• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Napište svůj komentář k receptu

Jablka s perníkovým srdcem - pečená

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks jablka - větší
    • 100
      g perník na strouhání
    • 2
      lžíce med
    • 1,50
      lžíce pikantní marmeláda - malinová, brusinková, rybízová
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 3
      lžíce máslo
    • hnědý rum nebo citronová šťáva
    • citronová šťáva
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejdřív připravíme směs z nastrouhaného perníku s medem, zavařeninou, skořicí, 1 a půl lžící másla a pár kapkami rumu nebo citronové šťávy.
2
Jablka spirálovitě oloupeme, opatrně vydlabeme jádřinec a místo po jádřinci vyplníme perníkovou směsí. Jablka pokapeme citronovou šťávou a pocukrujeme moučkovým cukrem.
3
Jablka dáme do misky se zbytkem másla a lžící vody a pečeme v předehřáté troubě do zlatava. Pečeme na vyšší teplotu, aby se nerozpekla, spíše opekla a prohřála.
4
Dozdobit můžeme dle chuti kysanou smetanou, šlehačkou, zavařeninou... .
5
Podáváme teplá, ale dobrá jsou i studená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem

Pečené hrušky / jablka s karamelovým…

Cupcakes s borůvkovým srdcem

Cupcakes s borůvkovým srdcem

Pečená jablka na javorovém sirupu

Pečená jablka na javorovém sirupu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta | 21. 2. 2015 10:39

    Vynikající! Zahřívací lahůdky máme rádi ;*/

  • Markéta | 21. 2. 2015 10:38

    Vynikající! Zahřívací lahůdky máme rádi ;*/

  • Miroslava Bujková | 29. 1. 2012 18:32

    Jablka rozpékám často, obvzlášť v zimě zahřejí a nenabalujeme na sebe zbytečná buchtová kila. Stačí pokapat medem nebo javorovým sirupem. S perníkem jsou také vynikající, vnučka snědla dvě a byla po večeři, jen jsem je z vlastní zkušenosti oloupala celá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty
Pokrmy Zdravě i chutně Moučníky Sladké Ovoce Dezerty Svačina Večeře Pečení Děti Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hnědý rum Jablka Máslo Med Moučkový cukr Perník na strouhání Pikantní marmeláda Skořice - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

38
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
38
Výborný dresing
Výborný dresing
33
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami
28
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
19
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Jablíčková rychlovka
Jablíčková rychlovka
Jablka plněná mletým masem
Jablka plněná mletým masem
Jablka plněná zelnou směsí - příloha
Jablka plněná zelnou směsí - příloha
Jablka se slaninou a brambory
Jablka se slaninou a brambory
Jablka se zmrzlinou
Jablka se zmrzlinou
Jablka v karamelu
Jablka v karamelu
  • Recepty.cz
  • Jablka s perníkovým srdcem - pečená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact