• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Italské rizoto
Napište svůj komentář k receptu

Italské rizoto

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Italské rizoto
Nahrát fotku
 

Italské rizoto

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 300
      g rýže
    • pepř mletý špetka
    • bazalka
    • 100
      ml bílé víno
    • 2
      ks paprika
    • oregáno
    • 0,50
      l vývar
    • 100
      g sýr
    • 200
      g salám
    • olej
    • kečup

Postup přípravy receptu

1
Pracovní postup:
2
Rizoto je poměrně frekventované jídlo v závodních a školních kuchyních, doufám však, že předpis na rizoto, který vám nabízím, je předpis na jídlo kvalitativně odlišné...
3
Rýži propláchneme studenou a následně horkou vodou, necháme ji okapat a vhodíme na rozpálený olej, kde jsme osmahli jemně nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Rýži promícháme a krátce osmahneme.Přidáme omyté a na proužky nakrájené papriky a znovu lehce promícháme. Rýži se zeleninou zalijeme vývarem a vínem. Pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Potom přidáme nadrobno nakrájenou uzeninu nebo maso (lze použít nejen uzené maso, ale prakticky jakékoliv pečené vepřové nebo drůbeží maso), vmícháme do rýže a dusíme na mírném plameni nebo ještě lépe v troubě dalších 10 minut. Poté zkusíme, zda je rýže měkká a přidáme pepř, oregano, bazalku (nebo majoránku). Před podáváním posypeme strouhaným sýrem a pokapeme kečupem
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Italské rizoto II

Italské rizoto II

Zapečené rizoto česko-italské hospodyně

Zapečené rizoto česko-italské…

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marco | 8. 9. 2014 23:14

    bravo 8-)

  • marco | 8. 9. 2014 23:10

    Brutta stronza. Non ti permettere mai di sputanare cosí la cucina italiana. Ma non capisci proprio niente. Ma se questo piatto cucini in Italia ti uttano fuori per sempre. Prova nella cucina per i porci che cosí fai carriera.

  • jens | 24. 11. 2013 21:53

    Kua co to je za recept.....to rizoto ze zavodky ne?

  • Mac 73 | 2. 6. 2013 13:49

    To kečupové finále je fakt italiano PECKA :-D :-D :-D

  • Mac 73 | 2. 6. 2013 13:49

    To kečupové finále je fakt italiano PECKA :-D :-D :-D

  • Chef de Dvorkus | 31. 3. 2013 13:52

    Omlouvám se za chybu "mÝt" v rozčilení a znechucení jsem omylem to napsal špatně.(má tam být "I") Asi jsem se chtěl podvědomě očistit od takovéto hrůzy a zhanění výborného italského jídla)

  • Chef de Dvorkus | 31. 3. 2013 13:50

    Já tedy nevím zda-li je tento recept vtip, či zda.li autor/ka si dělá sradnu. Tady ten recpet ani zdaleka není podobný Italskému rizotu (nebo lépe RIZOTTU) Pravé italské Rizotto se dělá z : kulatozrné rýže (itlské), šalotky, Bílé víno (opět italské), Máslo (či olivový olej), A samozřejmě nesolený kuřecí vývar, sýr (italský- Parmezán...) či nějakou jinou ingredienci (čerstvý chřest, čerstvé krevety) Rizzoto by mělo mýt tekutější konzistenci (Né žádná hrouda rýže) Příště, až budete chtít vydávat nějaké recept na jídlo o kterém si myslíte, že je z cizí kuchyně o které nemáte ani šajna, tak prosím si to rozmyslete !!!! Ztrapňujete nejen sebe, ale i Čechy a českou gastronomii. DÍKY !!!!!!!!!!! :-S :-S :-S :-S :-( =-O :'( :'( :'( :'( :'(

  • Chef de Dvorkus | 31. 3. 2013 13:50

    Já tedy nevím zda-li je tento recept vtip, či zda.li autor/ka si dělá sradnu. Tady ten recpet ani zdaleka není podobný Italskému rizotu (nebo lépe RIZOTTU) Pravé italské Rizotto se dělá z : kulatozrné rýže (itlské), šalotky, Bílé víno (opět italské), Máslo (či olivový olej), A samozřejmě nesolený kuřecí vývar, sýr (italský- Parmezán...) či nějakou jinou ingredienci (čerstvý chřest, čerstvé krevety) Rizzoto by mělo mýt tekutější konzistenci (Né žádná hrouda rýže) Příště, až budete chtít vydávat nějaké recept na jídlo o kterém si myslíte, že je z cizí kuchyně o které nemáte ani šajna, tak prosím si to rozmyslete !!!! Ztrapňujete nejen sebe, ale i Čechy a českou gastronomii. DÍKY !!!!!!!!!!! :-S :-S :-S :-S :-( =-O :'( :'( :'( :'( :'(

  • Katka | 5. 3. 2013 23:04

    A ještě vývar:-) z masoxu :-D Richarde

  • Petr | 27. 1. 2013 17:39

    Autor je asi znalec italské kuchyně. :-) To je hnus, tohle by si na talíř Ital v životě nedal.

  • richard | 19. 1. 2013 11:23

    italské rizoto a sálám ,eidam,kečup? :-$

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Pečení Smažení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé víno Česnek Cibule Kečup Olej Oregáno Paprika Pepř mletý Rýže Salám Sůl Sýr Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Kuřecí roláda se špenátem

Kuřecí roláda se špenátem

Křenová pomazánka

Křenová pomazánka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Kozí brada - novoroční zelňačka

Trdelníky

Trdelníky

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Tatarka

Tatarka

Dýňová polévka III.

Dýňová polévka III.

Domácí gyros

Domácí gyros

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

44
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
23
Kaplická cmunda
Kaplická cmunda
21
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou
Nudle s hovězím masem a…
19
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Manželka Petra Svobody Lucia: Manžel mi první rok a půl vztahu lhal!

Manželka Petra Svobody Lucia: Manžel mi první rok a půl vztahu lhal!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Italské rizoto
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact