• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jablečný štrúdl z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný štrúdl z listového těsta

autor: Martina Krajčová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 427
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z listového těsta
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jablečný štrúdl je klenotem našich babiček. Vedle bábovky patří k nejoblíbenějším českým dezertům. Je to zkrátka klasika, která nikdy neomrzí.

Jablečný štrúdl

Suroviny

12 porce
    • vejce
    • listové těsto balené
    • cukr krystal
    • rozinky , ořechy
    • skořice
    • strouhanka
    • 4
      ks jablka

Postup přípravy receptu

1
Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky (aby nevytekla jablečná šťáva). Jablka nastrouháme a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou.

RADA: Jak využít slupky od jablek?

2
Posypeme skořicí a cukrem.
3
Těsto zavineme a tím vytvoříme štrúdl. Potřeme vejcem. Pečeme asi 20 minut v předehřáté troubě (asi 200°C) a občas znovu přetřeme vejcem.

RADA: Tipy na další moučníky z jablek!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivet | 30. 1. 2017 14:09

    Zkuste místo strouhanky nadrcené perníčky ;-) Poradila mi to maminka a už bych neměnila 8-)

  • Vera | 30. 12. 2016 22:02

    jablka vždy posypu chia semínky - pohltí nadbytečnou tekutinu a navíc jsou i zdravá :-) (strouhanku do závinu nepoužívám)

  • Kamil | 26. 11. 2015 10:40

    Ve slove strudl je u s carkou, ne krouzkem pablbe :-|

  • mlsal | 23. 11. 2015 14:42

    Ja jabka nestrouham, je to pak jako blebanec. Kdyz je mam, pouzivam jabka na peceni, "Bramley", jsou na peceni nejlepsi. Jabka krajim na kousky 2-3 cm. Po rozvaleni testo potru trochou oleje uvnitr nez do neho polozim jablka smichana se skorici, trochou strouhanky, rozinkami, cukrem a rumem (popripade orechy). Olej zamezi stave z jablek rozmoceni testa. Vajickem s mlekem potru zabaleny strudl a pecu tak jak kolegyne vatra vyse.

  • yatra
    yatra | 26. 9. 2015 17:10

    <3 Vycházela jsem z tohoto receptu jako můj první štrůdl,od té doby obden peču a rodinka si pošmakuje.Jen mám trošku jiné detaily. Listové těsto /kupuji babiččino v Kaufu,už neválím/ potřu uvnitř vajíčkem,posypu strouhankou,nakladu strouhané jablíčka / asi tak 4 větší/ smíchané se skořicí,posypu 1 vanilkovým cukrem,také použiji i krystal cukr(rodině to chutná slaďoučké) a nakonec nastrouhám na jemno pár piškotů,hrozinky nedávám - děti je nemají moc rádi. Smotám a potřu rozkvedlaným vajíčkem s trochou mléka.Peču 40 minut.Prvních 10 min na 210 stupňů a na zbylých 30 snížím na 90 stupňů.Průběžně potírám vajíčkem - je to mňamka. ;-)

  • Eva | 18. 4. 2015 21:55

    ještě před pečením jsem posypala cukrem závin potřený vejcem :-)

  • Eva | 18. 4. 2015 21:54

    Nakonec jsem posypala závin cukrem :-)

  • Katka Svob. | 27. 3. 2015 08:52

    Moc dobrý, do jablek přidávám polovinu sáčku vanilkového pudinku. Děkuji za recept!

  • laci | 4. 2. 2015 18:30

    Se mi povedl perfektně na první pokus. . :-)

  • ruda | 22. 1. 2015 16:41

    Místo jablek anglickou, místo skořice sýr, potřít vejcem, vytunit kmínem :-)

  • lucka | 24. 10. 2014 16:23

    přátelé, je to muž ;-) buďme shovívaví :)

  • Palomina53@seznam.cz | 28. 9. 2014 10:54

    To snad není pravda,dělá si srandu nebo je Jakub z 1.třídy haha ,už jsem dlouho neměla zachvaty smíchu.....

  • jirka | 13. 9. 2014 12:50

    Jakube ty jsi ale blbec.

  • Veronika | 20. 8. 2014 11:05

    myslím, že z něho uděláme druhou štangli ;-)

  • JAKUB | 14. 8. 2014 17:57

    A co s tím druhým dílem těsta ? To mám vyhodit ?

  • Ladycat
    Ladycat | 2. 8. 2014 14:55

    jJlikož mi došly rozinky tak jsem tam dala proslazené brusinky a výborné :-)

  • Boris | 29. 7. 2014 17:29

    Ty pekaři nekritizuj kuchařku a vyhoď troubu.

  • Marie | 16. 7. 2014 09:10

    Pane Jiří, každá trouba peče jinak. Na obalu listového těsta se přímo píše: doporučená teplota pečení 220 - 240 st. C. Každopádně je třeba si to pohlídat...

  • Martin | 8. 7. 2014 14:44

    Ahojky,tak zkoušim taky upéct dostal jsem na štrůdl chut a chci překvapit přítelkyni až dojde z práce,snad se povede a bude jí chutnat ke kávičce :-) .Jen jsem zapomněl na skořicové cukr to mne napadl až ted že jsem ho tam nedal :-) ale dal jsem tam rozemleté ořechy,vanilk.cukr,kapku rumové esence tak uvidíme snad to tak velká závada nebude :-))

  • tinkapletinka | 8. 6. 2014 23:08

    O:-)

  • silvie | 4. 6. 2014 18:30

    se mi nespalil byl mooooc dobrej :-)

  • Jiří | 18. 5. 2014 19:46

    Chtěl bych jen podotknout že v žádném případě to nepečte při 200°!!!!!!! Kuchařka která výše uvedený recept popsala velice pozdravuji a bylo by dobré když už zmiňuje a radí zde recept pro lidi tak aby taky napsala správnou teplotu!Při 200° se mi totálně spálil prostředek a kraje absolutně nechytli. Takže pani kuchařko vy raději neraďte. Děkuji vřele! S pozdravem Jirka.

  • Debris
    Debris | 23. 2. 2014 17:00

    <:-) a má to i lepší chuť =)

  • no to by jsme si nerozuměli :D | 24. 11. 2013 17:48

    myslím že tady asi trošku lidičky nevíte která bije :D :D :D :-)) :-)) <3 <3 <:-) <:-)

  • Gabriela | 17. 9. 2013 16:46

    To já zase smíchavám jablka s pudinkovým práškem, vytáhne z jablek šťávu, myslím že je to lepší než strouhanka.

  • Helča | 3. 9. 2013 15:30

    Dobrou chuť a velkou zásobu toaletního papíru ;-)

  • fujtajbl | 23. 8. 2013 20:38

    pudink rozinky mak a skorice? :-$

  • Jarka | 3. 6. 2013 17:10

    Právě peču - na rozválené těsto nasypu sekané ořechy v drtiči, jablka i se šlupkou rozsekám v robotu, smíchám s půlkou vanilkového pudinku, posypu rozinkami, hustě nemletým mákem, lžíce cukru, skořice... :-*

  • igor grebner | 14. 4. 2013 16:30

    do smesi jablek, cukru a skorice...... dejte trochu strouhanky, ta stavu nasaje a nikam neutece :-*

  • Dáša | 14. 3. 2013 14:57

    Já přidávám makovou mádivku- Buď jen makový, nebo jabka a nádivka 1:1.

  • Kuchtíci K.K.
    Kuchtíci K.K. | 10. 3. 2013 14:57

    Chutné, jednoduché, rychlé!

  • [G]reennNoo[B] < > Masters | 18. 2. 2013 12:55

    <3 <3 :-S :-S :-S :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :-X :-X :-X :-X :-X Štrůdl je nejhnusnejsi jidlo na svete a me to vubec nechutna a je to na bliti proste mi to nwechtutna je to naprt

  • crazymazy | 1. 2. 2013 17:08

    muj vubec prvni pokus, upekl se rychle a pekne, ale ke konci mi zacala vytekat stava! :-( tak nevim, jake to bude az to nakrojim =-O jinak super rychly recept, ktery uz mam oznaceny. diky

  • Stix | 18. 11. 2012 19:40

    Já nedávám rozinky a dávám jako náplň jablka s hruškama a nebo jablka s pomeranči ( jen vykrájená dužina bez takové té bílé slupky) k tomu skořici a s trochou cukru k tomu dávám ještě med. Chuťově je to skvělé. :-)

  • jita | 8. 9. 2012 15:58

    :-*

  • CERKA7
    CERKA7 | 5. 8. 2012 12:01

    tento štrůdl děláme z jablek tu šťávu trochu vymáčknem jednou jsem potřela štrůdl žloutkem smíchaný s 1 lžičkou medu bylo to lesklé a sladčí tak že jsem ho snědla za hoďku :-)) :-[

  • Busman40 | 12. 5. 2012 18:42

    Výborná klasika,nedá se dát jiná známka :-)

  • barunečka | 11. 9. 2011 18:40

    je to vynikající už budu péct jen tento štrůdl

  • recepty73
    recepty73 | 30. 8. 2011 19:39

    ...místo strouhanky dávám drcené piškoty, někdy i kokos..., záviny peču hlavně v zimě a to i několikrát do měsíce ;-) :-P ...

  • Zuzka
    Zuzka | 25. 8. 2011 09:36

    Taky sypu jen skořicovým cukrem. Někdy místo vajíček potírám během pečení rozpuštěným máslem smíchaným s rumem, je to úžasně voňavé.

  • 13ka | 24. 8. 2011 14:14

    Já jablka krájím na malé plátky a dámám skořicový i vanilkový cukr. <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Jablka Listové těsto Rozinky Skořice Strouhanka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Penne con polo

Penne con polo

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Cottage na sladko

Cottage na sladko

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Sýrová pomazánka s vejci

Sýrová pomazánka s vejci

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

43
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
32
Lasagne se špenátem a kuřecím masem bez bešamelu
Lasagne se špenátem a…
26
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
25
Játra (nejen) se žampiony
Játra (nejen) se žampiony
24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Blesk.cz Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Další doporučené recepty:

Jablečný salát s ořechy
Jablečný salát s ořechy
Jablečný štrůdl
Jablečný štrůdl
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jablečný tvarohový dort
Jablečný tvarohový dort
Jablečný víkendový koláč - vláčný
Jablečný víkendový koláč - vláčný
Jablečný závin
Jablečný závin
  • Recepty.cz
  • Jablečný štrúdl z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact