• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablečná "skoronutela"
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná "skoronutela"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná "skoronutela"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg jablka
    • 350
      g cukr
    • 3
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      g ořechy Mleté
    • 100
      g kakao
    • 2
      ks kondenzované mléko
    • 2
      ks čokoládový pudink

Postup přípravy receptu

1
Jablka nastrouhat, rozvařit ve 2 dl vody, přidat ostatní ingredience, krátce povařit. Dát do skleniček, vysterilizovat 20 min. při 85 °C.
2
Používám to jako nutelu. Od nádivek do koláčů, přes pomazánku na rohlík až po "jenommlsku". Fakt stojí za vyzkoušení - kdo má doma už "scvrklá" loňská jablka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z…

Jablečná omeleta

Jablečná omeleta

Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou

Jablečná buchta / bábovka se šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva- Ma | 29. 9. 2009 16:26

    Dělala jsem podle receptu Jany Rem., - bez salka.Ještě tedy nemám sterilizované, ale zbytek co nevešel do skleničky pořád ochutnávám a je to dobré.Švestky už byly pryč, tak náhradní řešení :-))Podle komentářů bych ještě zkusila i ten recept od Jarky O. když to jde stejně.

  • Jarka O. | 22. 9. 2009 18:57

    Nebo ji zkusit jako švestkovou, jen místo švestek dát jablka, ale to je jen nápad bez vyzkoušení :-)

  • Jarka O. | 22. 9. 2009 18:45

    Jiří, s těmi slazenými mléky to musí být až nechutně přeslazené...neumím si to představit. To bych spíš vsadila na ten recept od Jany Remkové. Ještě mrknu jinam ;-)

  • recepty 73 | 22. 9. 2009 18:40

    Tady mi nějak nesedí kondenzovaná mléka...,ale recept p.Remkové(komentář) je docela zajímavý. ???Jiří

  • Petra Káčerová | 6. 8. 2008 21:52

    Děkuji moc, paní Jano. Vyzkouším Vaši variantu :-).

  • Jana Remková | 5. 8. 2008 20:58

    Takže,paní Petro,já to mám takhle.Dávám jen do komentářů,aby tady nebyly dva podobné recepty. 3 kila jablek,4 dcl vody,1 kg cukr,2 vanilkové cukry,20 dkg čokolády na vaření,10 dkg kakaa,4 vanilkové pudinky. Vše,krom pudinků rozvaříme a pomixujeme,pk v trošce vody rozmícháme pudinky a směs zahustíme,ještě provaříme a mícháme,aby se nám to nepřipálilo,pokud možno v nějakém kvalitním hrnci.Plníme do sklenic a sterilizujeme těch 20 minut. tdy sice nejsou ta salka,ale vůbec to s něma nemusí být špatné,jen já jsem to tak ještě nedělala.

  • Jana Remková | 5. 8. 2008 20:03

    Ten recept mám někde taky,ale nejsem si jistá,jestli jsou tam ta slazená mléka.Podívám se a pak písnu,teď jsem jen odskočila na chviličku.Snad to najdu.Používala jsem to hodně na palačinky,jako náplně do českých buchet,děcka to milovaly,ale už jsou velké a ať si to udělají samy,že jo.

  • Petra Káčerová | 5. 8. 2008 19:42

    Docela ráda bych tento recept vyzkoušela, jen se bojím toho mléka a pudinků. Aby se to nekazilo... Máte prosím někdo s tímto receptem zkušenosti? Děkuji mnohokrát.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání
Pokrmy Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládový pudink Cukr Jablka Kakao Kondenzované mléko Ořechy Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Sýrová polévka V.

Sýrová polévka V.

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Kapustová polévka s vločkami a klobáskou

Kapustová polévka s vločkami a…

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

167
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
82
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
37
Dýňový prívarok
Dýňový prívarok
36
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
27
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Modelka Kočendová před porodem: Bude svatba?

Modelka Kočendová před porodem: Bude svatba?

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Jablečná "skoronutela"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact