru vyválíme první půlku těsta. I s papírem přeneseme na plech, posypeme strouhankou, dáme náplň z jablek, přikryjeme druhou půlkou vyváleného těsta (ale už bez papíru).
2
Propícháme vidličkou a pečeme v troubě teplé cca 180-200 °C. Krájíme teplé, pak se neláme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkovec nepečený

Jablkovec nepečený

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva Maturová | 16. 3. 2010 21:49

    Výborné!!! Všem moc chutnalo, od druhého dne se placka krásně provláčnila, no a třetí den už bylo po koláči ;o)

  • Blanka Lukešová | 27. 3. 2006 14:32

    Vynikající!!!!Už jsem ho pekla několikrát a vždycky ihned zmizí. Dávám za 1*. Děkuji za recept.

  • Barbora Polakova | 22. 3. 2006 21:19

    davam jednicku!!!!

  • Jana z VM | 30. 11. 2005 14:56

    Musím uvést, že tento vynikající moučníček peču opravdu pravidelně, asi se nám nikdy nepřejí!! Škoda, že nemohu pokaždé ohodnotit a škoda, že ten, kdo chváli, neohodnotí ...

  • Míša | 9. 6. 2005 17:17

    Dobrý den - moc se omlouvám, zapomněla jsem se podepsat - já jsem ten poslední "Anonym", tak aby paní Naďa věděla, že tohle bylo od Míšy a stejně tak ten pozdrav paní Janě! Díky, Míša

  • Anonym | 9. 6. 2005 12:47

    Milá paní Naďo, neodolala jsem a vida všechnu tu chválu, také jsem jablkovec vyzkoušela. Skutečně nemohu než souhlasit, navíc i s poznámkou paní Jany z VM (kterou tímto zdravím!), že po jablkovci krásně voní celý byt. Opravdu je výborný. Dělala jsem ho ale jako mřížkový koláč, vyapdá opravdu krásně. Moc děkuji!

  • Jana z VM | 28. 4. 2005 07:33

    A opět jsem dělala náš oblíbený jablkovec. Je prostě vynikající, zařazuji mezi nejlepší moučníky !!!Svou nádhernou vůní je neodolatelný a připadá mi, že je čím dál lepší. Asi je to tím, že ho dělám už poněkolikáté a získala jsem ten správný "grif", jak na to. Těsto už vyvaluji úplně v pohodě, ten pečící papír stále nepoužívám, ale jde to super!!Jsem moc vděčná za tento jedinečný recept !!!

  • Abies Alba | 24. 3. 2005 16:54

    To se mi už taky stalo, že jsem hodnotila dvakrát. Ale asi nejsou všichni zaregistrovaní, proto tak málo hodnocení.

  • Jana z VM | 24. 3. 2005 12:07

    Když někomu chutná, tak proč to neohodnotí ?? Já se snažím dost, ale stává se mně, že jsem to už chtěla ohodnotit několikrát....

  • Václav Bělice | 24. 3. 2005 09:23

    díky za recept, je vynikající, vnoučata všechno sní a já jen peču. Ještě jednou dílky

  • Jana z VM | 24. 3. 2005 07:10

    Ještě musím dodat, že se mi těsto netrhalo, vymyslela jsem postup - rozdělím těsto na čtyři díly a vyválím postupně, občas konce, které se trhají, přimáčknu a znovu převálím, jde to dobře. Člověk musí prostě zkoušet a zkoušet. Já totiž pečící papír nemám ráda. Rolády a řezy peču na vymazaném pergamenovém papíru, jsem tak zvyklá.

  • Jana z VM | 24. 3. 2005 07:05

    Náš oblíbený jablkovec jsem opět pekla, je opravdu vynikající !! A ta nádherná vůně po celém domě, když se peče!! Pokud se nesní na posezení, vydrží vláčný dlouho. Je opravdu výborný.Ještě jednou díky za recept!! Takto lehce zpracuji všechna jablka, co nám zbývají a nejsou už nic moc :)))

  • Vlasta Vencová | 27. 2. 2005 13:29

    Paní Naďo, nic si z takových reakcí nedělejte. Přečtěte si reakce na některé moje recepty třeba čínské placičky apod. Také velké kritiky např. ohledně názvu apod. . Nenechte se však otrávit.

  • Jana z VM | 25. 2. 2005 08:25

    Máte úplnou pravdu.... A že těch hrubek je v komentářícdh dost a dost, je taky pravda. Ale nechodíme na tyto stránky kvůli pravopisu, ale kvůli něčemu úplně jinému, takže chyby se musí promíjet a nevšímat si jich!! A to hodnocení... raději nevnímat, mávnout rukou, protože jsou, bohužel, lidé tací .... Ale to svědčí už o "jiném" IQ.

  • Anonym | 25. 2. 2005 07:32

    Paní Vlasta asi moc často nepeče a více čte, což se k této rubrice moc nehodí, to by za chvíli mohla opravovat hrubky a dávat z receptu 5, čímž se vysvětluje u vynikajícího receptu nepochopitelné hodnocení.... Že paní Jano z VM

  • Jana z VM | 25. 2. 2005 07:29

    Taky mě zarazil komentář paní Vlasty, byl trochu moc ostrý. Zbytečně. Dalo se to vyřídit obyčejným dotazem....Jsme omylní a pleteme se všichni, není to nic trestuhodného, ne?

  • Lada Kovářová | 24. 2. 2005 21:15

    Také si myslím, že tohle "upozornění" mohlo být řečeno mírněji. Tolik otazníků a vykřičníků snad není potřeba. Pokud se nevyrábí cukrářská Iva není problém se poohlédnout po jiném cukrářském tuku anebo použít Heru, která je také v receptu uvedena. Paní Naďa přispívá svými recepty velmi často a dle mého názoru jsou to skutečné skvosty. A moc jí tímto děkuji.

  • Naďa | 24. 2. 2005 21:05

    Bohužel,jsem si to "ověřila" až na váš popud.Omlouvám se,měla jsem na mysli Lukanu.Ale tak bouřlivou reakci z vaší strany jsem si snad nezasloužila,ne?Ostatní to dovela pochopili.Ještě jednou se omlouvám,už se to nestane.....

  • Vlasta | 24. 2. 2005 19:10

    Co je cukrářská Iva? Neznám. Iva už se nevyrábí, teď se to jmenuje Omega, je to stoprocentní tuk. Cukrářská rozhodně není?! Myslíte cukrářskou Lukanu nebo co???? Ověřujte si co píšete!!!

  • Naďa | 23. 2. 2005 15:15

    Pro paní Janu z VM-Právě,že se to těsto při přenášení trhá,dělám ho na pečicím papíře-papír posypu trošku moukou a krásně se vyválí.Tu druhou půlku těsta vyválím stejně,jenže přenesu tak,že papír mám nahoře a až těsto umístím,pak ho sloupnu.Jde to dobře.S tím okrájením a strouháním jablíček máte pravdu,ale já si jablka zavařuju(strouhaná bez cukru-zkrátka do buchet),takže mi to ani nepřijde,prostě jsem si tuhle práci odbyla už na podzim.

  • Evik | 23. 2. 2005 14:18

    Už se těším až budu mít na zahradě jablíčka, pak se s chutí pustím to tohoto receptu, zatím slintám

  • Jana z VM | 23. 2. 2005 10:02

    Musím ještě doplnit, že opravdu krásně voní po celém domě!!! Nádherně se mi upekl i v plynové troubě!!

  • Naďa | 23. 2. 2005 09:28

    Přesný čas vám nepovím,ale až zavoní,to je asi tak 30 minut,mrknu do trouby a když je povrch pěkně růžovozlatý,je hotovo.Je-li světlý,ještě chvilku peču.Ale to poznáte,protože to fakt začne vonět a to se poprve dívám do trouby!

  • Jana z VM | 23. 2. 2005 08:12

    paní Naďo, tak jsem "Jablkovec" hned včera udělala. Je moc dobrý, křehký, lahůdka. Díky.Dá akorát trochu práce okrájení jablek, strouhání - to jsem zvládla při mém oblíbeném Herculu Poirotovi. Těsto jsem pekla přímo na vymazaném a ořechy vysypaném plechu, šlo to celkem dobře, ikdyž se trošku trhalo, ale já to nalepila. Ty ořechy jsou v jablkách dobré, dala jsem pořádnou hrst! Ještě jsem koláč potřela vajíčkem. Pekla jsem asi 25 minut - přesně nevím, ale peče se to dobře (pro paní Marcelu). Je fakt zapotřebí nakrájet ještě teplé, ale i dnes ráno je vláčný a šlo by to docela dobře krájet. Včera jsem neodolala a snědla hned dva kousky!! Díky za recept!!

  • Marcela Vrabcova | 22. 2. 2005 17:39

    Ja dlouho prosim se asi pece?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Jablka Mléko Moučkový cukr Prášek do pečiva Strouhanka Sůl Tuk Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Nedělní štola

Nedělní štola

Salát z okurek

Salát z okurek

Tortilla s čerstvou zeleninou

Tortilla s čerstvou zeleninou

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Božské bezlepkové cookies

Božské bezlepkové cookies

Jednoduchá avokádová pomazánka

Jednoduchá avokádová pomazánka

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Doporučujeme

100 minut
Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)
Domácí vepřovka po česku…
13
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Kociánová konečně promluvila! Pravda o nenávisti kvůli Malému

Kociánová konečně promluvila! Pravda o nenávisti kvůli Malému

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Absolutní slavice Farna: Tajemství jejích šatů

Absolutní slavice Farna: Tajemství jejích šatů

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Další doporučené recepty:

Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
Jablkové šátečky
Jablkové šátečky
Jablkové vafle
Jablkové vafle
Jablkovec nepečený
Jablkovec nepečený
Jablkovo - skořicové cupcakes
Jablkovo - skořicové cupcakes
Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany
Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané…
  • Recepty.cz
  • Jablkovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact