• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Napište svůj komentář k receptu

Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 160
      g cukr krupice
    • 50
      ml olej
    • 70
      ml vlažná voda
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      kg jablka oloupaná a nastrouhaná, čistá váha
    • 2
      lžíce pudinkový prášek vanilkový
    • 1
      ks skořicový cukr nebo vanilkový na posypání jablek
    • pečící papír
  • Pudinková náplň
    • 800
      ml mléko
    • 5
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca
    • 2
      ks karamelový puding nebo vanilkový, kokosový...
    • 100
      g máslo necelá polovina kostky -
  • Smetanová vrstva
    • 500
      ml smetana ke šlehání 33% tuku
    • 1
      ks ztužovač šlehačky - není nutný
    • 2
      ks vanilkový cukr 1 -
  • Dozdobení
    • toping - čoko nebo karamel, kokos, čokoládové vločky, skořice... Přízdobu volíme dle vlastní chuti a druhu (chut

Postup přípravy receptu

1
Nastrouhaná jablka smícháme s pudinkem, nasypeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem, dlaněmi udusáme a zalijeme těstem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů dorůžova. Po zchladnutí překlopíme řez na další arch pečícího papíru, opatrně sundáme papír, na kterém jsme řez pekli, zbytky nalepených jablek, které nám zůstaly na papíru, klidně seškrábneme a na řez zpátky natřeme.
2
Těsto:
3
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu s olejem, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
4
Oslazené mléko svaříme s pudinky dle návodu a odstavíme. Do vařícího pudinku přidáme máslo, které necháme za stálého míchání zcela rozpustit a po částečném zchladnutí (není nutné) naneseme na jablkovou vrstvu a opatrně rovnoměrně rozetřeme. Necháme vychladit.
5
Smetanu osladíme, přidáme ztužovač a vyšleháme do tuha. Pak rovnoměrně potřeme pudinkovou vrstvu šlehačkou a dáme do chladna proležet.
6
Před podáváním dozdobíme dle chuti a fantazie.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Kávový dort (řez) s pudinkem

Řez s jogurtem a šlehačkou

Řez s jogurtem a šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nilola | 16. 4. 2017 07:37

    Řez byl výborný :-) ještě jsem si vylepšila korpus, kam jsem přidala drcene vlašske ořechy a do šlehačky prisypala skořicový cukr s moučkový a nakonec posypala strouhanou čokoládou na vaření :-)) a všem moc chutnalo

  • Jarka | 7. 8. 2016 20:42

    nenene,- nechala jsem to jen chvilinku vychladnout, pak jsem vzala rovnou další plech - ten samý profil a do něho jsem řez překlopila, - nechala vychladnout... on se jen malinko pečením smrskne, proto jsem po vychladnutí přiložila po obvodu roztahovací kovovou manžetu - prodávají v domácích potřebách jak kulaté na dorty, tak i čtvercové - dají se roztahovat podle potřeby... Následně jsem uvařila pudink a nalila.... Manžeta zabrání, aby se vám pudink - roztekl po celém plechu...- Je bezvadné tuto manžetu doma míti...

  • Janys | 11. 1. 2016 14:13

    Řez je velice dobrý,jen mi není jasné to překlopení,zda-li se to překlopí,a dá se zpět do pečící nádoby na ztuhnutí dalčích náplní.Nebo můžou náplně tuhnout bez jakýkoliv nádoby.

  • Anonymous | 10. 2. 2015 22:10

    dobrý

  • Anonymous | 10. 2. 2015 22:10

    nevím to je trochu těžké

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Šlehání Děti Vegetariáni Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Karamelový puding Máslo Mléko Olej Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Skořicový cukr Smetana ke šlehání Toping - čoko Vanilkový cukr Vejce Vlažná voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Věnečky z odpalovaného těsta s krémem

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Italská pizza

Italská pizza

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky - bez pšenice, vajec, mléka)

Chlebovky z žitné mouky (pro alergiky…

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

56
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Bramboráčky s houbovou omáčkou
Bramboráčky s houbovou…
16
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Tereza Ramba otevřeně o zánětu mozkových blan: Doteď mám bolesti!

Tereza Ramba otevřeně o zánětu mozkových blan: Doteď mám bolesti!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Jablečný pudink se šlehačkou a domácí lanýžky
Jablečný pudink se šlehačkou a domácí…
Jablečný raciolkový salát
Jablečný raciolkový salát
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka)…
Jablečný salát s ořechy
Jablečný salát s ořechy
Jablečný štrůdl
Jablečný štrůdl
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Jablečný štrúdl z domácího těsta
  • Recepty.cz
  • Jablečný řez s pudinkem a šlehačkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact