• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italské špagety na česneku
Napište svůj komentář k receptu

Italské špagety na česneku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské špagety na česneku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g špagety
    • sůl
    • olivový olej
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      ks feferonka
    • petrželka

Postup přípravy receptu

1
Špagety uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody, přidáme trochu oleje, aby se neslepovaly. Na oleji osmahneme utřený česnek a nasekanou feferonku (pouze chvíli, aby česnek neztmavl). Podle chuti přisolíme a rozdělíme na porce špaget. Nakonec posypeme sekanou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italské špenátové rizoto - co dům dal

Italské špenátové rizoto - co dům dal

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské Tiramisu (Florencie)

Italské kuře

Italské kuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka P. | 5. 2. 2009 21:14

    Moc jsme si pochutnali, bylo to výborné!

  • Jitka Bublová | 10. 9. 2008 13:12

    Pro Ondru: zkuste vyzkoušet "Smetanové těstoviny s nivou a brokolicí" z tohoto webu, nebo jen uvařit klasicky těstoviny, v hrnečku smíchat trochu oleje (nejlepší olivovoý, ale není nutné), utřený česnek, trošku oregana (lze použít místo oregana i obyčejnou majoránku), smíchat s uvařenými těstovinami a navrch posypat nastrouhanou nivou, na talíři už si promíchá každý sám. Určitě to není originální italský recept, ale je to rychlé a opravdu dobré.

  • ondra p | 9. 9. 2008 07:34

    Nema tu prosim nekdo par receptu na na italske tesvoniny. I talove maji nekolik set zpusobu jak pripravit testoviny a tady je toho opravdu jen par a kdyz uz neco najdu tak je v tom kecup....

  • Vera Sacripanti | 19. 8. 2008 16:31

    Ja tam oleje davam od oka,1/4 litru je opravdu moc.Jinak k pizze,ja ji doma nedelam vubec.Ta nejlepsi je z pizzerie pecena v peci rozhavene drevem.A ty preplacanejsi jsem si nikdy nedala.Miluju zeleninovou.Pane Oldrichu,mela jsem ve chvili kdy jsem psala komentar na mysli Spaghetti alla carbonara - asi jsem bylo v tu chvili nejak mimo...

  • Oldřich Gargulák | 19. 8. 2008 12:58

    Asi se jedná o překlep. Já bych použil i česneku méně, nakrájeného na plátky a na oleji osmaženého méně než dozlatova, z oleje odstranit (i když já mám tyto "čipsy" rád). Olej má jemně vonět, klidně po tomto jídle můžete jít do tanečních... Obecně Italové mají k těstovinám menší spotřebu omáček. Snad proto, že obvykle je to jídlo před hlavním chodem, kdežto v našich zeměpisných šířkách je to zhusta jídlo hlavní. Proti gustu... No a pizza "po našom"? Čím přeplácanější, tím lepší...(teď to nejspíš schytám!)

  • ondra p | 19. 8. 2008 11:44

    jenom se chci zeptat neni 1/4 litru oleje tochu moc?

  • Oldřich Gargulák | 19. 8. 2008 09:39

    Paní Vera, děkuji! Začínal jsem pochybovat že jsem kdy žil v Itálii...

  • Vera Sacripanti | 19. 8. 2008 07:08

    OPs,pardon,spletla jsem si recept,myslela jsem,ze mluvite o spaghetti alla carbonara...Tak na cesnekovy spaghetti se nedava.Hlavne se na zadny nedava kecup - v cechach je to bezny.Muj bracha se to odnaucil a ted nechape jak si kecupem mohl nicit chut.

  • Vera Sacripanti | 17. 8. 2008 17:46

    Tak se pridam do diskuze,ziju v Italii uz pres 20 let a na tyto spaghetti se parmazan dava.Vetsinou kam se nedava parmazan je na testoviny s rybi omackou.

  • ladislava staffenová | 24. 7. 2008 23:09

    Máme pravdu všichni,opět důkaz,že 1 recept a desítky variací a který je ten správný?Dovolím si překopírovat webovky s tímhle receptem a jestli sýr ano či ne.Ale opravdu jsou různé a vypadají výýborně:http://birdie.porcus.cz/item/italske-spagety – sýr ano, http://recepty.gastronews.cz/testoviny/italske-spagety-na-cesneku – sýr ne a recept přesně týžhttp://recepty.mraveniste.cz/detail.php?detailrecept=375 – sýr ne a trochu jinakitalska_kuchyne_je_razena_po_celem_svete_mezi_nejoblibenejsi_.html -sýr ano a I trošku jinak atd, takže ať sitam ten sýr dáme nebo ne,vždy si pochutnáme :-)))já si ho tam dám a jinak dobrou noc Laďka

  • Oldřich Gargulák | 24. 7. 2008 22:15

    Máte pravdu. Částečně. Toto je jeden z nemnoha které znám, kam se sýr nedává. Nerad bych tu rozpoutal debatu podobnou té o vepřové roštěné. Pokud chcete, založte nové tema na DIKUZE

  • Oldřich Gargulák | 24. 7. 2008 22:13

    Máte pravdu. Částečně. Toto je jeden z nemnoha receptů které znám, kam se sýr nedává. Nerad bych tu rozpoutal debatu podobnou té o vepřové roštěné. Pokud chcete, založte nové tema na DIKUZE

  • Jana Remková | 24. 7. 2008 20:53

    Na špagety se sýr dával odjakživa,aspoň pokud vím.Tak jsme se dočkali i výuky pravopisu....

  • Oldřich Gargulák | 24. 7. 2008 20:13

    bahija.blog.cz/0705/samochvala-smrdi

  • ladislava staffenová | 24. 7. 2008 19:58

    Já bych panu Macháčkovi I panu Oldřichovi oponoval:právě česká fantazie z nás dělá mistry!!!!!

  • ladislava staffenová | 24. 7. 2008 19:58

    Já bych panu Macháčkovi I panu Oldřichovi oponoval:právě česká fantazie z nás dělá mistry!!!!!

  • Oldřich Gargulák | 24. 7. 2008 19:55

    Pane Macháčku, máte 110%ní pravdu! Ale na této frontě nemůžeme nikdy vyhrát!!!

  • Marcela Fraňková Fraňková | 24. 7. 2008 17:55

    Je mi líto, Macháčku, ale ani já s tebou nemůžu souhlasit... Asi jsi nikdy nezkoušel nadrobit do těchhle těstovin nivu, což? To bys totiž tohle NIKDY OPRAVDU nikdy nemohl napsat :o) Ať žije česká fantazie..:o)

  • Martina Horklová | 18. 11. 2007 19:55

    Musím říct, že jsem tomuhle receptu moc nevěřila, zdálo se mi to až moc jednoduché - ale uvařila jsme a fakt fantastické !!!!!!!!!!!!! Nedala jsem tolik oleje a tolik česneku a posypala jsem to obyčejným Eidamem - opravdu super špagety, jednoduché, chuťově takové vyrovnané, mňam !!!!

  • cuoco | 15. 9. 2007 21:37

    Ahoj, pokud muzu radit (pracuju v Italii v jednom velkem hotelu v kuchyni) 6 stroucku je moc a netre se-pouze nakrajet na kousky.Na panvicku dat olej-mnozstvi podle toho, jak kdo se citi :O), nechat jen na malem ohni, pridat peperoncino a cesnek. Nechat chvili na ohni, aby se smes ohrala a pak pridat na panvicku uvarene spagety-promichat a na talir pak pomoci klesti prenest spagety a olejem se muze nebo nemusi polit spagety na taliri. Sul a jeste ctyrbarevny pepr podle chuti - BUON APPETITO :O)P.S. parmezan se na tento druh spaget podle kucharek nedava

  • Martina Wiewiorková | 14. 7. 2007 14:51

    Náhodou,recept je super,oleje sice dávám podstatně méně,ale je to chutný italský recept.Mám pocit,že Češi si to musí neustále něčím vylepšovat,aby alespoň něčím dodali zbytečné kalorie.Mně to takhle rozhodně stačí,italská kuchyně je o lehkosti a jednoduchosti.

  • Branca | 20. 6. 2007 14:05

    Neni špatná trocha srouhanky, ta pěkně nasákne ten olej, hehe...

  • Di | 30. 5. 2007 21:51

    Náhodou svíčková z vepřového masa je super!! Říká se jí hamburská pečeně. A nepíše se nejvěčí, ale největší - to je možná horší prohřešek než dávat na špagety sýr. V pravopise se totiž fantazie moc neuplatní.

  • marks | 30. 5. 2007 18:18

    Macháčku kecáš. Aglio e olio /e peperoncino/ se jí se sýrem i bez. Záleží na hospodě ve který si to dáváš. Většinou ten sýr /parmazán/ bývá velmi jemně strouhaný a kapary bývají - tedy v Římě - opravdu jen výjimečně...A na závěr dodám, že nejhorší kuchař je právě ten bez fantazie a je úplně jedno jestli je zrovna Čech :-)

  • Radek Wluka | 6. 3. 2007 07:13

    Velmi dobry pokrm n veceri.Italskou kuchyn zboznuju

  • Anonym | 11. 1. 2007 22:28

    K čemu ten snídaňový hrnek oleje? Kvalitní italské špagety se přece nelepí! A jinak: nudle s česnekem a feferonkou (plavoucí v oleji - brrr)? Snad bych k tomu přidala aspoň trochu rajčátek, nebo paprik, nebo obojího. Nebo jinou zeleninku.

  • Nee | 11. 1. 2007 16:32

    No jakože fakt nic moc.... asi nejsem uzpusobena na italska jidla

  • Vlastislav Macháček | 31. 7. 2006 18:52

    Nazdar lidičky,tady jde o klasický italský recept "Aglio, olio, peperoncino - teda česnek, olej, feferonka. Někde se k tomu přidávají propláchnuté kapary. NIKDY OPRAVDU nikdy sýr.To je to samé, jako kdyby ital dělal svíčkovou z vepřového masa. Víte co je nejvěčí nepřítel českých kuchařů ? Jejich vlastni fantazie.

  • Anonym | 11. 4. 2006 14:29

    Doporučila bych místo feferonky 2 chilli papričky a se solí přidat vegetu, potom to nemá chybu a samozřejmě posypat parmasanem!!!!!!!

  • Anonym | 28. 3. 2006 19:26

    Nevim teda co vám na tom tak chutná. Nic moc. Moc oleje.

  • Míla Kořínková | 29. 8. 2005 13:26

    No, já tedy nevím - 1/4 l oleje,to je snídaňový hrnek, není to trochu moc - nejde o překlep ?

  • Michaela Točíková | 29. 8. 2005 10:20

    Fakt je to hrozně dobrý... :) Nakonec hodně sýra a trošku víc feferonek. ;)

  • ANETKA | 16. 8. 2005 12:31

    SUPER!!!!!!Doporučuji!!!!!!!!ANETKA:))

  • Simona Krejčová | 1. 7. 2005 22:28

    Doporucuji pridat bazalku a cherry rajcatka. Je to vynikajici!

  • Handula Cizkova | 3. 7. 2004 11:40

    Super! jen bych mozna jeste pridala k cesneku a feferonce par nakrajenych oliv a posypala parmasanem.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Pokrmy Z těstovin Oběd Večeře Vaření Rychlá večeře Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Feferonka Olivový olej Petrželka Špagety Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nepečený jogurtový dort

Nepečený jogurtový dort

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Jednoduchá rajská polévka s paprikou

Staročeská nádivka

Staročeská nádivka

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

98
Masové kostky s bedlovou omáčkou
Masové kostky s bedlovou…
47
Salát z rýžových nudlí s kuřetem a avokádem
Salát z rýžových nudlí s…
39
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
28
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
25
Smaženky z vánočky s pečeným zelím a slaninou
Smaženky z vánočky s…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Sraz hvězd před Slavíky: Vdovec Margita s blondýnkou! A souboj dekoltů

Sraz hvězd před Slavíky: Vdovec Margita s blondýnkou! A souboj dekoltů

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Italské špagety na česneku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact