• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablkové smaženky
Napište svůj komentář k receptu

Jablkové smaženky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
Jablkové smaženky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 5
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 350
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      dl mléko
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 40
      g rozinky
    • 1
      lžíce skořice
    • 80
      g ořechy
    • 500
      g jablka

Postup přípravy receptu

1
Jablka očistíme (loupat netřeba), nakrájíme na malé kostičky, přidáme mouku, sůl, rozinky, sekané ořechy (nemusí být) a vejce. Promícháme a zalijeme takovým množstvím horkého mléka, aby jsme dostali husté těsto.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec

2
V horkém oleji smažíme z těsta halušky (dvěma lžícemi) ze všech stran. Usmažené vybereme do mísy a hned sypeme skořicí a práškovým cukrem. Jíme teplé, ale dobré jsou i studené.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Jablkové koblihy se skořicí

Jablkové koblihy se skořicí

Smaženky s calvadosem

Smaženky s calvadosem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • J.Tereza | 20. 10. 2012 21:50

    Musíte ich vyprážať v horúcom oleji a potom uložiť na papierovú servítku, ktorá prebytočný tuk vsaje. :-)

  • pipča
    pipča | 19. 10. 2012 09:05

    teplé byly lepší a jak to uděláte aby nebyly tolik tučné?

  • janatka | 24. 11. 2010 08:45

    Už jsem je dělala a znám odjinud!!Lepší jsou teplé.

  • Tom Knězek | 12. 11. 2010 17:40

    Stále ještě smažím, je toho celkem dost, ale pár kousků už jsem zbaštil a můžu zcela doporučit ;-) Je to jednoduché a pokud toho uděláte tak polovinu, tak i rychlé :-D a samozřejmě chutné ;-)

  • Zuzana Šindlerová | 22. 10. 2009 09:03

    Taky jsem dala polohrubou mouku, rozinky jsem chtěla namočit do rumu, ale bohužel jsem doma neměla. Rozinek i ořechů jsem dala malinko víc a taky jsem sypala stejně jako Marie skořicovým cukrem. Výborné, večer u televizie mizely smaženky jako jednohubky. Dávám 1*.

  • Marie Šindelová | 17. 10. 2009 17:36

    Dělala jsem z polohrubé mouky(snad to tak má být)a do těsta jsem ještě přidala trošku rumu.Nejdřív jsem je vteřinku nechala na ubrousku,pak hned sypala skořicovým cukrem.Jen se po nich zaprášilo.Dávám 1 a určitě jsem je nedělala naposledy.

  • Jana Wernischova | 20. 10. 2005 13:41

    Určitě zkusím! podle mého jsou všechny moučníky z jablek neodolatelné a tenhle jsem nzekoušela.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Lívance
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jablka Mléko Moučkový cukr Ořechy Rozinky Skořice Slunečnicový olej Sůl Vejce

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Slaný anglický koláč

Slaný anglický koláč

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Lehká tvarohová pomazánka

Lehká tvarohová pomazánka

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Ovesné cookies s brusinkami

Ovesné cookies s brusinkami

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

59
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
50
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
44
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
42
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
33
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Jablkové řezy III.
Jablkové řezy III.
Jablkové řezy s mákem
Jablkové řezy s mákem
Jablkové řezy V.
Jablkové řezy V.
Jablkové šátečky
Jablkové šátečky
Jablkové vafle
Jablkové vafle
Jablkovec
Jablkovec
  • Recepty.cz
  • Jablkové smaženky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact