V míse rozšlehejte vejce s moukou a solí a pak postupně přilévejte mléko a rozmíchejte dohladka. Nakonec vmíchejte tuzemák a hotové těstíčko nechte alespoň
30 minut odpočinout.
Mezitím si připravte omáčku. Polovinu mléka a smetanu vlijte do hrnce. Přidejte semínka vyškrábnutá z vanilkového lusku a cukr a zahřívejte, až se cukr rozpustí. Vanilkový pudink dobře rozmíchejte ve zbylém mléce, přilijte k horkému mléku se smetanou a vařte a šlehejte asi 2 minuty. Omáčku stáhněte z ohně a vmíchejte do ní tuzemák.
3
Jablka oloupejte, vykrojte středy s jádřinci, pak je nakrájejte na kolečka, pokapejte citronovou šťávou a posypte vanilkovým cukrem.
V hluboké pánvi zahřejte olej. Kolečka jablek namáčejte do těstíčka, vkládejte je do rozpáleného oleje a smažte dozlatova. Pak je nechte okapat na ubrousku a před podáváním je posypte moučkovým cukrem a přidejte vanilkovou omáčku.