• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablíčkové vlnobití
Napište svůj komentář k receptu

Jablíčkové vlnobití

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablíčkové vlnobití
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks vejce
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 0,50
      hrnek olej
    • 1
      lžíce kakao
    • 0,50
      lžička skořice
    • 1
      dl voda
    • 2
      hrnek jablka na kostičky nakrájená
    • 0,50
      hrnek rozinky podrcená jádra ořechů
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání pekáče
    • čokoládová poleva na ozdobení
    • ořechy na posypání

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem, olejem, kakaem, skořicí a horkou vodou, kterou přidáváme po částech. Vmícháme oloupaná a na kostičky nakrájená jablka, rozinky a ořechy. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků.
2
Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a vysypaný pekáč a zvolna pečeme. Upečený moučník pocákáme čokoládovou polevou a posypeme ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškové vlnobití

Hruškové vlnobití

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marie chocholová | 4. 11. 2007 20:07

    moc dobrý moučník,peču ho často,mám ho pod názvem HRUŠKOVÉ VLNOBITÍ,takže ho dělám s hruškami a je opravdu výborný .

  • Markéta Valentíková | 3. 11. 2007 16:14

    Musím přidat pochvalný komentář. Pekla jsem už několikát a vždycky jsme si pochutnali. Je vláčná díky těm jablíčkům a úplně vynikající jsou tam ty ořechy. Dnes jsem ji poprvé pocákala čokoládou a nemá chybu! Dávám za jedna.

  • Hospodyňka | 7. 9. 2006 09:12

    Musím trochu vylepšit můj předchozí komentář sdělením, že tu buchtu jsem pekla v neděli a ještě včera (ve středu) byla krásně vláčná a chutná, takže to je její velké plus.

  • Hospodyňka | 4. 9. 2006 10:39

    Vyzkoušeno s výsledkem nic extra, ale vyloženě špatné to taky není. Pokud budu dělat příště, přidám kakao a uberu cukr. Bylo to moc sladké i na mě a to si obyčejně spíš dopřávám.

  • Lucie Kadera | 27. 6. 2006 09:21

    Ta buchta je skvela. Posypala jsem ji po upeceni kokosem. Doporucuji!

  • Anonym | 19. 9. 2005 19:09

    Buchta je opravdu vynikající, vyzkoušela jsem ji s tou zakysanou smetanou!!! Děkuji za typ.

  • Saša | 18. 7. 2005 11:03

    Právě jsem ho dopekla, uvidím, až ochutnám. Příprava je opravdu jednoduchá. Jen chci upozornit začátečnice jako jsem já, aby pokud dělají těsto v robotu, ořechy a jablka vmíchaly ručně... Já jsem to neudělala a můj výkonný robot to trošku víc rozsekal :-) doufám, že na chuti to nic nezmění. Ale jinak to vypadá dobře, ozvu se až ochutnám :-))

  • as | 14. 2. 2005 09:44

    Je to velmi dobrý moučník. Ještě vařící jsem potřela 1 zakysanou smetanou a postříkala rozpuštěnou čokoládou. Podle zkušeností z jiného receptu smetana moučník bezpečně "provlhčí".Doporučuji!!

  • Renáta | 31. 1. 2005 08:40

    Pochutnala si celá rodina. Doporučuji cukr dle sladkosti či kyselosti jablek. Dala jsem velmi kyselá jablka a moučník je vynikající.

  • Vlasta | 18. 1. 2005 17:43

    ,,Zvolna" je asi na 150 stupňů..

  • Veronika | 23. 10. 2004 13:32

    Prosím, mohl by mi někdo poradit na kolik stupňů a na jak dlouho nastavit troubu? Jsem začátečník a "zvolna" je pro mě v tomhle případě dost vágní pojem.

  • Jíťa | 22. 10. 2004 12:48

    Zkusila jsem a je to opravdu moc dobré, buchta zůstává dlouho vláčná.Mohu jedine doporučit!

  • Šárka | 3. 10. 2004 12:57

    je to dobrota,ale příště dám méně cukru.

  • Danuše Jurigová | 22. 9. 2004 09:25

    Velmi dobrý moučník, jen bych tam dala o trochu méně cukru. Jinak výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Jablka Kakao Olej Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Skořice Tuk Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Jablečné řezy piškotové

Jablečné řezy piškotové

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Amorův jablečný řez (koláč)

Amorův jablečný řez (koláč)

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Květákové placičky se schwarzwaldskou šunkou

Květákové placičky se schwarzwaldskou…

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

24
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
16
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
13
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami
12
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
12
Kuřecí prsa po asijsku
Kuřecí prsa po asijsku

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Jablíčkové vlnobití
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact