• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkové vafle
Napište svůj komentář k receptu

Jablkové vafle

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkové vafle
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g margarín
    • 50
      g moučkový cukr
    • citronová kůra
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 0,13
      l voda
    • 0,50
      lžička skořice
    • 1
      ks hřebíček mletý
    • 5
      g mleté mandle
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 250
      g jablka

Postup přípravy receptu

1
Tuk, cukr a šťávu dobře vymícháme, vmícháme vejce, mouku s práškem a vodu a dobře vymícháme. Přimícháme hřebíček a skořici, mandle, rum a jablka. Pečeme na vaflovači, stupeň 4,5-5. Upečené vafle se oddělí od vaflovače, nic nenatíráme tukem.
2
Na jednu dávku dávám asi 2 lžíce těsta (třeba vyzkoušet na svém vaflovači, nejsou stejné velikosti), těsto dejte do středu, když vaflovač zaklopíte, rozjede se po celé ploše. Upečené potíráme džemem, zdobíme ovocem a šlehačkou, můžeme přelít i čokoládou nebo jinou omáčkou, posypat ořechy apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Oblíbené vafle

Oblíbené vafle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • penzionalenka
    penzionalenka | 14. 10. 2014 07:35

    Jablíček je dost, jde se vařit <3 <3 <3

  • Tojefuk | 16. 7. 2012 10:48

    Jejda, opět tak příšerný poměr tuku a mouky, tohle nemůže být dobré těsto a komentář dole o vytékajícím tuku při pečení to je pokračuje. Proč tolik tuku?? Je mi to divné, protože ostatní recepty mají třeba jen 50 g tuku nebo pár lžic oloeje na na stejné množýstvé mouky jako tady. :-\

  • Gábina H | 25. 6. 2009 12:11

    Vafle by se po upečení neměly dávat na sebe, tím zvlhnou. Nejlepší je nechat je chladnout na mřížce.

  • Kamila Chlumecká | 24. 6. 2009 21:48

    Mám jen dotaz k té kůře a šťávě (pravděpodobně z citronu). V ingrediencích je kůra a v postupu šťáva. Vafle jsem pekla, dala jsem kůru i šťávu z 1 citronu a zdálo se mi to dobré. Jen bych měla připomínku k množství tuku. Při pečení mi tuk vytékal z vaflovače, těsto ne, takže příště zkusím dát toho tuku méně. A ještě jeden dotaz. Po upečení jsou vafle krásně křupavé, ale po cca 5 minutách jsou už gumové. Dá se s tím něco dělat?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vafle Nejlepší dezerty
Moučníky Vafle Snídaně Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Hnědý rum Hřebíček mletý Jablka Margarín Mleté mandle Moučkový cukr Prášek do pečiva Skořice Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové placky

Bramborové placky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Americký hamburger

Americký hamburger

Prošívaná buchta

Prošívaná buchta

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Domácí mangové chutney

Domácí mangové chutney

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Babiččina zbojnická pečeně

Babiččina zbojnická pečeně

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

84
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
63
Brusinková štola - tvarohová
Brusinková štola -…
43
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 11.–12. 10. 2025: Kdo si finančně polepší a koho čekají dny plné úspěchu?

Horoskop na víkend 11.–12. 10. 2025: Kdo si finančně polepší a koho čekají dny plné úspěchu?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Jablkové řezy V.
Jablkové řezy V.
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
Jablkové šátečky
Jablkové šátečky
Jablkovec
Jablkovec
Jablkovec nepečený
Jablkovec nepečený
Jablkovo - skořicové cupcakes
Jablkovo - skořicové cupcakes
  • Recepty.cz
  • Jablkové vafle
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact