• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jablečná povidla
Napište svůj komentář k receptu

Jablečná povidla

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jablečná povidla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg jablka Hrubě
    • 1
      kg cukr
    • 0,13
      ocet
    • 1
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Strouhaná jablíčka smícháme s cukrem, octem a skořicí, necháme 24 hodin uležet. Vaříme do hustoty povidel a horké plníme do sklenek. Po uzavření otočíme na 5 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Voňavá jablečná povidla

Voňavá jablečná povidla

Hrušková povidla

Hrušková povidla

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdeněk Pohlreich | 16. 8. 2012 21:04

    To neumíš, tak se do toho neser

  • Zdeněk Pohlreich | 16. 8. 2012 21:03

    To určitě stálo za to. Sračka byla tejden..

  • Zdeněk Pohlreich | 16. 8. 2012 21:03

    Tady něco smrdí, asi to bude samochvála..

  • Zdeněk Pohlreich | 16. 8. 2012 21:02

    tyvole, co to děláte za sračky?...

  • Jana Podolská | 15. 9. 2009 06:42

    No u nás děláme povidla ze všeho co je po ruce, bez cukru a veškerého koření, to se přidává až do plnky. A je pravda, že hrušková povidla se dělají nejhůř - z velké hromady hrušek jsou 3 sklenky, ale zase u nás chutnají nejvíc.

  • Miroslava Severová | 9. 9. 2009 11:11

    Holky, dělám i hruškové povidla - jsou výborné !!.Recept přesně jak je uvedeno, jen nedávám skořici. Ta se může dát až když povidla používáte k plnění. A povidla peču v troubě, myslím že je tu už o tom psáno, nejdříve nechám přikryté a až se začnou dělat, odkryju, stlumím na minimum a peču třeba celé dopoledne, míchám tak jednou za půl až hodinu. Neprskají při pečení a jsou zkrátka mňam. A u nás opravdu jdou nejvíce na odbyt ty hruškové.

  • Sylva P. | 8. 9. 2009 09:29

    Je pravda, že jsem místo jablečné přesnídávky dělala hruškovou. A místo 1 pudinku jsem dala 2, ale stálo to zato.

  • Věra Štroblová | 7. 9. 2009 15:26

    Je vidět že člověk zapomíná :-))))) Tak Sylvo prej je to dobrý řekla autorka :-))) to jsem se zase nachytala :-))) no je to dost dlouho co jsem vyráběla ty hruškový povidla ale aspoň si pamatuju že to hrozně blbě houstlo.... :-(

  • Věra Štroblová | 7. 9. 2009 15:07

    Z hrušek jsem nezkoušela povidla, ale když jsem míchala hrušky s jablky jako na marmeládu bylo to řidší tak nevím, nevím jak by to dopadlo ? Hrušky mají více šťavy dle méno názoru.

  • Jana Pátková | 7. 9. 2009 13:09

    Nejsem autorka receptu, ale tak nějak si myslím, že by to šlo i z hrušek-není, co pokazit, zkuste to, třeba budete mít nový recept!

  • Sylva P. | 7. 9. 2009 09:38

    Nešlo by použít hrušky?

  • Věra Štroblová | 4. 9. 2009 11:52

    Já nechávám slupku kvůli vláknině, ale je to možné ajtak i onak :-))

  • marie nezlakova | 4. 9. 2009 10:50

    Jablečná povidla dělám každoročně.Jablka loupu,chutná nám to víc.

  • Věra Štroblová | 4. 9. 2009 10:22

    Jano i se slupkou, pokud je zdravá :-)

  • Jana Pátková | 4. 9. 2009 09:41

    To vypadá dobře! Jablíčka se oloupají, nebo to strouháme i se slupkou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zavařování & nakládání
Pokrmy Ostatní Sladké Zavařování a nakládání Vaření Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jablka Ocet Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové fondue

Sýrové fondue

Dušený špenát

Dušený špenát

Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Kuřecí maso v sýrové omáčce

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Soté z vepřového masa

Soté z vepřového masa

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

65
Klasické lečo
Klasické lečo
59
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
22
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Zpěvačka Martina Pártlová (46): Svatba nebude a druhé dítě taky ne

Zpěvačka Martina Pártlová (46): Svatba nebude a druhé dítě taky ne

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Jablečná povidla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact