• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italské rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Italské rizoto

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské rizoto
Nahrát fotku
 

Italské rizoto

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 300
      g rýže
    • pepř mletý špetka
    • bazalka
    • 100
      ml bílé víno
    • 2
      ks paprika
    • oregáno
    • 0,50
      l vývar
    • 100
      g sýr
    • 200
      g salám
    • olej
    • kečup

Postup přípravy receptu

1
Pracovní postup:
2
Rizoto je poměrně frekventované jídlo v závodních a školních kuchyních, doufám však, že předpis na rizoto, který vám nabízím, je předpis na jídlo kvalitativně odlišné...
3
Rýži propláchneme studenou a následně horkou vodou, necháme ji okapat a vhodíme na rozpálený olej, kde jsme osmahli jemně nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Rýži promícháme a krátce osmahneme.Přidáme omyté a na proužky nakrájené papriky a znovu lehce promícháme. Rýži se zeleninou zalijeme vývarem a vínem. Pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Potom přidáme nadrobno nakrájenou uzeninu nebo maso (lze použít nejen uzené maso, ale prakticky jakékoliv pečené vepřové nebo drůbeží maso), vmícháme do rýže a dusíme na mírném plameni nebo ještě lépe v troubě dalších 10 minut. Poté zkusíme, zda je rýže měkká a přidáme pepř, oregano, bazalku (nebo majoránku). Před podáváním posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italské rizoto II

Italské rizoto II

Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Zapečené rizoto česko-italské…

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marco | 8. 9. 2014 23:14

    bravo 8-)

  • marco | 8. 9. 2014 23:10

    Brutta stronza. Non ti permettere mai di sputanare cosí la cucina italiana. Ma non capisci proprio niente. Ma se questo piatto cucini in Italia ti uttano fuori per sempre. Prova nella cucina per i porci che cosí fai carriera.

  • jens | 24. 11. 2013 21:53

    Kua co to je za recept.....to rizoto ze zavodky ne?

  • Mac 73 | 2. 6. 2013 13:49

    To kečupové finále je fakt italiano PECKA :-D :-D :-D

  • Mac 73 | 2. 6. 2013 13:49

    To kečupové finále je fakt italiano PECKA :-D :-D :-D

  • Chef de Dvorkus | 31. 3. 2013 13:52

    Omlouvám se za chybu "mÝt" v rozčilení a znechucení jsem omylem to napsal špatně.(má tam být "I") Asi jsem se chtěl podvědomě očistit od takovéto hrůzy a zhanění výborného italského jídla)

  • Chef de Dvorkus | 31. 3. 2013 13:50

    Já tedy nevím zda-li je tento recept vtip, či zda.li autor/ka si dělá sradnu. Tady ten recpet ani zdaleka není podobný Italskému rizotu (nebo lépe RIZOTTU) Pravé italské Rizotto se dělá z : kulatozrné rýže (itlské), šalotky, Bílé víno (opět italské), Máslo (či olivový olej), A samozřejmě nesolený kuřecí vývar, sýr (italský- Parmezán...) či nějakou jinou ingredienci (čerstvý chřest, čerstvé krevety) Rizzoto by mělo mýt tekutější konzistenci (Né žádná hrouda rýže) Příště, až budete chtít vydávat nějaké recept na jídlo o kterém si myslíte, že je z cizí kuchyně o které nemáte ani šajna, tak prosím si to rozmyslete !!!! Ztrapňujete nejen sebe, ale i Čechy a českou gastronomii. DÍKY !!!!!!!!!!! :-S :-S :-S :-S :-( =-O :'( :'( :'( :'( :'(

  • Chef de Dvorkus | 31. 3. 2013 13:50

    Já tedy nevím zda-li je tento recept vtip, či zda.li autor/ka si dělá sradnu. Tady ten recpet ani zdaleka není podobný Italskému rizotu (nebo lépe RIZOTTU) Pravé italské Rizotto se dělá z : kulatozrné rýže (itlské), šalotky, Bílé víno (opět italské), Máslo (či olivový olej), A samozřejmě nesolený kuřecí vývar, sýr (italský- Parmezán...) či nějakou jinou ingredienci (čerstvý chřest, čerstvé krevety) Rizzoto by mělo mýt tekutější konzistenci (Né žádná hrouda rýže) Příště, až budete chtít vydávat nějaké recept na jídlo o kterém si myslíte, že je z cizí kuchyně o které nemáte ani šajna, tak prosím si to rozmyslete !!!! Ztrapňujete nejen sebe, ale i Čechy a českou gastronomii. DÍKY !!!!!!!!!!! :-S :-S :-S :-S :-( =-O :'( :'( :'( :'( :'(

  • Katka | 5. 3. 2013 23:04

    A ještě vývar:-) z masoxu :-D Richarde

  • Petr | 27. 1. 2013 17:39

    Autor je asi znalec italské kuchyně. :-) To je hnus, tohle by si na talíř Ital v životě nedal.

  • richard | 19. 1. 2013 11:23

    italské rizoto a sálám ,eidam,kečup? :-$

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Pečení Smažení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Česnek Cibule Kečup Olej Oregáno Paprika Pepř mletý Rýže Salám Sůl Sýr Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Mramorové maso

Mramorové maso

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Omáčka na špagety III.

Omáčka na špagety III.

Ferrero Rocher na plechu

Ferrero Rocher na plechu

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Květáková polévka s mrkví  II.

Květáková polévka s mrkví II.

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

Nudle se shiitake

Nudle se shiitake

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

25
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
21
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
11
Nejlepší banánová bábovka
Nejlepší banánová bábovka
9
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Vypjatý osmý díl Zrádců: Slzy, křivdy a vyřazení věrného!

Vypjatý osmý díl Zrádců: Slzy, křivdy a vyřazení věrného!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

  • Recepty.cz
  • Italské rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact