• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italské rizoto s mořskými plody
Napište svůj komentář k receptu

Italské rizoto s mořskými plody

autor: Roman951
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské rizoto s mořskými plody
Italské rizoto s mořskými plody
Italské rizoto s mořskými plody
Italské rizoto s mořskými plody
Italské rizoto s mořskými plody
Italské rizoto s mořskými plody
Italské rizoto s mořskými plody
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g rýže Arborio
    • 4
      ks šalotka
    • 800
      ml kuřecí vývar nebo zeleninový
    • 300
      ml bílé víno - suché
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 5
      lžíce máslo
    • 200
      g parmezán
    • 200
      g krevety nebo mořská směs
    • 1
      sůl
    • 1
      černý pepř
    • 1
      hrst bazalka čerstvá
    • šťáva z limetky

Postup přípravy receptu

1
Na olivovém oleji a 2 lžících másla zpěním opravdu jemně pokrájenou šalotku.
2
Přidám rýži arborio a lehce opražím.

RADA: Recepty na nejlepší rizota

3
Rýži arborio postupně zalévám bílým vínem, než se zcela vypaří. Přitom stále promíchávám.
4
Začnu postupně přilévat domácí horký vývar. Stále míchám. Vždy, když rýže vývar vypije, přiliji další část. Takhle se rýži věnuji do té doby, než vsákne všechen vývar a je měkká na skus. Trvá to asi 20 minut.
5
Na závěr, když už vypnu plamen, přidám do rizota 2 pořádné lžíce másla, 100 g parmezánu a promíchám.
6
Krevety připravím vedle v pánvi na kapce olivového oleje s čerstvě mletým pepřem. Na závěr zakápnu šťávou z limety.

RADA: Jak snadno oloupat krevety

7
Rizoto servíruji pokladené krevetami. Posypu čerstvě nasekanou bazalkou a zbytkem parmezánu. Dle chuti si zakápnu šťávou z limety.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Špíz s mořskými plody po asijsku

Špíz s mořskými plody po asijsku

Těstoviny s mořskými plody

Těstoviny s mořskými plody

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Rizota
Oběd Večeře Vaření Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno - suché Černý pepř Krevety Kuřecí vývar Máslo Olivový olej Parmezán Rýže Šalotka Šťáva z limetky Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerový salát

Celerový salát

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Masarykovo cukroví z Krkonoš

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Drůbeží játra rychlá a dobrá

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Makové koláčky

Makové koláčky

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Houbovo-smetanové špecle

Houbovo-smetanové špecle

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

18
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
13
Losos s bylinkovou krustou
Losos s bylinkovou…
13
Dušená mrkev s hráškem za 12 minut
Dušená mrkev s hráškem…
12
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos -…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Italské masové kuličky se špagetami
Italské masové kuličky se špagetami
Italské protlačované nudle - passatelli
Italské protlačované nudle - passatelli
Italské rizoto II
Italské rizoto II
Italské špenátové rizoto - co dům dal
Italské špenátové rizoto - co dům dal
Italské těsto a výborná pizza
Italské těsto a výborná pizza
Italské těstoviny
Italské těstoviny
  • Recepty.cz
  • Italské rizoto s mořskými plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact