• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Napište svůj komentář k receptu

Jablka s perníkovým srdcem - pečená

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
Jablka s perníkovým srdcem - pečená
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks jablka - větší
    • 100
      g perník na strouhání
    • 2
      lžíce med
    • 1,50
      lžíce pikantní marmeláda - malinová, brusinková, rybízová
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 3
      lžíce máslo
    • hnědý rum nebo citronová šťáva
    • citronová šťáva
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejdřív připravíme směs z nastrouhaného perníku s medem, zavařeninou, skořicí, 1 a půl lžící másla a pár kapkami rumu nebo citronové šťávy.
2
Jablka spirálovitě oloupeme, opatrně vydlabeme jádřinec a místo po jádřinci vyplníme perníkovou směsí. Jablka pokapeme citronovou šťávou a pocukrujeme moučkovým cukrem.
3
Jablka dáme do misky se zbytkem másla a lžící vody a pečeme v předehřáté troubě do zlatava. Pečeme na vyšší teplotu, aby se nerozpekla, spíše opekla a prohřála.
4
Dozdobit můžeme dle chuti kysanou smetanou, šlehačkou, zavařeninou... .
5
Podáváme teplá, ale dobrá jsou i studená.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené hrušky / jablka s karamelovým srdcem

Pečené hrušky / jablka s karamelovým…

Cupcakes s borůvkovým srdcem

Cupcakes s borůvkovým srdcem

Pečená jablka na javorovém sirupu

Pečená jablka na javorovém sirupu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta | 21. 2. 2015 10:39

    Vynikající! Zahřívací lahůdky máme rádi ;*/

  • Markéta | 21. 2. 2015 10:38

    Vynikající! Zahřívací lahůdky máme rádi ;*/

  • Miroslava Bujková | 29. 1. 2012 18:32

    Jablka rozpékám často, obvzlášť v zimě zahřejí a nenabalujeme na sebe zbytečná buchtová kila. Stačí pokapat medem nebo javorovým sirupem. S perníkem jsou také vynikající, vnučka snědla dvě a byla po večeři, jen jsem je z vlastní zkušenosti oloupala celá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty
Pokrmy Zdravě i chutně Moučníky Sladké Ovoce Dezerty Svačina Večeře Pečení Děti Vánoce Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hnědý rum Jablka Máslo Med Moučkový cukr Perník na strouhání Pikantní marmeláda Skořice - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Marokánky

Marokánky

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Mřížkový koláč s tvarohem

Mřížkový koláč s tvarohem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Babiččin perníkový koláč s kokosem

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Papriková krémová polévka

Papriková krémová polévka

Jablečný krémový sen - řez

Jablečný krémový sen - řez

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

Poslední sledované recepty

249
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
38
Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale
Spaghetti Carbonara – La…
29
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
23
Šakšuka v praprikách
Šakšuka v praprikách
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Jablíčková rychlovka
Jablíčková rychlovka
Jablka plněná mletým masem
Jablka plněná mletým masem
Jablka plněná zelnou směsí - příloha
Jablka plněná zelnou směsí - příloha
Jablka se slaninou a brambory
Jablka se slaninou a brambory
Jablka se zmrzlinou
Jablka se zmrzlinou
Jablka v karamelu
Jablka v karamelu
  • Recepty.cz
  • Jablka s perníkovým srdcem - pečená
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact