• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablka s křenem
Napište svůj komentář k receptu

Jablka s křenem

autor: Terki
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablka s křenem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      kg jablka
    • 1
      kg cukr
    • 100
      g křen
    • 200
      ml ocet

Postup přípravy receptu

1
Jablka i křen nastrouháme najemno, přidáme cukr a ocet a vše dobře promícháme. Plníme do sklenic a necháme pár dní odležet.
2
Výborné jako příloha nebo i jen tak samotné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Řepná polévka s křenem

Řepná polévka s křenem

Zapékané roštěnky s křenem

Zapékané roštěnky s křenem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jiří | 3. 1. 2017 13:28

    Je mi 46 a tohle dělala moje maminka když jsem byl malý a já s manželkou si děláme do dnes.Vydrží bez sterilizace v poho celý rok ale u nás sotva do jara,ale za to netrpíme na nějaké velké chřipky a podobně.Doporučuji všem a ke všemu nebo jen tak k TV. ;-)

  • Tereza Martínková | 29. 11. 2006 15:40

    Andreo, já to nesterilizuji a vydrží to vždycky hodně dlouho, zatím se mi nestalo, že by se to kazilo....dokonce jsme jednu otevřeli asi po roce a byla úplně v pořádku, myslím, že ten ocet to udrží.Hezký den:-)

  • Andrea Horáčková | 27. 11. 2006 21:23

    Dobrý den, zrovna jsem si udělala křen s jablky a chci se zeptat, jak dlouho vydrží ve skleničce??? pokud mám více množství, je nutná sterilizace??

  • Tereza Martínková | 21. 9. 2006 15:23

    Zuzko, taky to baštíme s dobrotami na zabíjačce:), je to výborné i k uzenému a dávám to někdy i do těch šunkových rolek(jak psala Tereza)...ale i jen tak samotné, když člověka "honí mlsná" :))

  • Tereza Jarčušková | 21. 9. 2006 13:21

    Týmito jablkami s chrenom naplňte šunkové rolky, môžete to vmiešať do ušľahanej šľahačky a potom plniť rolky, vynikajúce. Uložte rolky na misu, ozdobte zeleninkou...

  • Zuzana Šindlerová | 21. 9. 2006 10:21

    Díky, Terezko, za tenhle recept. Připomněla jste mně dobu tak před 20 lety, kdy jsme dělávali zabijačky a tyhle jablíčka tam nesměly nikdy chybět jako příloha k ovárku a dalším uvařeným pochoutkám. Křenu může být klidně trošku víc, záleží jak moc je ostrý. 1****.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Přílohy Zeleninové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka Křen Ocet
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Židovské řízky

Židovské řízky

Čertovská omáčka

Čertovská omáčka

Sýrové rohlíčky s česnekem

Sýrové rohlíčky s česnekem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Slavnostní špenátová roláda s lososem

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro…

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

Bábovka s jablky a šlehačkou

Bábovka s jablky a šlehačkou

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně

Drobenkový vločkový koláč - snadno,…

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

24
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem
Kuřecí prsa s pečenou…
21
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
17
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
17
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
16
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Smutek v Ranní show: Mareš bez Hezuckého polykal slzy

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Na kýč zapomeňte! 40 vánočních svetrů, ve kterých neuděláte ostudu

Ženy.cz Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Síla, která nepálí. Černý česnek jako tajný recept na harmonii těla i mysli

Blesk.cz Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

Miss Earth Natálie Puškinová prozradila v Blesku: Podvod s korunkou!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

Kým byste byli v minulém životě? Tato historická osobnost je vám nejvíce podobná

  • Recepty.cz
  • Jablka s křenem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact