• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Italské zapékané brambory
Napište svůj komentář k receptu

Italské zapékané brambory

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
Italské zapékané brambory
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 600
      g brambory oloupané, 500 -
    • 60
      g sušená šunka
    • 6
      ks sušená rajčata 5 -
    • 100
      g žervé nebo palouček...
    • 125
      g mozzarella
    • 1
      hrst olivy dle chuti, zelené, černé...
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • olej z naložených sušených rajčat
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Oloupané brambory pokrájíme na plátky. Zapékací mísu nebo remosku vymažeme olejem z naložených sušených rajčat (nebo máslem), dno vyložíme vrstvou pokrájených brambor, ty posypeme drobně pokrájenou sušenou šunkou (schwarzwaldská, prosciutto...), pokrájenými sušenými rajčaty, olivami, lístečky tymiánu, pokrájeným nebo rozdrobeným přírodním žervé (nebo paloučkem, cottage...) a plátky mozzarelly.

RADA: Přílohy, ze kterých snadno vykouzlíte hlavní chod

2
Na tuto náplň naskládáme zbytek pokrájených brambor, které pokapeme opět olejem ze sušených rajčat, osolíme, ochutíme lístečky tymiánu, případně opepříme, zaklopíme a vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů.
3
Pečeme cca 30 minut, do změknutí brambor.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit poctivou polévku z brokolice

4
Pokud chceme pokrm pro více osob, množství ingrediencí zdvojnásobíme, brambory uděláme v zapékací míse nebo remosce o další dvě vrstvy vyšší a zapékáme asi o 15 minut déle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Mozzarella Olej z naložených sušených rajčat Olivy Snítka tymiánu Sůl Sušená rajčata Sušená šunka Žervé

Brokolicová polévka se smetanou

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Béřovický králík

Béřovický králík

Salámová pomazánka III.

Salámová pomazánka III.

Fazolové lusky s rajčaty

Fazolové lusky s rajčaty

Jablečný koláč s tvarohem

Jablečný koláč s tvarohem

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Vajíčková pomazánka se sýrem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Nadýchaný piškotový dort

Nadýchaný piškotový dort

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

160
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.
49
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
47
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
30
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
21
Americký hamburger z vyzrálého hovězího
Americký hamburger z…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Italské těstoviny
Italské těstoviny
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské Tiramisu (Florencie)
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italské uzly ala focaccia "fokáča"
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský čokoládový koláč TORTA TENERINA
Italský hot dog
Italský hot dog
Italský hříbkový salát
Italský hříbkový salát
  • Recepty.cz
  • Italské zapékané brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact