• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablka v karamelu
Napište svůj komentář k receptu

Jablka v karamelu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablka v karamelu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g jablka
    • 2
      ks vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 300
      g cukr
    • 2
      šálek voda
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Oloupaná jablka nakrájíme na osminy, vykrojíme jaderník. Kousky jablek obalíme v těstíčku z mouky, vajec a vody. Smažíme je do zlatova. Necháme je okapat. Na horkou pánev dáme cukr, zalejeme ho vodou, vaříme ho za stálého míchání na světlý karamel.
2
Pak přidáme jablka, rychle promícháme, spojíme karamelem, rozdělíme na talířky potřené olejem. Zároveň podáváme misku se studenou vodou, do které se jednotlivá sousta namáčejí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudink v karamelu

Pudink v karamelu

Hrušky v karamelu

Hrušky v karamelu

Burisony v karamelu

Burisony v karamelu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kykča Super | 27. 10. 2006 12:20

    Vypadá to moc dobřa.Hned to zkusím.

  • marcela slamdeckova | 19. 4. 2005 16:36

    jablka v karamelu jsou vyborna,tak samo i v cokolade posypane orechy,nebo lentilkama.Tady v USA je to pochoutka...

  • Abies Alba | 18. 4. 2005 14:38

    Snad už naposledy, tohoto množství je asi pro 4 osoby. Doporučuju před vařením karamelu nachystat si konvici s horkou vodou, kterou potom zalejete pánev. Zbytky karamelu se rozpustí a nemusíte se bát nekončícího drhnutí ztuhlé hmoty. :-)

  • Abies Alba | 18. 4. 2005 14:26

    Tou vodou se karamel taky vychladí, takže se o něj nepopálíte.

  • Abies Alba | 18. 4. 2005 14:10

    Zapomněla jsem uvést, že těstíčko na smažení jablek se dělá jen s malým množství vody. Já ji tam dokonce ani nedala a taky se mi dařilo. Je třeba, aby těstíčko mělo dobrou hustotu na namáčení jablek, aby nebylo ani moc řídké ani moc husté.

  • Abies Alba | 18. 4. 2005 13:58

    Ve studené vodě ztuhne karamel.

  • Jana z VM | 18. 4. 2005 13:18

    Je to velice zajímavé, ale vůbec si nedovedu představit tu chuť. Proč se to namáčí ve vodě?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Pro děti Svačina Smažení Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Rostlinný olej Tuk Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Opilé řezy

Opilé řezy

Zapékaná kapusta s rýží

Zapékaná kapusta s rýží

Pečený česnek

Pečený česnek

Bílý šťovíkový boršč

Bílý šťovíkový boršč

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Banánové placičky

Banánové placičky

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

154
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
101
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
75
Špaldové vanilkové rohlíčky
Špaldové vanilkové…
49
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
46
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka se slaninou a brambory
Jablka se slaninou a brambory
Jablka se zmrzlinou
Jablka se zmrzlinou
Jablka v županu
Jablka v županu
Jablka v županu podle Lorenze Lamase
Jablka v županu podle Lorenze Lamase
Jablka v županu s ořechy a medem
Jablka v županu s ořechy a medem
  • Recepty.cz
  • Jablka v karamelu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact