• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italský salát z plátků rajčat a mozzarelly
Napište svůj komentář k receptu

Italský salát z plátků rajčat a mozzarelly

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italský salát  z plátků rajčat a mozzarelly
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g mozzarella
    • 280
      g rajčata
    • 160
      g cuketa
    • 4
      ks bageta
    • 30
      g česnek
    • 100
      g listový špenát
    • 50
      g listové saláty - mix
    • 15
      g bazalka
    • 1
      dl olivový olej extra Virgin
    • 50
      g máslo
    • 20
      g piniové oříšky
    • 0,50
      dl medové balsamico
    • 12
      ks olivy
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Nejdřív si uděláme špenátové pesto - v olivovém oleji rozmixujeme (ponorným mixérem) špenátové listy a polovinu dávky česneku, přidáme pinie, znova rozmixujeme, dochutíme solí a čerstvým pepřem, nakonec necháme vychladit v lednici.
2
Pak si vyrobíme česnekové bagetky – do povoleného másla přidáme druhou polovinu (utřeného) česneku, nasekanou bazalku a trochu soli; vše promícháme a tímto česnekovo - bazalkovým máslem potřeme obě poloviny rozkrojené bagetky (podélně), bagetku pečeme na 180 stupňů celsia asi 5 minut.
3
Cuketu nakrájíme na tenké plátky, jemně osolíme a opečeme na pánvi (nebo tálu), taktéž nakrájíme na o něco širší plátky mozzarellu a rajčata, takto připravené plátky všech surovin klademe na sebe v pravidelném pořadí až nám vznikne prokládaná věž, kterou můžeme ozdobit čerstvými lístky salátů (dubák, frizé, rucola…), dále dekorujeme tento pokrm olivami, připraveným pestem a balsamicem, jak se nám líbí, nakonec přidáme upečenou bagetku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Krkovička pod peřinkou z mozzarelly

Krkovička pod peřinkou z mozzarelly

Italský melounový salát s mozzarellou

Italský melounový salát s mozzarellou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Salát Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Chlazení Mixování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Bazalka Česnek Cuketa Listové saláty - mix Listový špenát Máslo Medové balsamico Mozzarella Olivový olej Olivy Pepř mletý Piniové oříšky Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Haštalský řízek

Haštalský řízek

Šlehačková roláda IV.

Šlehačková roláda IV.

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Čočka s vejcem a párkem

Čočka s vejcem a párkem

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
22
Houbový guláš
Houbový guláš
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Italský salát z plátků rajčat a mozzarelly
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact