• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Jablečné / hruškové těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Jablečné / hruškové těstoviny

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 25
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečné / hruškové těstoviny
Jablečné / hruškové těstoviny
Jablečné / hruškové těstoviny
Jablečné / hruškové těstoviny
Jablečné / hruškové těstoviny
Jablečné / hruškové těstoviny
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g jablka nebo hrušky - očištěná, oloupaná
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • skořice - mletá dle chuti
    • 1
      ks citron šťáva i kůra
    • cukr krupice dle sladkosti ovoce
    • 400
      g těstoviny v suchém stavu, cca
    • sůl
    • máslo
  • Dále dle chuti:
    • tvaroh olešnický
    • moučkový cukr
    • šlehačka nebo zakysaná smetana, bílý jogurt...
    • rozinky nebo brusinky
    • hnědý rum
    • perník na strouhání

Postup přípravy receptu

1
Očištěná jablka nebo hrušky pokrájíme na kostičky a dáme do kastrolu. Pokapeme citronovou šťávou, dochutíme lžičkou, jemně strouhané citronové kůry, skořicí dle chuti, osladíme vanilkovým cukrem a cukrem krupicí dle vlastní chuti. Přilijeme pár lžic vody a na mírném ohni pod poklicí dusíme doměkka, ale ne úplně na rozvar. Pokud chceme, můžeme k jablkům přidat i rozinky nebo brusinky, trošku rumu...
2
Těstoviny dáme vařit do mírně osolené vody, vaříme dle návodu, scedíme, dáme zpět do hrnce, promícháme s podušenými jablky / hruškami a cca dvěma lžícemi másla.

RADA: Jablečný štrúdl z listového těsta

3
Takto připravené jablečné / hruškové těstoviny rozdělíme na talíře, doplníme rozdrobeným tvarohem, nastrouhaným perníkem, dosladíme moučkovým nebo skořicovým cukrem dle chuti, šlehačkou, zakysanou smetanou či jogurtem.
4
Jablečné / hruškové těstoviny jsou rychlé, levné a výborné.

RADA: Přepuštěné máslo

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Hnědý rum Jablka Máslo Moučkový cukr Perník na strouhání Rozinky Skořice - mletá Šlehačka Sůl Těstoviny Tvaroh Vanilkový cukr

Vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Roštěnky na kmínu

Roštěnky na kmínu

Dalamánky

Dalamánky

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Nepečená vajíčka

Nepečená vajíčka

Alenčin rychlý skládaný salát

Alenčin rychlý skládaný salát

Široké nudle se slaninou a zelím

Široké nudle se slaninou a zelím

Losos v sezamové krustě

Losos v sezamové krustě

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

57
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
52
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
22
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Stopka pro Mareše: Jen týden po smrti Hezuckého

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

Zemřela hvězda Pulp Fiction Peter Greene (†60): Našli ho bez známek života

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Další doporučené recepty:

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)
Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky…
Jablečné (mini) palačinky
Jablečné (mini) palačinky
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné čatní
Jablečné čatní
Jablečné čatní
Jablečné čatní
Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta s ořechy
Jablečné knedlíky z odpalovaného těsta…
  • Recepty.cz
  • Jablečné / hruškové těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact